• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Bazalku koupím vždy na jaře u Vietnamců a hnedka ji přesadím do většího... Momentálně mám na balkoně keř jak hovado :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: mne to urcite trvalo pres mesic, takze vse je v poradku :)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: mam kenwood chef xl (ten hloupej s vahou) a doporucuju. Predtim jsem mel mensi chef ze 70. let a porad slouzi.

    POHODAVOLE: kupovana mi vzdycky po chvili chcipla. Ted zkousim taky seminka a po asi 4 tejdnech to ma zatim tak 1cm. 🥹
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: ja pouzivam starou pekarnu na chleba, kde nekolikrat opakuju zacatek programu testo. Neni to asi uplne idealni, ale je mi lito to likvidovat, kdyz funguje. Vlastne jsem i rad, ze jsem pro ni po letech nasel vyuziti. Az odejde, tak chci koupit primo nejaky hnetac.

    Pestujete si tu nekdo vlastni bazalku? Ja se snazil docela dlouho ozivit tu kupovanou a nikdy se mi to nepodarilo, tak jsem koupil seminka nize a nemohu si stezovat. Chce to akorat cas, nez se rozroste a pak jede pekne i v truhliku za oknem.

    BIO - BAZALKA GENOVESE - 0,6 g | Dobrasemena.cz
    https://dobrasemena.cz/bio-bazalka-genovese-06-g_711768.htm?srsltid=AfmBOorh8fp0yQ1IFkG8FtXg68T6RTbmNHOwjNDzx5kyRiaIk56m1193

    Jinak jsem letos vysadil pres 40 rajcat, tak snad zacnu delat vlastni omacku :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    ACIDLUMIX: Tak to si tu spravne te to naucime:) Mrazak nepotrebujes muzes delat rovnou bez mrazeni, jen to je prakticke ze mas testo vzdycky po ruce a na jednu pizzu moc nema cenu delat pokazde zvlast.... Ale v lednici ti teoreticky 4-5 dni vydrzi a muzes jen odebirat.
    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    GREGI: velkej respekt, to se musim casem taky naucit pac pizzu mam rad :) ale nemam mrazak :((
    GREGI
    GREGI --- ---
    Jinak na testo doporucuju tenhle rucni mixer. https://slehace.heureka.cz/domo-do9258m/#prehled/
    Ma 800W a v pohode utahne 4kg testa, cca 30 min necham nahydratovat na hrubo smichanou mouku s vodou a 10 min rucniho hneteni a je hotovo:) Starej co sem mel 350w sem uvaril, tenhle se tak lehce zahreje:) Jak hnetete vy?

    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: To je tou vysokou hydrataci 60% drzi vejsku mnoooohem lip. Kazdopadne nicemu to nevadi, vzduch to drzi stejne a pak to jen hrubou pomoucim a silikonovou skrabkou je splacnu zpatky do pekne kulate koule abych pak mohl vytlacit vzduch do kraju:) Myslim ze sem je o hodinu nechal venku dyl nez bylo potreba takze to taky o trochu vic spadlo...
    Kdyz je delam tak mam poolejovany ruce, tac uz neolejuju, celej tac dam pak do mrazaku a balim je az zmrzle takze pod folii neni nic potreba. Na fotce sou uz zmrznuty:)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Pridou mi docela placaty. To mas takhle schvalne?

    Nebo se to splacne, kdyz to davas to mrazaku a mrazis vse najednou? A jeste technicka .. koule das do folio nasucho/pomoucneni/olejovany?
    GREGI
    GREGI --- ---
    Koule ready na mrazak 16ks z 3.4kg testa 70% hydratace, den poolish dva dny fermentace v lednici 3 hodky na lince kynuti kouli:) Vzdycky delam min dve varky za sebou takze mam ted na mrazaku min 32 kouli ready for action 💪💪💪

    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: Vypadaj skvele! V cem peces?
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Jdu s kuzi na trh :)

    SMOKY
    SMOKY --- ---
    obecne syry do sebe natahujou smrady z lednice, takze je lepsi je mit vzduchotesne uzavreny, treba nejaka doza
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Navzdory vsem radam ho davam do igelitovyho sacku v lednici a vydrzi mi klidne tydny. Kdyz mam vetsi kus, zbytek zavakuuju a v lednici vydrzi mesice. Pokud nekde chytne plisen u tvrdejch syru je uplne ok ji odriznout (rika ze cca 2.5cm kolem).
    MUXX
    MUXX --- ---
    Ja davam do folie do lednice aby nevyschnul
    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: nesahat neumytejma rukama, vsechno ceho se dotkne musi byt ciste, pak plisen nechytne. Jinak je fajn balit do peciciho papiru, trochu vyschne ale ne moc rychle a hlavne dejcha. Jinak ja kupuju vzdycky kilovej v makru, nasekam na male kousky, do folie a na mrazak a mam pak zasobu:) Na strukture mrazak neni poznat ma v sobe minimum vody.
    Kazdopadne je divny ze po tydnu chutnal divne, nemas starou a vlhkou lednici? Ja nekdy najdu zapomenutej kousek treba i po mesici dvou a je ok jen trochu oschlej a tvrdej ale furt v pohode...
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Dotaz! Jak nejlepe skladovat parmezan. Koupil jsem v Lidlu parmezan. Kousek odskrabal na nejaky testoviny. Zandal do lednice a cca po tydnu na nem byla plisen a nevonel hezky. Docela me to mrzelo protoze ho bylo jeste opravdu dost. Mate nejakej figl?
    GREGI
    GREGI --- ---
    Zbylo mi nejaky testo na lince a prekynulo tak sem ho rychle zkoulovatel hodil na to parmazan olej a trochu cesneku a prekvapive se i tak kraje krasne nadejchaly:) Jinak jak to trochu vystydne tak je to fakt dobry... :)

    GREGI
    GREGI --- ---
    Bolonska s mletym:)

    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Doma jsem zkousel variantu olivac, kakao a cukr. No, bylo to spis pejsek a kocicka a dost hruza. Nicmene deti to snedli. 🤷
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam