• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    POOWL: uvidis bud ho uvaris nebo ne:)) tenhle ma 800w
    POOWL
    POOWL --- ---
    GREGI: Díky za tip! mám doma 500w, ale úplně jsem zapomněl, že to nemá jen metly, ale i háky na těsto
    GREGI
    GREGI --- ---
    POOWL: tady mixer nedal sem odkaz:) [GREGI @ Pizza 🍕]
    GREGI
    GREGI --- ---
    POOWL: doporucuju tenhle rucni za 10-12 min podle teploty delam ze 3kg kg mouky 70% hydrataci a proti klasickejm s polovicnim vykonem se neprehrejva. Ten vykon je znat:)
    LIVE_RUSTY: uz ji tu nekdo hodnotil a ne kladne.
    LIVE_RUSTY: Uvidis jak te to veme ale proverena a funkcni je ariete 909 za 2k. Dalsi krok dobre hodnocenej je diavola pro v3 zhruba za 7.5k
    LIVE_RUSTY
    LIVE_RUSTY --- ---
    FREEM: Ahoj, díky za zprávu, pokud je střed horký a okraje nic moc, tak to možná chce delší čas na prohřátí, než to ten šamot roznese 🤨.
    Hodně teď váhám zda do toho jít a nebo trochu (4x tolik :-D) přišetřit na turbotronic.
    https://allegro.cz/produkt/kamna-na-pizzu-turbotronic-tt-po14-2200-w-48-cm-x-26-5-cm-6e64b313-dc9f-42d8-8ce4-438a35f72e69?offerId=16985487183

FREEM
    FREEM --- ---
    LIVE_RUSTY: Mám experimentálně doma a zatím se s ní "učím". Resp. střed pod spirálama mi hoří zatímco kraje nic moc. Na kameni sem naměřil cca 320°C a odběr nejde nad 1050W. Takže kvalita odpovídá ceně🥲
    POOWL
    POOWL --- ---
    Vypadá stejně jako https://www.lidl.cz/p/silvercrest-pec-na-pizzu/p100390965?
    Lidl a Kaufland je jedna banda tak by to mohla být ona, tedy 400°C.

Nemáte v takových pecích problém s nadbytečnou vlhkostí která se nedostane ven?

A ať jen tak nekecám, tak foto mojí zatím největší dávky z 2kg mouky.
    Robot by to nepobral tak jsem to zpracovával ručně a má to taky něco do sebe..

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    LIVE_RUSTY: Hlavní je aby uměla minimálně 400°C
    LIVE_RUSTY
    LIVE_RUSTY --- ---
    Ahoj, teďka mají v Kauflandu v akci pec za 1200. Máte někdo nějakou zkušenost? Je to taková ta klasická konstrukce odklápěcího hrnce. Dá se s tím něco dokázat? Stojí to za zkoušku? Doteď peču v troubě a nic moc.

GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: jn hlavne kdyz nechas testo dlouho venku a moc ztepla a prekyne tak pak ma tendenci delat dirky... Nejlepsi je s tim nehejbat udelat ji a pak co nejrychlejsi sundat:) Ten kamen se cisti sam vypalovanim... Casem kdyz uz je to too much tak de jeste otocit a zacit zasirat druhou stranu;D
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    GREGI: Jojo! Uz se tam za tu kratkou chvili “par” pizz upeklo :) a nejlepsi bylo kdyz jsem pizzu pro prcka udelal tak tenkou, ze jsem si nevsim ze je tam dirka a sugo pak trochu vyteklo pri peceni na kamen… 😂
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: koukam kamen zacina bejt spravne "zasvinenej" jak ma byt!:))
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    Po dvou tejdnech zas “pizza party” jak rika nas 3 letej Adam :) Dneska spokojenost :)

GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: sem si celkem jistej ze vsechny tyhle prenosne el pece maji spiralu i pod kamenem:) Ten spodek by se jinak nikdy neudelal a nahrivalo by se to mnohem dyl. Ten kamen je tenkej na to aby vydrzel ty 4 minuty topit dostatecne jen nahratim.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Já myslel, že Ariete má jen jednu topnou spirálu
    GREGI
    GREGI --- ---
    JANOCKA: ariete ma spiralu pod kamenem:)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    JANOCKA: Do trouby bych doporučil spíš ocelový plát než kámen. On ten kámen je lepší na vysoký teploty, který v troubě nedocílíš.
    Pizza pec z Lidlu je taková levnější a horší ariette. Ale furt lepší než to dělat v troubě.
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    diky moc.
    Ten vyndavaci kamen jsem chtela, ze bych ho mohla pouzit na peceni chleba v troube, ale neni to podminka.
    Nasla jsme si recenzi od ENDREW: Nejake nove postrehy? ;)
    Jeste nekde psal, ze lidl ma spiralu i dole pod kamenem, coz Arieta nema.
    Jeste nad tim budu trochu dumat. Potrebuju to na leto na chatu
    GREGI
    GREGI --- ---
    JANOCKA: Myslim ze tuhle tady nekdo zkousel a nedoporucoval. Takhle sundavaci kamen za me spis minus, vetsi riziko ze praskne, sundat v ariete atp. je na dva sroubky, ale neni duvod ho sundavat, sam se vypaluje.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JANOCKA: Btw na ty Domo se mi libilo ze si muzes volit ktera spirala topi. Nicmene v praxi hreju stejnak obema… a ta lidlacka mi prijde ze je mozna vnitrek toho vrsku vyssi az do kraje tak by se ty okraje nemusely tolik palit kdyz nabydou… nekde tu o ni nekdo myslim psal, ze ji ma..
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JANOCKA: Co se spiraly tyce neporadil, ja vybral dvojtou protoze jsem si rikal ze to logicky bude rovnomerneji topit. Mam tu Domo, odnimatelnej kamen to nema, coz je dobry ze ji skladuju postavenou v ty origo krabici a kamen drzi ale na hovno je to v tom, ze to clovek poradne nevycisti - kamen drzi rantl z ohnutyho plechu, kterej samozrejme neni uplne dobre udelanej takze drobecky a mouka pri cisteni zajedou pod ten rantl a uz to ven nejde dostat… ta Ariete to ma podle me stejne…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam