• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    GREGI
    GREGI --- ---
    Spenatova

GREGI
    GREGI --- ---
    Kanal glutenmorgen:D
    Richard Bertinet reveals some of his best-kept secrets! 😎
    https://youtube.com/shorts/bKmcUqGtmJw?si=AOotGQjtRDbbmPXV
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    MICTECH: Proc drevenou? Ja jsem se svou kovovou spokojenej. Diky tem diram muzu testo,nez dam pect, hezky zbavit prebytecne mouky.
    Navic se dobře meje. To drevo je hned zasrany a nejde umejt...
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tak uz si s tou ariete hezky pohravam. Spokojenost byla dnes!

Shanim dobrou mozzarelu. Co pouzivate vy? Ja tentokrat nesehnal pizza mozzarelu a tak jsem pouzil klasickou kouly ze sacku. Od rana jsem ji mel venku na vzduchu vyndanou z pytlíku a susil ji na cedniku, ale takovyhle obstrukce me neba.

MICTECH
    MICTECH --- ---
    Zdravim 👋
    Doporucite lopatu na pizzu? Idealne drevenou 🙏

Dekuji
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Hehe mam doma jen horak na pb lahev to by me doma asi nepochvalily, ale dobrej napad.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: ja delam kolem 65% testo 200 a kraje z boku dojizdim hned po otevreni plamenometem krasne je to dodela behem zlomku s.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    XCIDER: Pomer mouky vuci vode. 1kg mouky 700g vody = 70℅
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ENDREW: hydratace 55℅ znamena pomer vody v testu? nebo to je vuci mouce?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Tak hydrataci taky upravuju pomalu snizuju ze 70℅ na 55℅. Ted jsem delal 65 a uz mi prislo lepsi na peceni a na zpracovani, ale horsi na chut, ale furt dobry.
    Nicmene podke gramaze testa odhaduju velikost vysledne pizzy. Na tu ariete se phybuju kolem 180g na pizzu. Vysledna pizza ma tak 25cm prumer.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: To tak ani neni o vaze jako o celkovem mnozstvi vody mi prijde... Mensi hydratace testa a muze byt o neco vetsi, mozzarela bez vody zase rychleji propecene atd. To vyparovani vody je nejvetsi zrout energie;)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ENDREW: Jop, prvně jsem dělal 220g těsta, pak 200g a teď dělám jen 180g aby se vše hezky propeklo a mám to za 4 minuty hotový při max výkonu.
    když to vezmu, že na to těsto nacpu ještě dalších cca 100g surovin, je to akorát porce abych pak nebyl totálně přežranej. :)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    ENDREW: Sorry ze pisu jak tatar. Poter si ze me delal prolejzacku a psal jsem to na mobilu.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tak paar postrehu k ariete:
    1. Pizzy se musi delat mensi nez v ty lidl peci. Pokud jsou pres cely kamen nalepi se na viko. Lidl pec ma tohle resene lepe , protoze je vnitrek od od kraje vyssi.
    2. Pracuje se s tim daleko lepe. Kamen je lepsi, nevim jestli ma ve spodku pod kamenem taky spiralu, ale hezky to pece z obou stran. Takze se mi nestava to co u ty lidl, ze spodek se pálil zatimco vrsek nebyl hotov.
    3. Libi se odvod pary kde ma moznost krasne unikat.
    4. Viko se otevre o 90° takze lepsi manipulace s pizzou
    5. Ve predu to opeka vice nez vzadu, takze je nutne pizzu otocit.
    6. Spatne to pece pizzu zboku, kde jsou otvory pro odvod páry. I kdyz byla pizza spalena na okraji bok toho okraje byl svetly.
    7. Cim vic testo na okraji vybehne tim vetsi riziko spálení.
    8. Rychlost jakou to pece je super. Jedu jednu pizzu v peci a uz zdobim druhou.

Je potreba si na tu pec trochu priviknout, ale je to jednodusi nez ta lidl. I kdyz i ta lidl mela vyhody oproti tomuhle.

ENDREW
    ENDREW --- ---
    GARFIELD: Jj od te doby co jsem zkusil tu el. pec uz jsem se nevratil k tomu to delat v troube. Ten rozdil je vazne znacnej. Dnes jsem zalozil bigu tak za paar dni vyzkousim tu arriete.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Zbylo mi tu par kouli ze vcerejska. Pec se mi vytahovat nechtela. V mrazaku misto nebylo, tak sem si rekl, ze trochu zaexperimentuju rozpalenou cast iron panvi a grilem v normalni troube.

Zajimavy srovnani proti vcerejsku. Testo mozna trochu prezralejsi, ale ta teplota udela fakt hodne.

GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    bonus tip: pokud nikdo v rodine neji cuketu tak na vas zbyde celej plat pod zaminkou, ze to je zdravy. Da se pod ni a na ni schovat spousta parmazanu!
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: daleko vetsi hydratace, trochu jinej postup a pridavam jeste olivovej olej.

neapolska jedu poolish a 58% hydrataci (voda, mouka, sul, drozdi)

todle je 80% hydratace + 4.5% ovoo (pekarsky procenta)

Jedu tak nejak podle tohodle videa:

Homemade PIZZA ROMA-STYLE in the Pan | Perfect Easy Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=ckycuQsCRFI&t=1010s&pp=ygUPYWwgdGFnbGlvIGRvdWdo
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Jakej rozdil v teste?
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    něco pro inspiraci:
    I Found NYC's 15 Best Pizza Slices!
    https://youtu.be/jztlH3D9zGw?si=V9Dqh9aAZIlxjG4P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam