• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F1GURK4Sport a cvičení - podpořme se navzájem
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    B3DA: Mna to telo obcas vypne samo :D
    Som chytla nejaku virozu tak mam dnes day off.
    B3DA
    B3DA --- ---
    Nektery zvyky jsou fajn. Ale tedka mam vylozene problem dat si zase odpocinkovy dny, lol
    Nohy v haji? Hura na stenu! :D

MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Obcas mi pride, ze doktori vam povedia: nenamahat, nic nezvedat. Mne s mojou platnickou to urobilo to, ze som zoslabla a rapidne sa zhorsila este. Som rada, ze som narazila na cloveka, co tento nazor nerazil. Inak neviem, co by so mnou bolo.
    A po operacii by som si asi netrufla len tak cvicit sama.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KAIAFOX: Bola som teraz v Barcelone a prislo mi, ze kluci ocenia, ze tak je aspon jedna! zenska. Akurat som tam moc flexila a boli ma to uz druhy den moc :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    1MALALISTICKA: Ak si v Prahe, mam skveleho mladeho ortopeda co neni idiot a mna spravil za pol roka tak, ze ani neviem, ze som pred rokom nevedela chodit.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    1MALALISTICKA: nepřeháněj ❤️
    TRX jsem si ani netroufala navrhnout. Mrknu na nějaká videa a když tak pošlu zprávu, ať to tu neplevelim. A naprosto chápu, že se ti nechce cvičit doma. Pro mě je to poslední dobou taky dost výzva a moc mě to neba.
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    VESTIGIA: Ty jsi chodící zdroj lásky:)
    Cvičení doma by bylo super, kdybych doma byla schopna posbírat morál na víc, než jen protažení a pár chabých pokusu o shyb.
    Máme doma TRX, máme hangboard nade dveřmi, mám samozřejmě vybavení na jógu. Ale nebudu lhát, většinou to doma vydržím tak 15 minut max:/
    Ale pokud máš třeba nějaké oblíbené YouTube kanály, nebo jiné zdroje inspirace, tak teď jsem tak frustrovaná, že tomu zkusím dát další šanci. Děkuju moc
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    CYBERKOTLIK: jj, tohle vím, spíš jsem si tak představovala konkrétní cviky, které bych dělala, aby to bavilo mě i případného klienta :-) Dynamický strečink dělám před každým tréninkem, za mě je to na rozehřátí správná volba. Na konci zařazuji pomalejší protažení a delší výdrže.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    VESTIGIA: v podobném případě se zahřívá lokálně vždy ta partie co se bude cvičit hodně opakováníma při nulové nebo min. váze (dle typu stroje), případně se používá dynamický stretching
    IORETH
    IORETH --- ---
    KAIAFOX: je to tak. K nám do (dámského) gymu chodí velmi široké spektrum typů postav. Holky, co chodí dýl, často dávají velmi slušné váhy nebo počty, ale když se převléknou "do civilu", tak na to rozhodně nevypadají. Mámy od rodin, dvě z nich dokonce šedivé babičky. Jedna z nich v tréninku presuje s dvacítkou. Já taky rozhodně nevypadám nějak sportovně, dokud nezaflexím bicák :-D
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    1MALALISTICKA: neboj se, třeba u nás dělají tak sympatický a pěkný trenéři (ženský i chlapi), že se sama chystám si v rámci vylepšení své rutiny zaplatit služby mé oblíbené trenérky :-) A tak krásnou ženskou, jako jsi ty (vorvaň jsi opravdu jen ve své hlavě ❤️), budou na rukou nosit ;-)
    Jinak, co třeba i nějaké cvičení doma? Cviky s vlastní vahou, na začátek, než se začneš uzdravovat, cviky s gumičkami, s činkami,... I takhle se dá odjet kvalitní trénink na celé tělo a nemusíš se hnát s berlemi do fitka.
    Když uvažuji nad tvým omezením, tak já bych asi měla problém, jak tě zahřát, ale aspoň mám nad čím přemýšlet :-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Jinak mám radost, že jsem překonala další mezník a už se nestydím mezi mladýma borcema na venkovních hrazdách odjet svůj trapnej fighter pull-up program s gumama :D. (Je fakt, že tam byli jen dva, ale imo působím dost komicky, když na to lezu :D).
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    IORETH: Mě by právě nikdy nenapadlo někoho takhle od stolu odhadnout/posoudit.. o to víc, když člověk tuší o cyklech deficitu/nabírání, kdy je ta vizuální stránka tak různá.
    IORETH
    IORETH --- ---
    KAIAFOX: lidi mají legrační představy a já jim je obvykle neberu. O to větší legrace pak je, když dojde na to tu sílu ukázat :-D
    EMAET
    EMAET --- ---
    Moje nejoblíbenější tradice :)

1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    KAIAFOX: ortoped i fyzio se vyjádřili ve smyslu, že jsem stará, po mnoha úrazech dolních končetin, jediná rhb a pohyb bude chůze po nezpevněném povrchu a nemám myslet na kraviny. Ale to zde rozebírat nechci a nebudu.
    Teď totiž hledám cvičení na dobu, než budu moc rehabilitovat nohu, respektive než se budu moc vrátit ke "svému" sportu. Tedy klidně cvičení na ruce, břicho, záda, zadek, stehna, ale lýtka a níž vynechat. Nebo alespoň zapojovat minimálně.
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    CYBERKOTLIK: kolo nedám. Tedy ani rotoped. Nic, kde se zapojují svaly nártu a prstů.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    1MALALISTICKA: Po operaci bych šla nejdřív k nějakému cvičícímu fyzio (který se úplně nebrání pokračování cvičení ve fitku).. ten zhodnotí tvůj stav imo líp, než trenér, může tě nasměrovat na konkrétní cviky, co jak posílit apod.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    1MALALISTICKA: ono to asi bez interakce úplně nejde, někdo na tebe musí koukat a rovnat tě + nějak smysluplně naplánovat co potřebuješ. Ve fitkách mívaj ty trenéři občas veřejně CV, tak se můžeš podívat a najít někoho, kdo má něco prokazatelně za sebou.
    Případně levnější varianta zajdi tam s někym, kdo už nějakou dobu cvičí a má nějaký povědomí o tom k čemu který stroj je, co je svalový korzet apod
    Taky můžeš začít tak, že si dáš na pár prvních týdnů jen ježdění na rotopedu, bude to mít pozitivní vliv a nezrakvíš se:)
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    CYBERKOTLIK: interakce jsem se ideálně chtěla uchránit. Ale je to předsudek. Ne každý trenér bude vypadat jak Vít Chaloupka:) snad...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam