• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FERRYHONYX BOOX - e-book čtečka - tipy, triky, doporučení... a obecně čtečky s Androidem
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    OXYMORON: v praci mam dva NASy Synology ... ty bejvaj hodne vybavene takovejma blbustkama/pluginama ... nevis o necem na ne -- na propojeni s Onyx a pripadne i s Kindlem-PocketBookem (lidi ve firme maji vetsinou Kindle)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ja si na ten Liberation Sherif zvykl v PocketBooku, teda na mem letitem a prvnim ebuckovem zarizeni (ctecce s e-ink) proste mi tam sedl nejlepe z tech fontu, co tehda bylo mozna na ctecky nacpat.
    Ebook default co tehda frcel (a dodnes v docx frci) byl Times a ten je na cteckach fakt eklhaft! fuj! to neslo...
    Tak jsem si na Liberation zvykl a uz mi to asi zustane... na Onyxu se navic da jeste pekneji načinčat!! :O) menit to za jinej asi uz nebudu!
    Delam i docx ebooky nejen teda epuby) s prednastavenym zakladnim pismem Liberation sherif - misto Timesu - a to uz leta...

...jedine kde mam jinej font, je v Abbyy FineReaderu - tam kupodivu nedela Liberation dobrotu, co do rozeznani nejakych pismenek a znaku ...jsou blbe viditelne v tom hustem OCR textu...
    tam jsem zjistil, ze nejlepsi na OCR je jako zakladni patku nastavit: DejaVu Serif
    ma naprosto idealni zobrazeni takovych znaku jako oble a rovne uvozovky a dalsi podobne znaky... coz je dulezite pri OCR videt a rozeznat... tam teda mam zaple DejaVu Serif jako jedinej font, ale hned uz pak pri kontrolach santi-makry mam ve Wordu Liberation Sherif :O)))
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    FERRYH: Jám mám na Onyxech nainstalovanej XPlore File manager, namapovaný disky NAS, kopíruju to tam a zpět přímo ze čteček. Stejně to mám na tabletech. Mimochodem - Lenovo má docela dobrej model Lenovo Tab Plus, má to skvělej zvuk, dá se k tomu koupit stylus a sexy pouzdro :-) mám novej kousek do sbírky. Tablet je ve spodní části rozšířený kvůli repro od JBL. Vezmu si ho s sebou v září do Marsy :-)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    FERRYH: Píšeš, že používáš Liberation Sherif - já jsem prakticky skončil na dvou fontech. Ka Kindle a Onyxec používám Linux Libertine. Na Pocketech Charis SIL Modified larger, protože tam není žádná možnost nastavení vzhledu fontu, jako na jiných čtečkách, kde je možné ten font učinit výraznější,
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    OXYMORON: tak ano, ted to mam pomoci toho navodu/linku s total commnderem take tak... zajimave ale bylo to upozorneni, ze musi byt fonts s malym pismenem... to sem netusil, ze to ma vliv. :O)

a tohle: Umí to jak TTF, tak OTF < to je dobra zprava... i kdyz... ono je uz dneska vetsina fontu TTF i OTF ....
    vidis to v hlavicce je tam napsane: opentype i truetype obrysy
    pak staci jen prejmenovat takovy font z .ttf (mel sem to tak u toho Liberation Sherif) na .otf a system to sezere ... i kdyz jako u men se font tvaril ze je ttf...
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Mám svoje fonty v adresáři FONTS přímo pod rootem. Umí to jak TTF, tak OTF.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    How to add any custom font to e-book | by Sasha Mikhedov | Medium
    https://medium.com/@leksandr/how-to-add-any-custom-font-to-e-book-13b661b08542
    uz jsem to prepral :O))
    tohle je presne ono... :O)

mno, byl jsem jen vele-linej hledat :)
    ten dedkovskej mozek uz takhle funguje... cokoliv noveho se ucit nechce... nasadi okamzite prokrastinaci a musi se to drsne preprat :O)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    FERRYH: nerad bych radil naslepo - blbuvzdorna cesta je třeba nastavení fontu v čtečce Librera - https://librera.mobi/faq/customize-text-fonts-and-styles/
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MEMNON666: ... tak teda tohle mi nejde... mam to v systemu uplne jine... nejsou tam zadne adresar Storage\fonts ... a tech storages je v rootu hned nekolik(emulated atd.) nevim kerej vybrat abych to v nem Fonts vytvoril... proste navod bohuzel na nic... :O((
    potrebuju neco vic blbuvzdorneho pro Lamera v androidu jako jsem ja... fakt v androidu vubec neumim... :O((
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jak se v Onyxu pridavaji v tom androidu fonty? a jakej maji mit format?... otf nebo ttf ? predpokladam ze unicode ...
    zarazilo mne ze v Onyxu neni muj oblibeny Liberation Sherif... ale vsiml jsem si toho az ted, jelikoz ho mam vetsinou primo ulozenej v epubu a ve ctecce nebyl treba... ted bych to rad napravi,l ale jsem linej hledat jak na to v androidu ;o|) (jinak tam mam Total Commander, pokud to pomuze v nastavovani androida a tomu pridavani fontu...
    PETD
    PETD --- ---
    TILIO: Používám NOVA Air 2 na poznámky, 7.8´ palce je pro mě ideál. Ale na pdf bych asi bral tech 10. konverze jsem dělal, ale jen kousek a málo. To už je lepší připojit tu klávesnici a to už vezmu noťas.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DELVIT: jo mám note air2
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TILIO: používám to na nákresy ručně, na psaní poznámek či seznam věci. Třeba na hraní deskové hry Go. Občas si pusím i něco na poslouchání.
    GIBON_FIODOR
    GIBON_FIODOR --- ---
    OXYMORON: a jakou klávesnici používáš? Snažím se najít něco rozumně velkýho a zatím mě nic úplně nenadchlo.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Jen doplním, že obsáhlejší texty jsem si zvykl psát na tabletu a externí klávesnici v iA Writeru, markdown je super, člověk si to rychle osvojí a pak je to nesmírně produktivní. Paradoxně největší výhodou toho řešení je fakt, že to není WYSIWYG a tudíž se člověk soustředí spíš na obsah, než na formu.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    TILIO: Záleží na rukopisu. OCR to umí, ale bylo by to docela neohrabaný, po psaní rukou a OCR by musela následovat kontrola textu, což se mi jeví jako ve výsledku neproduktivní voser. OCR v zařízeních tohoto typu je spíše příjemný doplněk, ale na běžnou produkci to není. (mimochodem, nejlepší OCR má ReMarkable)
    Zkoušel jsem s Note používat klávesnici, ale rychle jsem toho nechal. Funguje to, ale je to nouzovka, ty pomalý reakce displeje mi trhaly oči.
    GIBON_FIODOR
    GIBON_FIODOR --- ---
    TILIO: používán air 2 na poznámky v práci a taky bych neměnil. Má to i offline OCR myslím. Zkoušel jsem ho a přečte to i po mě téměř všechno. Převést do do editoru je pak už docela přímočarý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam