• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: to je jen poolish
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: + naopak vic drozdi rozezira lepkovou strukturu, proto se na neapolskou dava tak malo. Tady vidim chybu ze si vyklopil to testo a roztrhal si ho. Spravne by se po vyhneteni mela udelat koule s lepkovym povlakem kterej pak pretahujes pres vysledne koule:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: drozdi neni to co dela nafoukle okraje, nafukuje to primarne vodni para, proto je potreba velka teplota aby se voda zacala odparovat driv nez se udela kurka a testo se ma kam nafouknout;) A na to je samozrjeme i potreba silnej lepek kterej nepraskne:)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Vedro nevedro, nezájem...
    Ono se s tím těstem naučím lépe pracovat a při chladnějším prostředí už to pujde samo. Zase cca 70% hydratace. Tentokrát pokus s o 0,5g čerstvého droždí víc kvůli okrajům.
    Poolish je krásnej a hezčí než minule.

GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: cokoliv delat v 35 je zlo... :D Taky cekam na ochlazeni nechci aby klima bojovala s teplem z pece doma a ven me ted nikdo nedostane... :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ENDREW: Je absolutně super. Další pizza bude zase o víkendu, zítra zadělám poolish.
    Baví mě to moc, ale už se těším až se trochu ochladí. Stát u 400°C ve 35°C je zlo. A já tu nemám u baráku moc stínu.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KARLOSK: Ty woe ty mě seres. Ta goozney je fakt mrda. Samotná pec vypadá naprosto luxusně.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Dnešní žampionovka už byla lepší... Restování vyzkouším příště 😉
    GARFIELD: mrknu. Dík

GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    KARLOSK: budget varianta muzou byt kempovaci stoly z dekace. Ty sem provizorne taky zvazoval.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    pizza tonno e cipolla
    Ty okraje musím vychytat...
    Ale nádhera. Jdu se zabít ještě nějakou druhou pizzou

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Po dvaceti minutách už mám 360°C. Pec prý žere na max plyn 350g plynu za hodinu, což s mojí 10kg PB lahví mám na věčnost

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GARFIELD: Já spíše sháním něco skládacího, ale díky za tip
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    KARLOSK: mrkni na ikea grilskar. Dlouho sem hledal a todle mi k ooni vyhovuje. Mam bombi schovanou vevnitr.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    KARLOSK: Ja to taky driv tak dal, ale furt to nebylo ono i kdyz jsem je zakapaval olivacem… pak jsem v nejakym pizza videu videl jak typek ty zampiony nejdriv restuje a byl to game changer…
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    FOSSIL666: Super, díky za tip. Ano, šli tam čerstvý.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    KARLOSK: Super! Jedina vec, kdyz vidim ty zampiony… tys je davam cerstvy na pizzu vid? Me se osvedcilo si je trochu orestovat na olivaci/masle/margarinu apod. Tak aby byly v podstate skoro hotovy.. az pak je davam na pizzu a pecu. Jsou pak paradne stavnaty a nejsoi vysuseny..
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    POHODAVOLE: tu mám taky tu otáčecí, ale chce to vychytat grif v ruce. 😉
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: já na to používám menší lopatku, bokem nadzvednu okraj pizzy a přitáhnu k sobě. Opakuji pak, než je ve správném úhlu a pak zasunu na původní místo.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Zatím jen jeden test. Bylo moc vedro, ale chuťově super. Oproti pečení v Ariete je to pecka. Absolutně jiný, méně vysušený, křupavý a vláčný. Minuta a půl a je hotovo.
    Pec se nahřívala s prvotním vypalením nějakou půl hodinu na max plyn.
    Ještě vymyslet nějaký stoleček pod pec 😉
    Jo a musím se naučit tu pizzu v peci otáčet, to je celkem sranda a musí bejt člověk rychlej, vrátit ji na stejný místo aby ji ze spodku nespálil.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    POHODAVOLE: Jsou super. Teď čtu na netu, že je používají profíci. :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: týhle myslím taky bereme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam