• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F1GURK4Sport a cvičení - podpořme se navzájem
    Příspěvky a fotografie uživatelů při začátcích cvičení, a i samozřejmě všech dlouhodobě cvičících uživatelů, kteří chtějí třeba jen palcem podpořit úsilí začátečníků, udržení dobré mysli a hlavně to nevzdat.
    rozbalit záhlaví
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    CYBERKOTLIK: kolo nedám. Tedy ani rotoped. Nic, kde se zapojují svaly nártu a prstů.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    1MALALISTICKA: ono to asi bez interakce úplně nejde, někdo na tebe musí koukat a rovnat tě + nějak smysluplně naplánovat co potřebuješ. Ve fitkách mívaj ty trenéři občas veřejně CV, tak se můžeš podívat a najít někoho, kdo má něco prokazatelně za sebou.
    Případně levnější varianta zajdi tam s někym, kdo už nějakou dobu cvičí a má nějaký povědomí o tom k čemu který stroj je, co je svalový korzet apod
    Taky můžeš začít tak, že si dáš na pár prvních týdnů jen ježdění na rotopedu, bude to mít pozitivní vliv a nezrakvíš se:)
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    CYBERKOTLIK: interakce jsem se ideálně chtěla uchránit. Ale je to předsudek. Ne každý trenér bude vypadat jak Vít Chaloupka:) snad...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    1MALALISTICKA: nejlepší je zajít do nejbližšího fitka a na pár lekcí si vzít trenéra, at ti přesně ukáže co a jak cvičit abys měla u všeho správnou polohu těla a cvičení dělalo to co má.
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Já se sem jdu přicpat, ačkoli pro většinu budu asi klasický ledňáček... Můj pohyb byl dosud směs lezení, plavání, chůze, jógy a občas kola. Operace nohy mi ale na nějakou dobu vyřadila delší chůzi, kolo, jógu, respektive cca polovinu pozic, a zcela lezení (snad dočasně...). Se 40 na krku jsem ale už po měsíci sama sobě vorvaňem. A přežít v tomhle módu do doby úplného uzdravení, kdy zase budu moc pořádně chodit a lézt fakt nechci. Plavat půjdu pozítří poprvé od operace, snad se na mokré podlaze nezabiju, ještě bych vlastně měla být o berlích...

Long story short: potřebuju (aspoň přechodně) cvičit na strojích. Alespoň udržet zbytky svalů. Ale je to pro mě novinka, netuším jak si utvořit sestavy, kolik opakování a kolik sérii se má dělat, jak odhadnout zátěž, prostě nic. Totální nováček. Poradíte mi nějaký návod pro začátečníky? Ať si naopak ještě neublížím?
    Dík
    EKG
    EKG --- ---
    KURE: No, jenom jestli je na tebe taky spoleh. Lesby maji dobrou povest, protoze se te vzdycky zastanou ve rvacce. Hned jak nejakou vyvolaj.
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: Koukal jsem na ni, a taky bych mohl bejt lesba!
    EKG
    EKG --- ---
    MART1NKA: Gratuluju ke coming outu ;)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    EKG: Vdaka tejto pani a mojou fascinaciou nou si Insta mysli, ze som lesba :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KAIAFOX: Ony si ludia mimo fitness myslia, ze ked hodne cvicis, tak zacnes vyzerat ako kulturistky na testosteronu. Nema zmysel to riesit.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAGUMI: Však jo :). To je skvělá baba :).
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KAIAFOX: Najdi si obrázky takové Olivie Reeves - olympijská vítězka, mistryně světa, dřepne 220, zvedne nad hlavu 150 kilo (víc než já nebo ID Bucci :)) a když zrovna něco nezvedá, vůbec bys to na ni nepoznala.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KUBLAJ: Ale já je mám vidět, proto mě to docela rozesmálo, jak si pak představuje lidí, co cvičej.. btw některý naše trenérky nemaj vyrysovany svaly a dávaj šílený bomby, za který by se nestyděl ani chlap :).
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    Jak říká kublaj. Ja dělám kalisteniku a tam je to zásadně o stabilizaci. Koneckonců na porovnání posílám video. Jeden z nejlepších power lifteru světa dává challenge s kalistenikem a nakonec je kalistenik téměř skoro na vahách jako power lifter. Čili síla nemusí být vidět.

How Strong is Calisthenics Beast in Powerlifting? | ANATOLY
    https://youtu.be/N0561tNLGGE?si=0JUyOZjrCCeVuNCi
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    KAIAFOX: Někdo na to nemá předpoklady a taky bych řekl, že záleží jak cvičíš. Já třeba chodim na kruháč, kde se věnujeme hlavně správnýmu držení a zpevnění těla a nehoníme bicáky. Kdybych chtěl asi můžu chodit čínkařit do potírny, ale nemám to zapotřebí. Mě stačí se cejtit dobře a silně uvnitř.
    EKG
    EKG --- ---
    KAIAFOX: Zensky jsou asi holt zaoblenejsi. Takova Nicol Coenen taky nevypada. Dokud nesunda tu flanelovou kosili...

Okie Dokie...
    https://youtube.com/shorts/zAb6qh2nBj0?si=B5JYT0F5jFpwpXZH
    EKG
    EKG --- ---
    Tak uz mi asi nic neni. Nebo to treti nachlazeni v rade beru ... sportovne. Na neco se umrit musi.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KURE
    KURE --- ---
    KAIAFOX: ano. hollywood a sociální media vyhnali všechno do extremu.
    Takže i třeba Henry Cavil, když dělá topless scenu, tak to je projekt na tři dny dehydratace...
    A pak běžnej plebs všdchno porovnává s tim.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    KAIAFOX: nejsem v tom odborník, ale není pro holky těžší nabrat vizuální hmotu? a zvlášť když má rozšířené boky, tak se to nedá poznat ani dole?
    a stejně tak funguje, že když tu vizuální hmotu nabere, tak se zase říká, že vypadá jak chlap, že to není sexy...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Si sem odložim.. cvičím leta, i mezi dětma jsem vždycky něco dělala, za poslední roky jsem nabrala svalů, co jsem nikdy neměla, poslední měsíce jedu v deficitu a shodila jsem nějaký tuky, trénink mám imo těžkej (nedávno jsem začala fighter pull-up, ke svýmu běžnýmu programu), asi nikdy jsem na tom nebyla fyzicky tak dobře, ale stejně si pak poslechnu, že nevypadám, že bych nějak moc cvičila :D. Jako já se tomu směju, nemám potřebu u stolu ve společnosti sundávat triko a flexit pózama, ale kde se pořád bere ten pov, že kdo cvičí, musí vypadat jak Arnie před závodama? To si fakt běžná populace myslí, že takhle to vypadá v normálním režimu? :D.
    Stává se vám to taky, nebo mám na tyhle komentátory výhradní smůlu? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam