• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: Slusny bubliny not bad:) Italove rikaj ze jakmile se testo udela, tak by se ho uz nemela dotknout zadna mouka dokud se nevytahuje koul a to se pouziva hruba ne hladka, pak to vytahuje vlhkost a narusuje lepek:) Olej je to prave:)
    SKFET
    SKFET --- ---
    Jedna pokusná technopizza produkce

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FONTAN: mam dve pruhledne nizke plastove nadoby z makra tusim. Dam tam 5 kusu bez mackani.

Jinak souhlas s Gregim. Mouka je klicova, nedavno jsem doplnoval ceskou 00 nebo i dokonce nejakou italskou a ve srovnani s caputo minimalni pruznost. Dobre vychazi na allegru, kde ji bereme i s rajcaty v plechovce a drozdim.

Co se tyce myti, tak v pekarne necham testo uschnout, takze jde snadno sundat a omyt pak hadrikem. Na kuchynskou linku je fajn kovova spachtle (kterou pouzivam i na deleni bochanku), kterou se vetsina testa odstrani a samo jsem uz taky znicil a jeste znicim nekolik houbicek.
    GREGI
    GREGI --- ---
    FONTAN: Jinak koule vzdycky delam z testa z lednice studeneho dost to usnadnuje praci cim teplejsi tim lepivejsi a tekutejsi. Naopak na vytahovani na pizzu to chce uz aspon 20° aby se to netrhalo a nesrskavalo moc.
    GREGI
    GREGI --- ---
    FONTAN: tak slaba mouka no:) Fakt to chce poradnou, jinak je to voprc x100.
    Me se vejde 6 210g kouli na sedej plastovej tac z ikey prikrejvam vzdycky potravinovou mam 42cm sirokou takze staci akorat, pri sundavani to chce strhavat jak naplast rychle ne pomalu. Misu od testa namocim na 10 min a pak to vemu kartacem. Prekynuti obvzlast v lete byva problem pomaha to davat po chvilkach do lednice aby teplota nesla tolik nahoru jinak je to proste o rychlosti zpracovani.
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    GREGI: jj lepilo i tentokrat, ale napopprve lepilo tak moc, ze to proste neslo nijak udrzet "vcelku" - coz mi pripomina par otazek :)
    - mate nejaky trik na myti nadobi po delani testa? (likviduju vzdy houbicku)
    - pripadne mate nejaky tip na to, v cem nechvate "dokynout" koule (ja davam 1 az 2 na talir a priklopim misou, ale dochazi mi misy i talire...)
    - pripadne kde/jak drzet koule po dvou hodinach, kdy zacnu peci? ted v sobotu me v tom teple ty, co jsem umotal posledni, uza trochu moc nakynuly (jsem mel pocit)
    GREGI
    GREGI --- ---
    FONTAN: testo na pizzu vzdycky lepi, kdyz potrebujes manipulovat tak olej na ruce nejlepsi;)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    ja jsem sice nefotil, ale muj sobotni pokus (sobota bylo finale, ze - zacal jsem uz ve ctvrtek) byl uspesny - od prvniho pokusu jsem se "odautistictil" a v ramci michani testa se "nebojim" do nej pridat vice mouky, kdyz mi to lepi (u prvniho pokusu jsem doufal, ze se to "zlepsi" casem-kynutim, ale opak byl pravdou) - pokazde jsem tedy pouzival DM pizza mouku a pak to ladil nejakou "beznou", ale priste zkusim nejakou, ktera vice odpovida tomu, co rika v next level pizza dough (asi zkusim tu doporucovanou GREGIm)

ale (jestli jsem to jeste nerikal) diky za tohle auditko ,)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    V patek to byl silenej propadak se 70%, ze jsem radsi ani nefotil. Dalsi pokus bude v nedeli se 65% a medem.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tu Lidl pec mam taky. Sere me ze je trochu malá chce to menší placku. Ja ji rozhulim na max a když tam dam pizzu tak ji stáhnu. Jinak je spálená a těsto zespoda nehotovy. Je potřeba ji po cca 30-45s otočit jinak předek je nehotovej. Chuť je o level výš než z arriete, dostává totiž kouřové aroma. To elektrikou neuděláš.
    Těsto určitě nech cca 2h po vyndání z lednice odpočinout. Udělej si porce a pak ho prikrej a až ty bochánky nabytou teprve pak válej pizzu, bude se s tím lépe pracovat a okraje budou nabíhat jak žily na hajzlu.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Jojo souhlas.

Do Picošky doporucuju udelat rezervaci, vetsinou nemaj v podvecer uz misto…
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: slusny, tak to je zasadni rozdil. Mne ti prijde, ze po dvou hodinach uz by byly dost.

S tou kvalitou souhlas a neni to tak jen s pizzou. Obecne mi prijde, ze neni vubec slozity dosahnout super vysledku, kdyz se clovek jen trochu vic snazi :)

Diky ta tip. Zkusim, az pojedeme z Mirakula :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Jo jasny, to mi nedoslo… ja to delam tak, ze vytahnu testo z lednice, udelam koule a ty necham uz na lince zakryty tak 2h pred pecenim. Kdyz byly moc studeny, tak se to nedalo rozumne tvarovat, jak pises vracelo se to az moc zpatky a bylo to spis frustrujici. Kdyz je necham jeste ohrat se na pokojovou teplotu tak navic hezky dokynou a jsou takovy krasne nadejchany. Pizzu roztahnu uplne easy, vraci se malinko a rekl bych ze se pak i o neco rychleji upece…

Hele je to laborovani a v dusledku i nejaky min povedeny pizzy udelany doma jsou lepsi nez prumerna pizza ze vsech tech pizzerii, ktery tu v Brandejse mame :))) a to se nechci nejak chvastat, ale proste tam rozdil je a narovinu jsem si nikdy nemyslel, ze to tak muze bejt :)

Jedina fakt dobra mega dobra je picoska.cz ktery delaj neapolskou, maj otevreno teprv par mesicu, ale ta pizza je fakt paradni! Kdybyste jeli kolem tak se tam stavte :) taky je dobry ze jsem ocumovanim pri cekani na pizzu sebou pochytil par triku 😂
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: to je pravda, ale ja je pouzil hned, proto jsem psal, ze na zacatku maj tendenci se vracet do puvodniho stavu a kdyz je to moc dlouho, tak jsou zdechly :)

Btw nekdy by to chtelo udelat pizza party na neutralni pude a posdilet zkusenosti live..
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Jasne ale i ty bochanky pak dal kynou…

Jedu podle itala co tu koluje..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: to si nemyslim, protoze jsem udelal bochanky hned pote, co jsem vyndal testo z lednice. Jaky pouzivas recept? Ja jedu uplne bez cukru dle kalkulacky zde:

Pizza calculator - Stadler Made
    https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Med nepouzivam, davam trtinovej cukr (nebo i normal kdyz hnedej dosel) a nemam s nenabihanim kraju problem.

Rikal jsem si jestli to nemas prekynuty?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: mne ti prave prijde, ze ze zacatku byvaly nafouklejsi, kdyz jsem pouzival med, ale to budu zkouset az jako posledni variantu :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Hmhm… jak jsem psal, ja je ted delam fakt malickaty a stejne mi pak v peci nabehnou, ze jsou tak akorat :) dej vedet, to me zajima!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: snazim se to delat, jak to vidim na yt od stredu, a pak natahuju pres ruce. Kraje mam pak mensi, ale prijde mi, ze v tech videiich taky nejsou nejak mega velky, ze pak dobehnou pri peceni. Jsem zvedavy na dnesek se 70% hydrataci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam