Otec pracoval jako technik, světel a zvuku pro jednu country kapelu, z toho plynulo hodně vzpomínek. První je na Hoštickou chalupu Michala Tučného, kde babička chtěla u ohně stále dokola hrát Prodavače (já si to vybavil až o mnoho let později kdy jsem na youtube narazil na anglicky zpívaný originál této skladby a vzpomínka jako by nic odněkud vyplula na povrch) a já mohl spát na peci, přesně na takové jako měl Honza v pohádkách. Byla to velká, kachlová (nebo jak se tomu říká) pec a na ní byly kožešiny, do těch se dalo krásně zahrabat a bylo to neskutečně super. Večer u ohně jsme mohli být dlouho vzhůru, já si pamatuji jak jsem jednou měl udělaný dřevěný meč od otce a nechal jsem si ho očoudit v ohni až zčernal, hráli jsme si pak že jsem Sokol strážce noci a komu jsem udělal černou značku tak byl polapen a přidal se do mé družiny.
Pak také na dobu kdy otec pracoval v jednom velkém divadle, kde měli zvukařskou komoru která mi připomínala velín, jako jsem znal z knihy Prometheus v plamenech a hrozně rád jsem tam sedával a představoval si že je to elektrárna. Práce v divadle znamenala že mohl i přes naší minulost jezdit do ciziny s divadlem, jednou z Japonska, kde byl asi na dva měsíce přivezl televizi, barevnou, Sharp co měla dálkové ovládání a před obrazovkou ještě sklo, takže vypadala opravdu hodně cool na tu dobu. Z Rakouska pak přivezl video, magickou věc značky Elin (takový hranatý přístroj který jsem znal pouze z katalogů Neckermann kde mimo oblečení bylo většinou i pár stránek se západní elektronikou a jednou příloha nějaký mini katalog loveckých věcí kde byly nože jako měl Rambo a hodinky jako měl Arnold, maskáče a svítilny, náboje a pásky, pouzdra a na poslední stránce Toyota Land Cruiser FJ40. listoval jsem tím nekonečné hodiny :)
Se zvukařinou se nesla ještě jedna věc, při výjezdech do zahraničí vždy přivezli hromadu videokazet, ty pak ve studiu kopírovali a vznikal k tomu rychlodabing, už si přesně nepamatuju kdo to dělal, ale otec domu nosil kazety a my měli velkou sbírku všech možných akčňáků a rubanic, které jsem s kamarády sjížděl snad milionkrát. Krabici těch kazet jsem našel na půdě když jsem vyklízel věci po babičce, je tam i televize a video (už novější Sony) a já se občas z nostalgie podívám na staré televizi na nějaký ten film a připomenu si tu dobu kdy jsem byl malý špunt a myslel jsem že to tak bude na věky.
Bohužel na věky nebylo nic, a tahle doba skončila když mi bylo patnáct a jako by to bylo dneska si pamatuju pohřeb Michala Tučného a stojící čestnou stráž v jižanských uniformách.
Mě pak čekala střední a život hodně změnila, nejen smrtí mamky (opět vzpomínka na Light My Fire a Tam u nebeských bran - až jednou budu tvořit soundtrack ke svému životu tyto dvě skladby tam jistě budou), ale i nové zábavy, video vystřídal počítač, čundry a potlachy chození za holkama, přišla nová hudba elektronika, hiphop... ale i přes to všechno ve mě ten malej špunt stále je.