GREGI: Pekna. Me dnes ceka take Pizza patek.
Mam v planu na rodine otestovat zda poznaji rozdil mezi bigou a poolishem a co jim chutna vic. Uz jednou jsme tohle delali ale na pizze pecene v troube. Tam vitezem byla biga, ale mam pocit, ze ten poolish je o neco vice krupavejsi a neni tak gumovej kdyz to pecu v el. peci. Zkousel jsem vcera udelat bochnik s poolishem a autolize a jelikoz delam jen 0.5kg mouky tak do toho autolize testa jsem dal jen malo vody tak mi testo neutvorilo kompaktni hmotu, ale hrudky ala drobenka. Kdyz jsem to pak zamichal do toho poolishe tak mi tam zustali hrudky, ktery jsem nebyl schopen vyhladit ani po 30 min hnětení. Tak jsem to nechal pres noc, ze to treba nasakne vodu a rozlozi se to, ale to se nestalo. Pro jistotu jsem zalozil novy poolish.
Na Alegru jsem nechal litr za ruzny ital rajcata v plechu tak budu testovat i sugo. Pochybuju ze pri jedny session otestuju vsechny plechy. Takze test bude rozlozen do vice session. To bych musel hostit vice stravniku.
Uz minule jsem se ptal kde berete morzarellu. Asi to zapadlo. Co jsem nasel jako vhodne je nejaka polska z alegra, za docela rozumny peniz, nebo z makra.