Ahoj, děkuji za rady před časem ohledně nákupu pece, nakonec jsem odlovil tu elektriku Philco z amazonu s jiným brandem za total nonsense price a jsem teda nadmíru spokojený!
Pizzou se tedy nějaký čas už zabývám - ale v troubě :-/ a vesměs točím těsto od Vita
https://www.copymethat.com/r/Hi4jgEqaw/the-perfect-pizza-dough-by-vito-iacopell/?cntry=CZTeprve až v peci to teda dostalo tvar a vzhled se kterým jsem spokojený. Peču na 450 nahoře 400 dole cca dvě minuty.
Co se týče mouky zkoušel jsem 5Stagioni a OK, ale při ruce mám Kaufland a tam kupuji Pizza mouku z Věrovan a ta je na fotce a také OK, černá pernerka také OK. Zkoušel jsem úplně obč hl mouku, ale to prostě nejelo.
* S pecí se ukázaly nové komplikace - peče se to kurevsky rychle a nestíhám :-D
* První pečení byl PAIN, lepilo se mi to na kuchyňskou linku a když jsem to zní dostal, tak na lopatu. Při sázení do pece se mi zmuchlala a zahořela :-D
* Podsypával jsem hladkou moukou, která se okamžitě stala součástí placky a neklouzala
* Zahořelé kusy pizzy a popel jsem musel nějak seškrábat z kamene kterej měl 400C - pěkný oser.
Při druhém pokusu jsem podsypal hrubou krupicí, to už fungovalo lépe, ale zas udělalo na těstě strukturu.
Moje paní pak koupila Semolinu, ta klouže výborně a dá se s pizzou manipulovat.
Tak jako každý jsem prošel několika slepými uličkami, ale pořád makám.
Jak řešíte popel na kameni? Já to seškrabávám dozadu do pece lopatou, po vychladnutí pak vyluxuju.
Díky všem moc za inspiraci :-)