• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    GREGI: 1.3g na 1.3kg.. to je nejaky preklep, ne?:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: classica ne pizzeria;)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Tak caputo pizzeria 3 hodky venku pak 2 dny v lednici a koule 2h venku a uzasny:) Dal sem tak o pulku vic drozdi tzn 1.3g na 1.3kg testa a imho lepsi:)

GREGI
    GREGI --- ---
    I tried Italy's Best Pizza and Total Rip Offs!
    https://youtu.be/l28WlQPJr74
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    MUXX: Delat to venku :)

Az na to prijdes dej vedet. Nicmene treninkem se to o trochu zlepsilo.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: vyhazuje mi to kdyz se vypne termostat. Zjistil jsem, ze pro optimalni propeceni je dobre si hrat s nastavenim teploty, takze mi to spinalo a vypinalo celkem casto. Kdyz tam pizza nebyla mel jsem to na nizzsi uroven aby kamen zustal teply tak akorat. Kdyz jsem tam dal pizzu dal jsem to vyssistupen aby to hralo. Kameni trva nez se nahreje a tak se to stihlo zhora pekne propect.. Diky tomuto jsem dosahnul u prvnich dvou pizz krasneho propeceni zespoda i shora. Ale vyhazovalo to furt ty jistice, az jsem to dal reklamovat.
    Mam podezreni, ze tim poladenim termostatu se mohla zahrivat nejaka soucastka nadmerne a dochazelo ke zkratu, nebo pretizeni soustavy. Zkusim s novym kusem, kterej nebudu ladit a uvidim...
    MUXX
    MUXX --- ---
    me by spis zajimal nejaky trik jak nemit zaprasenou celou kuchyn. proste kdyz delam pizzu, tak je olej/mouka vsude..
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: Hele kdyz sem to poprvy pustil tak mi to taky vyhaozavalo.... Ale zaboha si uz nevzpomenu jak sem to vyresil. Mam pocit ze to delalo jen kdyz sem to nemel nastaveny na max... Mozna se to musi nejak zahrat nebo fakt nevim ted uz to nedela... :D
    GREGI
    GREGI --- ---
    Jinak me hrozne prekvapilo jak skvele tohle funguje, kupoval sem asi pred rokem novej rucni mixer (starej sem na teste upekl, tenhle uz udelal tak 50kg testa) a tenkrat to stalo snad jen 800 tak sem to vzal a dneska sem poprvy vyzkousel na pizza testo, predtim pouzivala manzelka na dorty ja pouzival jen v ruce a delam kolem 3kg. Ted sem delal 1.2kg za pomoci ty nadoby a drzaku a za 15 min to fakt krasne vyhnetalo bez zavahani. Delal sem 65 hydrataci nevim jak by fungovaly tuzsi nizsi hydratace ale to stejne clovek nechce delat zeano:) Priste zkusim jestli to zvladne i vetsi hmotnost myslim ze tam jeste rezerva je.

GREGI
    GREGI --- ---
    Tak classica vyzkousena a kvalitka:) Poprvy sem teda zkousel udelat rychle testo, tzn bez poolishe vse sem jen hodil do mixeru, pak 4h pokojova teplota a pak 8 hodin koule taky pokojova. Nabehlo kraaaasne tahalo se jak z pizzerie, jen samozrejme ta kratsi doba kynuti tomu nedala takovou lehce nakyslou chut starsiho testa:) Jeste s tim budu experimentovat. Kazdopadne kdyz budu chtit delat rychle testo nez nekdo prijede na navstevu tak vim ze to jde:) Urcite z ni ale zkusim i klasiku 3 dny s poolishem i kdyz pisou ze se hodi hlavne na kratsi doby kynuti...

GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Po upeceni to bude cajk, jen by se na nem rozhodne nemelo smazit a zahrejvat na vic jak 160° cca. Resp nejlip proste jen studena kuchyn. Ja teda davam filtrovanej uz nez to de do trouby prijde mi ze to pak lip provaze chute aspon sem to tak videl ve vsech videich a kdyz to dam az potom neprijde mi to ono:)
    GARFIELD: 164 za pytel je to tam napsany, coz je levnejsi nez caputto ale ne nejak vyrazne:)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    MUXX: z toho jsme pekli v kamaradove peci nedavno: GARFIELD

Za me v poho. Jak to vychazi cenove?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Po upeceni zacakam kdyz to chladne. Stejne jako parmazan a proscuitto davam az kdyz to vytahnu. Nevedel sem ae, ze by to mohlo bejt nejak skodlivy.

Mouka klasika Caputto 00.
    MUXX
    MUXX --- ---
    Koupil jsem v Makru tohle. Tak jsem zvedavej.

GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Davas na pizzu?:) Mam pocit ze tyhle nefiltrovany by se nemely vubec zahrejvat na velkou teplotu, delaj se tam pak ty latky co nechces...
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Tyhle sou z jaky mouky?:) Bral si taky tu classicu?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Jo a jeste od Caputo prodejce z Allegra musim vyzdvihnout tendle olivac. Vzal sem dve flasky a prijde mi super.

https://allegro.cz/nabidka/il-casolare-grezzo-naturale-farchioni-extra-panensky-olivovy-olej-1-litr-15921406678

(mozna to tu nekdo doporucoval uz drive)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Budu muset zlepsit to kynuti/skladovani. Kdyz se mi to prilepi k sobe tak to testo neni tak hladky a blbe se roztahuje. Je pak daleko tezsi udelat kruh a mit to rovnomerne rozvaleny a ne bubliny tam kde to clovek nechce.

Modifikovany ooni ale funguje.

GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Standardnich 250g. Uz mam zase v lednici zalozeno na zitra.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: v klidu, jde o prd. Urcite ji taky vyuziju. Kamos pece v troube, tak mu muzu pytel dat :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: tak bot mi rekl tak uvidim kdyztak to necham na jine peceni a doobjednam pizzerii timto se omlouvam za dezinformace!

Mouka Caputo Classica může mít některé výhody při přípravě pizzy, zejména pokud hledáte určité specifické vlastnosti těsta. Zde jsou hlavní výhody, které Caputo Classica nabízí při pečení pizzy:

1. Univerzálnost: I když není speciálně určená pro pizzu, můžete ji použít na různé druhy pizz, včetně tenké italské pizzy, pizzy pečené v domácí troubě nebo pizzy s kratší dobou kynutí.

2. Měkčí těsto: Díky nižšímu obsahu proteinu (asi 11,5 %) těsto nebude tak pružné a elastické jako u Caputo Pizzeria, což může být výhodné, pokud preferujete měkčí a méně žvýkací těsto.

3. Rychlejší kynutí: Nižší obsah lepku znamená, že těsto nevyžaduje dlouhé kynutí. Můžete tak připravit těsto, které je hotové rychleji, což je užitečné, pokud nemáte čas na dlouhé kynutí.

4. Vhodné pro domácí pečení: Caputo Classica je ideální pro pečení pizzy v domácích troubách, které nedosahují tak vysokých teplot jako tradiční pizza pece. Těsto bude lépe reagovat na nižší teploty a zajistí dobrou strukturu pizzy.

V souhrnu, pokud chcete pizzu připravovat rychleji, s kratším kynutím nebo pečete v domácí troubě, Caputo Classica může být výhodnou volbou.
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Jo toho sem si vsiml kdyz to doslo:D Jeste sem ji nezkousel ale myslim ze to bude v pohode slozeni rozdil desetiny procent:)
    GARFIELD: Vidis tvl na spachtle sem uplne zapomnel, ty sem pouzival ze zacatku:) Kolik g koule?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam