• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: hm nefunguje to tak i s houbickou?:D tu kdyz hodis do pracky taky se umeje:D
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    FOSSIL666: A jestli to bude vazne fungovat tak suprove jak vsude mozne psali, tak proc ne, kdyz to vydrzi dokud to nerozerves na kusy - coz jen tak nebude :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    GREGI: Taky jsem si rikal. Jsou v baleni dva a neni to na jedno pouziti. Kdyz je to zmatlany, vyperes a jedes dal..
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: tpc 470 za kus hadru. Svet se fakt zblaznil:DD
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    Ja mam velkou silikonovou podlozku (val) kterej mam na lince a vejde se mi tam 6x 250g kouli a jeste zbyde misto na roztahovani, koule prikreju potravinarskou folii a diky cau.. kdyz jich delam vic, tak mam hlubokej plech kam dam pecici papir a zasypu hrubou moukou.. bochany, pres ne folii ale neni to ideal..

Misy atd necham chvili odmocit a pak normal rukou meju, jde to easy…

Moje zena co doma pece kvaskovej chleba (luxusni) si prala ted k narozkam na drhnuti zbytku testa tenhle zazrak, prej je to super truper ultra bozi, ale jeste nemela prilezitost to zkusit :)

Teiger – hadřík, síťka k odmývání těsta – Maškrtnica
    https://www.maskrtnica.cz/produkt/teiger-hadrik-sitka-k-odmyvani-testa/
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    SKFET: Tak to jsem jezdil asi na nějaký skromnější párty :)
    SKFET
    SKFET --- ---
    KARLOSK: tvl po prvý jsem viděl pizzu na technu uz tak 18 let zpatky na kierwiet stagi a na vetsich technivalech jsem jí od tý doby vídal pravidelně
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    SKFET: Pizza na technu, co chceš víc :) My sme tenkrát nežrali celej víkend :D
    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: byli tam i povedenejsi kousky, ale nestihalo se fotit. S olejem to priste zkusim- dik za tip. Tohle je vlastne fotka kdy jsme akorat udelali bochanky a je pravda za bych je pak uz nemusel natirat olej aby neoschly. Tohle byla zkouska, abychom vedeli co vsechno jeste potrebujeme(treba lepsi ubrus nez odpadkac na nivtecu) smeták na kámen a asi i troubu ktery nemusis chnapkou (kterou jsme nemeli) zvedat vršek aby šla vyčistit. Kvásek jsem dělal doma, těsto druhej den a dal to ve vymazaný míse do plážový ledničky, zasypal to chlazenim a modlil se aby to přežilo do neděle. Suroviny vsechno vero italiano, krom řeckýho oliváče. Takovej poshpunk... nebylo to nejlepší pizza co jsem kdy měl, ale určitě to byls nejlepší pizza co jsem kdy měl na technu
    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: Slusny bubliny not bad:) Italove rikaj ze jakmile se testo udela, tak by se ho uz nemela dotknout zadna mouka dokud se nevytahuje koul a to se pouziva hruba ne hladka, pak to vytahuje vlhkost a narusuje lepek:) Olej je to prave:)
    SKFET
    SKFET --- ---
    Jedna pokusná technopizza produkce

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FONTAN: mam dve pruhledne nizke plastove nadoby z makra tusim. Dam tam 5 kusu bez mackani.

Jinak souhlas s Gregim. Mouka je klicova, nedavno jsem doplnoval ceskou 00 nebo i dokonce nejakou italskou a ve srovnani s caputo minimalni pruznost. Dobre vychazi na allegru, kde ji bereme i s rajcaty v plechovce a drozdim.

Co se tyce myti, tak v pekarne necham testo uschnout, takze jde snadno sundat a omyt pak hadrikem. Na kuchynskou linku je fajn kovova spachtle (kterou pouzivam i na deleni bochanku), kterou se vetsina testa odstrani a samo jsem uz taky znicil a jeste znicim nekolik houbicek.
    GREGI
    GREGI --- ---
    FONTAN: Jinak koule vzdycky delam z testa z lednice studeneho dost to usnadnuje praci cim teplejsi tim lepivejsi a tekutejsi. Naopak na vytahovani na pizzu to chce uz aspon 20° aby se to netrhalo a nesrskavalo moc.
    GREGI
    GREGI --- ---
    FONTAN: tak slaba mouka no:) Fakt to chce poradnou, jinak je to voprc x100.
    Me se vejde 6 210g kouli na sedej plastovej tac z ikey prikrejvam vzdycky potravinovou mam 42cm sirokou takze staci akorat, pri sundavani to chce strhavat jak naplast rychle ne pomalu. Misu od testa namocim na 10 min a pak to vemu kartacem. Prekynuti obvzlast v lete byva problem pomaha to davat po chvilkach do lednice aby teplota nesla tolik nahoru jinak je to proste o rychlosti zpracovani.
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    GREGI: jj lepilo i tentokrat, ale napopprve lepilo tak moc, ze to proste neslo nijak udrzet "vcelku" - coz mi pripomina par otazek :)
    - mate nejaky trik na myti nadobi po delani testa? (likviduju vzdy houbicku)
    - pripadne mate nejaky tip na to, v cem nechvate "dokynout" koule (ja davam 1 az 2 na talir a priklopim misou, ale dochazi mi misy i talire...)
    - pripadne kde/jak drzet koule po dvou hodinach, kdy zacnu peci? ted v sobotu me v tom teple ty, co jsem umotal posledni, uza trochu moc nakynuly (jsem mel pocit)
    GREGI
    GREGI --- ---
    FONTAN: testo na pizzu vzdycky lepi, kdyz potrebujes manipulovat tak olej na ruce nejlepsi;)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    ja jsem sice nefotil, ale muj sobotni pokus (sobota bylo finale, ze - zacal jsem uz ve ctvrtek) byl uspesny - od prvniho pokusu jsem se "odautistictil" a v ramci michani testa se "nebojim" do nej pridat vice mouky, kdyz mi to lepi (u prvniho pokusu jsem doufal, ze se to "zlepsi" casem-kynutim, ale opak byl pravdou) - pokazde jsem tedy pouzival DM pizza mouku a pak to ladil nejakou "beznou", ale priste zkusim nejakou, ktera vice odpovida tomu, co rika v next level pizza dough (asi zkusim tu doporucovanou GREGIm)

ale (jestli jsem to jeste nerikal) diky za tohle auditko ,)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    V patek to byl silenej propadak se 70%, ze jsem radsi ani nefotil. Dalsi pokus bude v nedeli se 65% a medem.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tu Lidl pec mam taky. Sere me ze je trochu malá chce to menší placku. Ja ji rozhulim na max a když tam dam pizzu tak ji stáhnu. Jinak je spálená a těsto zespoda nehotovy. Je potřeba ji po cca 30-45s otočit jinak předek je nehotovej. Chuť je o level výš než z arriete, dostává totiž kouřové aroma. To elektrikou neuděláš.
    Těsto určitě nech cca 2h po vyndání z lednice odpočinout. Udělej si porce a pak ho prikrej a až ty bochánky nabytou teprve pak válej pizzu, bude se s tím lépe pracovat a okraje budou nabíhat jak žily na hajzlu.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Jojo souhlas.

Do Picošky doporucuju udelat rezervaci, vetsinou nemaj v podvecer uz misto…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam