úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Pizza 🍕
POHODAVOLE
---
---
6:22:04 9.10.2024
GREGI
: já to mám stejně. Jednou jsem ty bochanky nechal dyl a bylo na nich vidět, že už nejsou tak nadýchaný.
GREGI
---
---
1:58:49 9.10.2024
+1
KARLOSK
: imho 24 na testo malo.... Chce to aspon 48 nejlip 72 hodin... A vsude sem u poolishe videl 16 hodin, neptej se proc nevim :)
GREGI
---
---
1:56:47 9.10.2024
1 odpověď
+1
KARLOSK
: Me teda prijde ze ten lepek na povrchu koule se tak po pul dni zacne rozpadat a pak to testo uz tak nevybehne. Kdyz mi zustane koule ktera uz ma na povrchu diry od bublin tak ji radsi znova zpracuju a necham zase nabehnout.... Aby ta koule mela na povrchu lepkovej "balonek" je to co pak drzi paru uvnitr a udela to ty supr bubliny a nadychanost... Mozna to je ale tim ze to nema prostor pod folii kdybych tomu dal vic mista v nejaky nadobe bylo by to lepsi:)
KARLOSK
---
---
22:14:30 8.10.2024
1 odpověď
+3
Jako těsto nevybehlo ale chuťově super, takže to byla taková kvalitní Amerika, ale kombo žádného základu, jen scamorzy, špenátu, oliváče a salsiccie je nehoráznej lvl up. Šup do Lidlu, mají Italský týden 😉
KARLOSK
---
---
19:36:29 8.10.2024
2 odpovědi
+1
Optimální váha těsta na Ariete pec je 215g :D A hlavně protahuju zrání na další den. Nejlepší je pizza z těsta co jako koule už je tak 36 hodin v lednici :)
Dělal jsem teď z kule co odpočívala jen 2 hodiny po 48 hodin klasiky (24 poolish, 24 těsto) a nuda. dám další kuli za chvilku po 4 hodinách odpočinku a určitě bude lepší.
"závislost jak svině" :)
POHODAVOLE
---
---
6:13:14 8.10.2024
GREGI
: to je tak max na kilo. Jinak už jsem taky mrazil a šlape to pěkně 😀
GREGI
---
---
0:05:01 8.10.2024
1 odpověď
POHODAVOLE
: Kolik to udela? Ja to delam proste rucnim, protoze kdyz uz delam testo delam aspon 3kg a na to uz by byl potreba nejakej prumyslovej hnetac. Zabere mi to rucnim cca 15-20 min takze akorat jedno ytb video:)
POHODAVOLE
---
---
16:53:32 7.10.2024
1 odpověď
GREGI
: nemám jiný hnetac, chleba nepecu, tak má alespoň využití. Těsto pak samo dávám do lednice.
GARFIELD
---
---
16:25:28 7.10.2024
GREGI
: Tipnul bych, ze kvuli udrzeni pozadovany teploty na kynuti.
GREGI
---
---
16:21:14 7.10.2024
2 odpovědi
POHODAVOLE
: proc v pekarne na chleba? Jako kynuti nebo hneteni?
POHODAVOLE
---
---
9:33:01 7.10.2024
1 odpověď
+4
Zatim nejelepsi vysledek. Urcite uz budu testo pripravovat jen v pekarne na chleba.
GREGI
---
---
1:22:59 5.10.2024
+2
GARFIELD
: Kdyz to chci rovnou na pizzu tak vzdycky jednu celou posypu hrubou a oddelim nez tak zpracuju vsechny koule. Stejne se to pak cely dela v mouce takze neni co resit. Vetsinou je ale mrazim a tam to nevadi ze se dotykaj, po zmrazeni dou od sebe odloupnout jak tabulky cokolady;)
ENDREW
---
---
19:57:03 4.10.2024
+2
Na bochanky pouzivam tohle:
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B072P78PVP?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title
Vejde se jich sest a kdyz se prilepej naberu na spachtli trochu mouky. Posypu spoj a rozdelim spachtli. To samy delam i do kraju. Nejprve oddelim vsude kde se to dotyka pak podeberu a hodim do misky s moukou, obalim jak rizek z jedne pak z druhe strany. Vyndam a vytvaruju. Pebytecnou mouku pri zdevani testa druhou rukou odsunu stranou a pouzivam derovanou lopatku abych mouku otrepal aby nesla na kamen.
Ted jsem dodelal 10 piz. A furt si zvykam na tu troubu. Nekdy je hotovej spodek driv jindy zas vrsek. Je pohodlne jak je to rychly.
GARFIELD
---
---
19:23:19 4.10.2024
1 odpověď
S2FI
: A jak je od sebe delis? Predpokladam, ze se v nejaky fazi zacnou dotykat. Mam v tom mezery a dycky se mi to prilepi a pak se to blbe roztahuje.
S2FI
---
---
18:27:39 4.10.2024
1 odpověď
GARFIELD
: Davam 6
GARFIELD
---
---
17:28:43 4.10.2024
1 odpověď
S2FI
: 4 koule na tech 40x30?
S2FI
---
---
17:20:56 4.10.2024
1 odpověď
GARFIELD
: Asi nic zásadního. Nejspíše je to u mě zejména síla zvyku. Technicky může být rozdíl v tom, že oproti tupperwaru může tenhle nosič drobně propouštět vzduch - zcela subjektivní dojem a možná v manipulaci s těstem. Tedy z větší nádoby se ti to nejspíše bude vyndávat snáz?? fakt nevím..
GARFIELD
---
---
17:14:21 4.10.2024
1 odpověď
Jeste teda jedna – kdyz davate do boxu kde je vedle sebe nekolik kouli – jak zarucite, ze pujdou od sebe? Mouka? Olej? Mouka a olej?
S2FI
: je nejakej benefit v pouzivani tohodle nosice vs standardniho tupperwaru? Nejak mi to nemysli a nevidim to.
KARLOSK
---
---
12:28:32 4.10.2024
-1
GREGI
: Ok příště snížím váhu porce. Ono se to vychytá a pak budem jezdit do Neapole jim tam radit jak to dělaj blbě :D
GREGI
---
---
12:22:53 4.10.2024
POHODAVOLE
: dej vedet sem zvedavej:)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam