• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FORELLI: kdyby tvůj rejp dával aspoň smysl, tak by to bylo vtipný:) já o voze, ty o koze.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    jak to mohlo vrzat, když se to ani nehne? :-)
    /sorry, musel jsem :-)/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DEB: mne ani tak nejde o sramy jako o to, ze kdyz sem tam tu folii nemel, tak to vrzalo a to sem schopnej kolo hodit do rybnika, kdyz mi celou cestu vrzou brasny :)) ze to ten ram ochrani je jenom bonus
    DEB
    DEB --- ---
    DABE: presne, navic mam lak tak zrasenej od padani a kamenu ze nejaka smouha od brasny je minimum :D
    mam to teda oblepeny tou transparentni folii na exponovanych mistech, tu folii teda pak sundat samo o sobe je hell
    minule jsem si treba vsimla, ze mam prorazenou omotavku az na kov a ani nevim jak se to stalo, oh well
    DABE
    DABE --- ---
    Mě ty sřámy na rámu od brašen a bikepackingu obecně tak nějak nevadí a moc je neřeším. Myslím, že k tomu patří. Kolo mi vydrží čistý vždy tak hodinu:)
    Na Bespoked mě hodně bavilo tohle kolo a jeho custom branding:)

BASIK
    BASIK --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    k diskuzi o brasnach:ja si pri zkusebnim prvnim cyklocundru pujcil od kamose brasny(podsedlovka, celoramovka) Ortlieb.hned na tom prvnim tripu na jare v Orlickejch jsem pochopil, ze je zasadni mit neco co je 100pro nepromokavy, nemusim resit, kdyz to pres noc necham komplet na desti a nebo zda mi do toho vleze voda pri brodeni reky atp.po tom prvnim testovacim vylete jsem hned propadnul cyklocundrum a tyhle dve brasny jsem si koupil, i kdyz me bolela penezenka. ted mam ty brasny tusim 5 let a byla to jedna z mejch nejlepsich investic v zivote.podsedlovka se narozdil od ruznejch levnejch v ramci moznosti "nehejbe".utahuju to uplne na krev a vzdycky se divim, ze sem uz davno neco neurval:) kdyz sem do ramovky cpal vetsi mnozstvi jidla vcetne sklenic s nakladanou zeleninou atp, tak jsem rozjel ten megadrahej vodotesnej dvoradej zip Tzip.ceskej distributor mi to vymenil za novou stejnou brasnu a to jsem ani nemel uctenku.tot moje zkusenost s Ortlieb

pro lidi, co maj atypicky tvary ramu, bych zde po case pripomnel, ze moje zena sije ramovy brasny a jiny doplnky na zakazku.pouziva ulralight material Xpac, nebo treba zapinani na spony s magnetem Fidlock, nicmene pointa jeji zakazkovy vyroby je, ze si muzete nejen tvar a barvu, ale i ten material a zpusob zapinani a umisteni kapes urcite sami. https://marsindustries.org/ pardon, za reklamni okenko:)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MARASAN: folie, tohle vsechno vyresi, jak zvuky, tak odirani, mam ram obalenej na vsech exponovanejch mistech transparentni, neni videt a ochrani
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    mne irituje i ten kontakt ramovych brasen a podsedlovek s ramem, i blbej trojuhelnik v ramu se bud prodira sam anebo odiraji sedlovku nebo lak ramu. Valec na riditkach mi asi vadi nejmin ze vsech tech novot, ramovou brasnu na grizlu mam peclive podlepenou ochrannou paskou. a pak podsedlovoa zavazi zadni blikně a z brasny uz jsem jednu ztratil. Zlaty nosice a brasny na nich.
    DEB
    DEB --- ---
    MART1NKA: juchuuu
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FORELLI: pokud máš fix boční lyžiny, tak nikoliv, je to docela pochopitelný, že bez nich to do strany litá, ale upřímně, i bez nich by mi to na BP tripu nevadilo, neposílám při nich kudlu, protože vim, že není kam spěchat, čekají mě další dny.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DEB: Kostku zitneho. Som v Nemecku teraz a kolo je v koloshope na zdravotnej prehliadke. Za 2 tyzdne by to slo.
    DEB
    DEB --- ---
    MART1NKA: jako celou Šumavu? :))))
    a kdy pujdeme na kolo?
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Nechci zabrušovat do detailů, ale jak svislá, tak vodorovná tuhost nosiče je výrazně větší než podsedlový brašny. Ale nikomu neřikám co má vozit.

Pozn. Tu hrubku v předchozím příspěvku vážené obecenstvo snad odpustí :)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Evidentně mi chcete říct, že plně nabouchlá 15litrová podsedlová brašna se např. při jízdě ze sedla ani nehne. Moje zkušenosti hovoří jinak.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DAKRLS: je ti jasny, ze to ovlivnuje několik faktoru, ze jo? :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AXTHEB: ja som narvala chleba do kapsicky na drese :D
    DEB
    DEB --- ---
    FORELLI: ani ne, moje se nehne
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Z fyzikalni podstaty věci je chovaní nákladu na nosiči nebo na ploutvy jiny. To je prostě fakt.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FORELLI: tak asi záleží na ploutvi a jak je uchycená, ja mám boční vedení za sedlem, takže to mezi nimi drží a ani se to nehne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam