OMNISLASH: Me taky MC moc nesedl. Tezko rict proc, asi obecne feel toho sveta.
Navic jsem od prvniho okamziku vasnive nenavidel jeho GUI a ten pixelatej font.
A kdyz ted na MC vzpominam, vybavuje se mi slovo "nuda" :)
Mozna bych tehdy hral TFC mod, kdybych na nej narazil, ale nestalo se a tak veskery info co o TFC mam je z videi co jsem ted vygooglil
(tak se mozna v nekterych vecech pletu).
Po par dalsich videich bych rekl, ze Vintage Story je jak by tvurce TFC udelal TFC, kdyby ho neomezoval Minecraft :-)
Ale jen co se tyka hernich mechanik.
Pak je tam ten pribeh/lore VS, a co jsem zatim videl z "Rust world"... tam je velky prostor pro vytvoreni neceho hodne zajimaveho.
Jen se obavam, ze s tim mini-tymem co VS ma, se v tom ohledu neceho vetsiho jen tak nedockame, pokud vubec.
Jinak me na zacatku ve VS docela vadila vselijaka "nezvykla" omezeni, jako absence inventare, dokud clovek nema batoh, atp.
Ale pozdeji jsem zacal ocenovat, ze me to prirozene nuti veci vic predem planovat, rozmyslet si jaky mam aktualni cil, co pro to potrebuju a kde to najdu, a az toho dosahnu tak co bude potreba dal, atp., a i jen diky tomu je to nejak zajimavejsi.
A kdyz se nekam vydam, mam neustale oci na stopkach, aby me neco nesezralo.
I kdyz travim den nejakymi cinnostmi kolem domu, at uz stavenim, craftingem, obdelavanim policka, kazdou chvili se rozhlizim jestli se na mne nechysta nejake zvire.
U MC jsem takovy pocit nikdy nemel.
Tam jsem mel naopak pocit, ze vlastne nic nemusim, a tim se z nej asi stala ta nuda.
I v tom jejich survivalu, ktery mi pripadal stejny jak normalni hra, jen vetsi vopruz, ale ne zajimavejsi.