k diskuzi o brasnach:ja si pri zkusebnim prvnim cyklocundru pujcil od kamose brasny(podsedlovka, celoramovka) Ortlieb.hned na tom prvnim tripu na jare v Orlickejch jsem pochopil, ze je zasadni mit neco co je 100pro nepromokavy, nemusim resit, kdyz to pres noc necham komplet na desti a nebo zda mi do toho vleze voda pri brodeni reky atp.po tom prvnim testovacim vylete jsem hned propadnul cyklocundrum a tyhle dve brasny jsem si koupil, i kdyz me bolela penezenka. ted mam ty brasny tusim 5 let a byla to jedna z mejch nejlepsich investic v zivote.podsedlovka se narozdil od ruznejch levnejch v ramci moznosti "nehejbe".utahuju to uplne na krev a vzdycky se divim, ze sem uz davno neco neurval:) kdyz sem do ramovky cpal vetsi mnozstvi jidla vcetne sklenic s nakladanou zeleninou atp, tak jsem rozjel ten megadrahej vodotesnej dvoradej zip Tzip.ceskej distributor mi to vymenil za novou stejnou brasnu a to jsem ani nemel uctenku.tot moje zkusenost s Ortlieb
pro lidi, co maj atypicky tvary ramu, bych zde po case pripomnel, ze moje zena sije ramovy brasny a jiny doplnky na zakazku.pouziva ulralight material Xpac, nebo treba zapinani na spony s magnetem Fidlock, nicmene pointa jeji zakazkovy vyroby je, ze si muzete nejen tvar a barvu, ale i ten material a zpusob zapinani a umisteni kapes urcite sami.
https://marsindustries.org/ pardon, za reklamni okenko:)