• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKGVintage Story
    BAT
    BAT --- ---
    Mame problemek...
    Zjistilo se, ze krida a vapenec je v nasem svete vzacnejsi nez zlato :)

Konzolovy prikaz mi nasel par desitek bloku, takze existuji, ale pro hrace je prakticky nemozne je najit.
    Zjistuju jestli jsem neco podelal ja, nebo mody, a pak budeme resit co s tim - asi se bude muset vygenerovat novy svet.
    BAT
    BAT --- ---
    Mimochodem: 1.21.0-rc.5
    https://www.vintagestory.at/blog.html/news/v1210-rc5-story-chapter-2-redux-r418/
    ...ale jednou se te stable verze urcite dockame :)
    BAT
    BAT --- ---
    OMNISLASH: To ano, ale tam cekam, ze mu ostatni hraci prirozene pomuzou.
    Ten hrac prijde o nejaky progress, ktery by jinak delal sam, cimz se "okrade" o obsah/zabavu.
    Ale nebude trpet, ze bychom se tam na nej koukali jak nekde ve slipech mrzne a nema ani jak rozdelat ohen natoz co jist.

A teoreticky by slo nejakym modem "zmrazit" veci/bloky v hracove claimu.
    Claimnul by si nejaky svuj brloh a tam by se mu v jeho nepritomnosti nic nekazilo i kdyby na serveru vsichni certi tancovali.
    Zatim jsem takovy mod nenasel, ale nevylucuju moznost ze bych prekousl svou nenavist vuci MS a C#, a ten mod udelal sam.
    Ale doufam, ze to udela nekdo jiny a nebudu muset trpet ja :-D
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BAT: Pak zase chudak ten, kdo by se chtel pridat na server a zjistil, ze zrovna zacina zima :D Ale jasne, nikdy to nebude ideal.
    BAT
    BAT --- ---
    (sorry za wall of text, zvrhlo se to)

BAT: I kdyz... ted jsem si vzpomnel, ze jsme jen za tu nocni sessionu poskocili v case nejmin o pul mesice.
    Od spusteni serveru jsem behem sveho testovani veci prosustroval asi 3 dny.
    Mesice jsou 12 denni, a den ma 80 minut, parkrat jsme prekocili noc spankem... to jsme za tu noc museli dat aspon 7 dnu.
    (ted jsem koukal an datum ve hre - je tam 2. Cerven - to jsme odehrali tak mesic minus 1 den)

Pointa: je realne ocekavat, ze hrac ktery jeden den nehraje, prijde minimalne o "tyden" ve hre.

Mohli bychom zkusit dny trvajici 2 hodiny.
    Pak by bylo realne ocekavat, ze hra za vecer poskoci o 4 az 5 dnu.
    Jenze to pocitam s aktualnim poctem a rozlozenim hracu, kdy nas par zatim hrajeme jen vecer, a jen par silencu to nekdy protahne do rana.
    Jakmile se do toho primota nekdo, kdo by hral bud/i behem dne, tak za 24 hodin prolitne cely 12 denni mesic (kdyz si par noci preskoci spankem).

Timhle tempem prijde ve hre do tydne a neco zima i kdyby svet zacinal v lednu, a to svet zacina Kvetnem.
    Takze by to chtelo asi delsi mesice - po 12 je nejblizsi moznost 20 denni mesic.

...urcite bych zkusil jaky bude pocit z hrani na 2 hodinovem dni (24h ve hre = 2h realtime), jestli to uz nebude pocitove moc pomale.
    Ja mam ve vetsine her rad 1:1 timescale, ale predstava, ze drepim celou hodinu zavreny v baracku, protoze jeden hrac na druhe strane mapy si nevsiml, ze mu celou dobu piseme aby sel spat at muzeme skipnout noc...

Ten zasadni problem neni v tom, ze se nekomu v batohu zkazi chleba s pastikou,
    ale v tom ze 1 tyden nekdo nebude mit cas hrat a prosvihne tak ve hre celou zimu.
    Budeme muset prijmout, ze tento problem s nami vzdy bude a hru nastavit tak,
    aby to bylo prijemne pro aktivni hrace, protoze tem co se pripoji jednou za tyden
    ten problem vyresit nelze.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: No nevadi. Nazrat do plna a kdyz tak budu mit zaklad kompostu.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Parada!
    Bohuzel, zatim ne. Mod ktery by to jidlo v inventari/hotbaru ochranil, je potreba updatnout pro verzi 1.21.x.

Ale driv nez vecer se tam asi stejne nikdo nepripoji, a kdyz tam nejsou hraci, tak se server zapauzuje.
    A par dnu ti to jidlo snad vydrzi nez se zkazi, takze i kdyz se pridas pozde, tak snad neubehne na serveru tolik casu.
    Aspon uvidime, zda to je neco co budeme muset resit.
    EKG
    EKG --- ---
    Super, funguje to, muzu jit spat. Jidlo v baglu mi vydrzi?
    EKG
    EKG --- ---
    JO, JSEM DEBIL!!!

To bylo vitezne zvolani, kdyby to nebylo zrejme. Tak ale napred dojim snidani.
    BAT
    BAT --- ---
    MALLOCH001: Co bys delal, nic nedelej, dlato zaridime.
    Nejak se s nasim mistrem kovarem domluvis...
    Zrezla kolecka mas? Nebo nejaky material? Nebo chutne ci exoticke pozivatiny?
    Neco se jiste najde. To dohodneme.
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    BAT: To byla spíš náhoda, ale rád slyším že zaujal :D
    Až si udělám dláto, to bude jiná výzdoba:)
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Ale hus, jakepak copak, vsak my ti s tim radi pomuzeme!
    Hajnej ti nejakou jesterku chyti, a misto toho baletaka ti posleme cely nas vesnicky soubor lidovych pisni a tancu - tam si jiste vyberes, a s krojem to bude mit vetsi smrnc nez ta jejich upnuta divadelni pyzama.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: Ale jo, klidne vas budu buzerovat se stavebnim dozorem ;)

Coz mi pripomina, ze je potreba vybudovat ohnivzdorny sklad, aby bylo kam ukladat prebytky, semena na zimu, proste vsechno, o co nechcete prijit. Jesterku a paletak si k tomu vytesam, bez obav.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Takze to teda beres, nacelniku. Tak diky, litovat nebudes, tenhle rok jsou turiny obzvlast stavnate.
    BAT
    BAT --- ---
    MALLOCH001: Prosimte co jsi to postavil za Eldritch Horrorhouse?
    Ja se jednou za sera vracel od lesa a to tvoje pruceli co vypada jako obri pavouk mi malem zpusobilo infarkt :-D
    ...to byl zamer nebo to tak vyslo nahodou - nebo sis toho nevsiml?
    Zepredu to vypada jako hlava pavouka s kusadlama, a jak to ma po strane ty brezove steny, tak ty vypadaji jako predni nohy pokrcene pod telo/hlavu.
    Fakt si nedelam srandu :)

Jinak klid, tvuj spiderhaus urcite prezil, protoze vitr sel od vesnice k lesu.
    BAT
    BAT --- ---
    No ja jsem si pomyslel, ze bychom meli zalozit sbor dobrovolnych hasicu, uz kdyz soused "uhlir" (ten co jsme ho pak vodrbali s tema nugetama) poprve zapalil milir a cela vesnice mu ho pak pomahala rozkopavat a vytahovat to drevo nez vsechno shori na prach, protoze to pan uhlobaron zapomnel spravne utesnit.

Jenze kdo by tomu velel kdyz nejsou lidi?
    Ja bych to za priplatek asi vzal (rekneme dve kopy turinu za mesic).
    Ale ja uz jsem velitel mistni domobrany (jako jediny vim kam si Pepper schoval z Creative propasovany Admin Blade), spravce a hlidac obecni potravinove banky, vrchni vyprazdnovac a ulehcovac obecni kasy, reditel spravy lesu, vrchni vykonny dozorce polnich praci, obecni mykolog a mixologist, reznik a ranhojic, a ochutnavac a garantor zralosti lesniho ovoce.

Ja nemam cas poradat zavody v rozbalovani hadic, ani pozovat pro poklesle kalendare!
    (i kdyz telo bych nato mel, to priznavam)

EKG
    EKG --- ---
    A ja nastuduju, jak rozchodit .net spolu s tou novou verzi, ale ted ne. Vcera jsem se na tom zasekl do jedny odpoledne, dneska budu spat, doufam ;)
    EKG
    EKG --- ---
    BTW diry na vypalovani keramiky samozrejme zapaluji, takze ani zadnou travu pobliz. A kdyz uz mate med, tak hromosvod. Idealne tak vysoko, aby pyramida pod nim pokryla celou vesnici.
    EKG
    EKG --- ---
    Tak hlavne se poucit z krizoveho vyvoje. Udusana zem se snadno vyrabi, nehori a nic (horlaveho, co by mohlo sirit pozar dal) na ni neroste. Taky na rozdil od normalni hliny nepodleha sesuvum.
    -Vsechny budovy by mely mit bezpecnostni zonu aspon dva bloky.
    -Zahrady a pole by mely mit kolem sebe 1 blok nehorlavy, na vedlejsim bloku prikop 2 bloky hluboky a opet 1 blok pro jistotu. Krome ochrany proti pozarum chrani taky proti kralikum, kteri se hromadi v tom prikopu. Dobrou chut.

A samozrejme konve a studny, temi nesetrit. Hodi se nejen na zalevani (to zrychluje rust), ale dobre hasi prave pozary.
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    Snad přežila moje zahrádka... A domek ze dřeva, ajaj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam