• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    KRALIK: to krátký pobřeží co Slovinsko má je na kole super, i vnitrozemí. Já tam teda byl oddávkou a jednou za pár dní jsem vytáh kolo a udělal si výlet.. každopádně byli tam úseky kde neexistovalo nic jinýho než prudký kopce.. a to nemluvim o julskejch alpách ale o vnitrozemí který se tváří že tam bude jen pár kopečků.
    RANO
    RANO --- ---
    KRALIK: jsem teď jel vlakem Salzburg a přes Villach, vrsic, goricu k Rijece, mám asi hlavně pripominku k flixbusu, totiž dojel jsem do rijeky, v 11 večer měl odjet busem s nosicem kol a v 11 dopoledne mi flixbus napsal, že bus nebude mít nosič a ať si to zařídim jak chci. Respektive nabídli mi prebookovani na jiný den s tím, že další den též nebude nosič, což když musíš na steny do práce je prostě blbý. Na bikeforu jsem zahledl, že někdo s flixbusem z rijeky resil stejnou situaci. Nakonec mi vrátili 59 kc jako cenu za kolo zpet (lol) a odvoz kola jsem resil jinak.
    Tedy bych na ně nespolehal a pospojoval si to vlakem.
    Přes alpy ale zima už bude, píšu to spíš kvůli tomu flixbusu.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    mate nekdo tip na vejlet cca 4-7 dnu ted v rijnu. nechci, aby mi byla zima (v sandalech), nechci moknout a chci videt nejakej zajimavej kus sveta. uz jsem jel na sever k mori, na jih k mori, na vychod k mori, na zapad k mori jsem nedojel, to me nebavilo. napada me treba slovinsko a podel more, kam snad jeste jednou flixbusy s nosicema kol... ale rad se necham prekvapit.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    XINDLX: Oni to musia poslat vyrobcovi a ten ma 4 tyzdne na posudenie ganacnej zavady. Ja to mam zadarmo… it is what it is.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    MART1NKA: haha.. to pořád zní jako autorizovanej autoservis
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    XINDLX: To je reklamacia noveho dielu.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    MART1NKA: Díkybohu že si na kole už roky dělám všechno sám.. 3 tejdny? To je autorizovanej autoservis?
    MARASAN: tohle klasicky potkávám když vyšlapu kopec po silnici a těšim se jak to rozhulim dolu
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    MARASAN: To už je jedovatej terén, po tom se blbě jde, natož jede :-)
    DEB
    DEB --- ---
    MART1NKA: ☹️
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DEB: kolu tece brzda, takze bude este 3 tyzdne v servise. mna jebne :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Chorvatskej vapencovej gravel :-)

FORELLI
    FORELLI --- ---
    DRAGON: Nemusí se bavit všichni, hlavně že se bavím já ;-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FORELLI: kdyby tvůj rejp dával aspoň smysl, tak by to bylo vtipný:) já o voze, ty o koze.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    jak to mohlo vrzat, když se to ani nehne? :-)
    /sorry, musel jsem :-)/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DEB: mne ani tak nejde o sramy jako o to, ze kdyz sem tam tu folii nemel, tak to vrzalo a to sem schopnej kolo hodit do rybnika, kdyz mi celou cestu vrzou brasny :)) ze to ten ram ochrani je jenom bonus
    DEB
    DEB --- ---
    DABE: presne, navic mam lak tak zrasenej od padani a kamenu ze nejaka smouha od brasny je minimum :D
    mam to teda oblepeny tou transparentni folii na exponovanych mistech, tu folii teda pak sundat samo o sobe je hell
    minule jsem si treba vsimla, ze mam prorazenou omotavku az na kov a ani nevim jak se to stalo, oh well
    DABE
    DABE --- ---
    Mě ty sřámy na rámu od brašen a bikepackingu obecně tak nějak nevadí a moc je neřeším. Myslím, že k tomu patří. Kolo mi vydrží čistý vždy tak hodinu:)
    Na Bespoked mě hodně bavilo tohle kolo a jeho custom branding:)

BASIK
    BASIK --- ---
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    k diskuzi o brasnach:ja si pri zkusebnim prvnim cyklocundru pujcil od kamose brasny(podsedlovka, celoramovka) Ortlieb.hned na tom prvnim tripu na jare v Orlickejch jsem pochopil, ze je zasadni mit neco co je 100pro nepromokavy, nemusim resit, kdyz to pres noc necham komplet na desti a nebo zda mi do toho vleze voda pri brodeni reky atp.po tom prvnim testovacim vylete jsem hned propadnul cyklocundrum a tyhle dve brasny jsem si koupil, i kdyz me bolela penezenka. ted mam ty brasny tusim 5 let a byla to jedna z mejch nejlepsich investic v zivote.podsedlovka se narozdil od ruznejch levnejch v ramci moznosti "nehejbe".utahuju to uplne na krev a vzdycky se divim, ze sem uz davno neco neurval:) kdyz sem do ramovky cpal vetsi mnozstvi jidla vcetne sklenic s nakladanou zeleninou atp, tak jsem rozjel ten megadrahej vodotesnej dvoradej zip Tzip.ceskej distributor mi to vymenil za novou stejnou brasnu a to jsem ani nemel uctenku.tot moje zkusenost s Ortlieb

pro lidi, co maj atypicky tvary ramu, bych zde po case pripomnel, ze moje zena sije ramovy brasny a jiny doplnky na zakazku.pouziva ulralight material Xpac, nebo treba zapinani na spony s magnetem Fidlock, nicmene pointa jeji zakazkovy vyroby je, ze si muzete nejen tvar a barvu, ale i ten material a zpusob zapinani a umisteni kapes urcite sami. https://marsindustries.org/ pardon, za reklamni okenko:)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MARASAN: folie, tohle vsechno vyresi, jak zvuky, tak odirani, mam ram obalenej na vsech exponovanejch mistech transparentni, neni videt a ochrani
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam