• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: To je tou vysokou hydrataci 60% drzi vejsku mnoooohem lip. Kazdopadne nicemu to nevadi, vzduch to drzi stejne a pak to jen hrubou pomoucim a silikonovou skrabkou je splacnu zpatky do pekne kulate koule abych pak mohl vytlacit vzduch do kraju:) Myslim ze sem je o hodinu nechal venku dyl nez bylo potreba takze to taky o trochu vic spadlo...
    Kdyz je delam tak mam poolejovany ruce, tac uz neolejuju, celej tac dam pak do mrazaku a balim je az zmrzle takze pod folii neni nic potreba. Na fotce sou uz zmrznuty:)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Pridou mi docela placaty. To mas takhle schvalne?

Nebo se to splacne, kdyz to davas to mrazaku a mrazis vse najednou? A jeste technicka .. koule das do folio nasucho/pomoucneni/olejovany?
    GREGI
    GREGI --- ---
    Koule ready na mrazak 16ks z 3.4kg testa 70% hydratace, den poolish dva dny fermentace v lednici 3 hodky na lince kynuti kouli:) Vzdycky delam min dve varky za sebou takze mam ted na mrazaku min 32 kouli ready for action 💪💪💪

GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: Vypadaj skvele! V cem peces?
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Jdu s kuzi na trh :)

SMOKY
    SMOKY --- ---
    obecne syry do sebe natahujou smrady z lednice, takze je lepsi je mit vzduchotesne uzavreny, treba nejaka doza
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Navzdory vsem radam ho davam do igelitovyho sacku v lednici a vydrzi mi klidne tydny. Kdyz mam vetsi kus, zbytek zavakuuju a v lednici vydrzi mesice. Pokud nekde chytne plisen u tvrdejch syru je uplne ok ji odriznout (rika ze cca 2.5cm kolem).
    MUXX
    MUXX --- ---
    Ja davam do folie do lednice aby nevyschnul
    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: nesahat neumytejma rukama, vsechno ceho se dotkne musi byt ciste, pak plisen nechytne. Jinak je fajn balit do peciciho papiru, trochu vyschne ale ne moc rychle a hlavne dejcha. Jinak ja kupuju vzdycky kilovej v makru, nasekam na male kousky, do folie a na mrazak a mam pak zasobu:) Na strukture mrazak neni poznat ma v sobe minimum vody.
    Kazdopadne je divny ze po tydnu chutnal divne, nemas starou a vlhkou lednici? Ja nekdy najdu zapomenutej kousek treba i po mesici dvou a je ok jen trochu oschlej a tvrdej ale furt v pohode...
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Dotaz! Jak nejlepe skladovat parmezan. Koupil jsem v Lidlu parmezan. Kousek odskrabal na nejaky testoviny. Zandal do lednice a cca po tydnu na nem byla plisen a nevonel hezky. Docela me to mrzelo protoze ho bylo jeste opravdu dost. Mate nejakej figl?
    GREGI
    GREGI --- ---
    Zbylo mi nejaky testo na lince a prekynulo tak sem ho rychle zkoulovatel hodil na to parmazan olej a trochu cesneku a prekvapive se i tak kraje krasne nadejchaly:) Jinak jak to trochu vystydne tak je to fakt dobry... :)

GREGI
    GREGI --- ---
    Bolonska s mletym:)

GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Doma jsem zkousel variantu olivac, kakao a cukr. No, bylo to spis pejsek a kocicka a dost hruza. Nicmene deti to snedli. 🤷
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: videl sem nutellu a banan. Bohuzel sem nejedl. Jak se znam, tak bych to urcite sezral. 🤣
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    GREGI: nutella na smetanu yes
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: A co nutella?:D
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: pizza ma tolik ruznejch variant a stylu, ze rikat, co na ni patri a nepatri mi prijde trochu ujete.

Jedine, co mi trochu vadi je, kdyz mam chut na urcitej styl (treba neapolskou) a jdu do restaurace, kde tvrdi, ze maji neapolskou pizzu a dostanu bbq swirl na pochybnem teste.
    ALARICA
    ALARICA --- ---
    Já osobně si jinou než Havaj dávám jen málokdy.
    ALARICA
    ALARICA --- ---
    GREGI: překvapilo mě, že zrovna Gordonovi to vadí, když na tom jejich výletu s Ginem a Fredem vymyslel tu lemon desert pizzu.
    GREGI
    GREGI --- ---

Ananas na pizzu

35 hlasy od 35 respondentů

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam