• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STILL_PRIMITIVE: mám dokonce podobný tašky, vidím, že není použitý nosič na předním kole, což fakt na offroad moc není, ale právě na mě je tohle ještě moc "natěžko", s tím by se dalo po silnici, ale v terénu je to... moc. Líbí se mi ty fotky, jak se taky dokážou lidi daleko víc nalehko, i když nevím, kolik dní takhle jedou.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    STILL_PRIMITIVE: zrovna trasa po cesko - slovensky hranici je na cykloturistiku vyborna.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    Ja ted jsem na tezko na svim NISHIKI Tumbuk II z roku 1983, vyrobeny jeste v Japonsku v Kobe. Nemuzu si stezovat ale asi na mistni pomery starej kram? Jediny co tak cantiky klasicky brzdi nebrzdi ale jezdil jsem s nim s polovicnim nakladem po Bilejch Karpatech a luxus :) I Velka Javořina tou horší trasou byla.

KRALIK
    KRALIK --- ---
    XCHAOS: co je podle tebe cykloturistika na tezko? za me jakmile nakladas spacak a spis venku, jedes na tezko. a je jenom na tobe, jestli se sbalis do 5 nebo 30 kg. proste vezes si vsechno, co potrebujes k pohodlnymu preziti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BEREGOND: já to taky vnímám tak, že na rozdíl od klasické "cykloturistiky natěžko" je tam důraz na tom být schopen se ztratit někde v přírodě, na odlehlých místech mimo civilizaci, naložit to kolo tak lehce, aby šlo občas i přenášet v terénu, apod. Zajímá mi to, zatím nemám potřebné vybavení a neumím si na kolo efektivně naložit minimální outdoor vybavení.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Mam dotaz, jako uplna bikepackingova lama. Jak zacit? Co pro zacatek vyzkouset? Treba po Cechach? A znamena bikepacking spani rovnou v prirode nebo i v civilizaci?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KRALIK: dotahnes forbec a hlavko ve spravnym poradi?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KRALIK: Mozny to je, ale vetsinou se to nedeje. Mam kamarada se starou silnickou a tomu se to obcas povoli.
    Jak to prosim dotahujes? Klidne do posty. Jen jestli nedelas neco spatne.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    WEWERKA: dneska sem to dotahoval uz potreti a prijde mi, ze se to dycky nejak uvolni. je to mozny? nikdy sem na zadnym svym kole nemusel dotahovat hlavu. ale taky sem nikdy nemel kolo z karbonu
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    KRALIK: Proč kacířský počin? Pevně uchycený nosič je prostě (alespon pro mne) nejlepší řešení. To se normálně vozí již léta.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KRALIK: Jestli ma vidlice karbonovy krk, tak se to v miste lozisek muze pekne vyklepat az ti krk praskne. Doporucila bych to dotahnout co nejdriv.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    NOISEGATE: byla za 37k rozbalena z alzy. za ty prachy zatim dobry, ale souhlasim s tim, co jsem cetl po internetech: po par set km najetech i v prasnejch cestach uz to cely chroupe a krupe nekde v utrobach ramu. hlava ma trosku vakl (snad pujde dotahnout, kdyz se do toho vic hrabne), coz je neprijemny pri brzdeni predni brzdou z kopce; trosku te to kope a nemam z toho uplne dobrej pocit. razeni bych si taky umel predstavit hladsi, ale to sem mozna jen lama servisak ja.

jinak jsem spokojenej. je to lehky, jede to paradne. pro me je to dopravni prostredek. jede / nesere se / nemam problem.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KRALIK: jak ti slouží Sava? Internet je tak 50 na 50
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XINDLX: ano, tohle je moje vozidlo z roku 2015, The Sun Trip závod kolem Turecka. Mělo to celou řadu problémů, ale rozhodně to bylo kolo, i když obří - motor měl jen 250W. V roce 2018 do Číny a letos do Maroka to mělo 1 kW motor, ale bohužel, elektřiny prostě soustavně nebylo dost... letos jsme jeli dokonce dva, na dvou lehokolech:
    f.cz - fskutečnosti Fedivesmír :-) Brána do federace sociálních sítí. 2000 znaků pro vaše příspěvky.
    https://f.cz/tags/solarbike
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    KRALIK: kacirsky pocin. gravel s nosicem.

XINDLX
    XINDLX --- ---
    XCHAOS: jak vypadá solární kolo?
    to jako něco takovýho?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: já mám Jurek Vandr 1, teď jsem s ním jel na solárním kole do Maroka a zpět (to ale nebyl moc bikepacking, to už je spíš moped :-).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SGNLR: My máme nano1 doma, žena s ním přešla Evropu pěšky. Můžu doporučit.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    XINDLX: ja mam Jurek Nano 1.o vikendech se v nem dokazeme s moji holkou nejaky vyspat i dva.v moi cenove dostupny relaci to byl nejlevnejsi stan z levnejch "ultralight" a pak su az stany za 10 000,- a to nejsem magor:) kamosi vozej kopie stanu MSR z Aliexpressu, takze te nestoji desitku, ale jen kolem 3000 tusim.

v CR stan ani neni potreba nekdy vozit, da se casto najit nejakej pristresek nebo previs.do zahranici bych bez stanu nejel, protoze treba i v cervenci muze tejden v kuse chcat a nebo bejt v noci zima, komari...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam