• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F1GURK4Sport a cvičení - podpořme se navzájem
    Příspěvky a fotografie uživatelů při začátcích cvičení, a i samozřejmě všech dlouhodobě cvičících uživatelů, kteří chtějí třeba jen palcem podpořit úsilí začátečníků, udržení dobré mysli a hlavně to nevzdat.
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KAIAFOX: Bola som teraz v Barcelone a prislo mi, ze kluci ocenia, ze tak je aspon jedna! zenska. Akurat som tam moc flexila a boli ma to uz druhy den moc :D
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Jinak mám radost, že jsem překonala další mezník a už se nestydím mezi mladýma borcema na venkovních hrazdách odjet svůj trapnej fighter pull-up program s gumama :D. (Je fakt, že tam byli jen dva, ale imo působím dost komicky, když na to lezu :D).
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    IORETH: Mě by právě nikdy nenapadlo někoho takhle od stolu odhadnout/posoudit.. o to víc, když člověk tuší o cyklech deficitu/nabírání, kdy je ta vizuální stránka tak různá.
    IORETH
    IORETH --- ---
    KAIAFOX: lidi mají legrační představy a já jim je obvykle neberu. O to větší legrace pak je, když dojde na to tu sílu ukázat :-D
    EMAET
    EMAET --- ---
    Moje nejoblíbenější tradice :)

1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    KAIAFOX: ortoped i fyzio se vyjádřili ve smyslu, že jsem stará, po mnoha úrazech dolních končetin, jediná rhb a pohyb bude chůze po nezpevněném povrchu a nemám myslet na kraviny. Ale to zde rozebírat nechci a nebudu.
    Teď totiž hledám cvičení na dobu, než budu moc rehabilitovat nohu, respektive než se budu moc vrátit ke "svému" sportu. Tedy klidně cvičení na ruce, břicho, záda, zadek, stehna, ale lýtka a níž vynechat. Nebo alespoň zapojovat minimálně.
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    CYBERKOTLIK: kolo nedám. Tedy ani rotoped. Nic, kde se zapojují svaly nártu a prstů.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    1MALALISTICKA: Po operaci bych šla nejdřív k nějakému cvičícímu fyzio (který se úplně nebrání pokračování cvičení ve fitku).. ten zhodnotí tvůj stav imo líp, než trenér, může tě nasměrovat na konkrétní cviky, co jak posílit apod.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    1MALALISTICKA: ono to asi bez interakce úplně nejde, někdo na tebe musí koukat a rovnat tě + nějak smysluplně naplánovat co potřebuješ. Ve fitkách mívaj ty trenéři občas veřejně CV, tak se můžeš podívat a najít někoho, kdo má něco prokazatelně za sebou.
    Případně levnější varianta zajdi tam s někym, kdo už nějakou dobu cvičí a má nějaký povědomí o tom k čemu který stroj je, co je svalový korzet apod
    Taky můžeš začít tak, že si dáš na pár prvních týdnů jen ježdění na rotopedu, bude to mít pozitivní vliv a nezrakvíš se:)
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    CYBERKOTLIK: interakce jsem se ideálně chtěla uchránit. Ale je to předsudek. Ne každý trenér bude vypadat jak Vít Chaloupka:) snad...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    1MALALISTICKA: nejlepší je zajít do nejbližšího fitka a na pár lekcí si vzít trenéra, at ti přesně ukáže co a jak cvičit abys měla u všeho správnou polohu těla a cvičení dělalo to co má.
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Já se sem jdu přicpat, ačkoli pro většinu budu asi klasický ledňáček... Můj pohyb byl dosud směs lezení, plavání, chůze, jógy a občas kola. Operace nohy mi ale na nějakou dobu vyřadila delší chůzi, kolo, jógu, respektive cca polovinu pozic, a zcela lezení (snad dočasně...). Se 40 na krku jsem ale už po měsíci sama sobě vorvaňem. A přežít v tomhle módu do doby úplného uzdravení, kdy zase budu moc pořádně chodit a lézt fakt nechci. Plavat půjdu pozítří poprvé od operace, snad se na mokré podlaze nezabiju, ještě bych vlastně měla být o berlích...

Long story short: potřebuju (aspoň přechodně) cvičit na strojích. Alespoň udržet zbytky svalů. Ale je to pro mě novinka, netuším jak si utvořit sestavy, kolik opakování a kolik sérii se má dělat, jak odhadnout zátěž, prostě nic. Totální nováček. Poradíte mi nějaký návod pro začátečníky? Ať si naopak ještě neublížím?
    Dík
    EKG
    EKG --- ---
    KURE: No, jenom jestli je na tebe taky spoleh. Lesby maji dobrou povest, protoze se te vzdycky zastanou ve rvacce. Hned jak nejakou vyvolaj.
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: Koukal jsem na ni, a taky bych mohl bejt lesba!
    EKG
    EKG --- ---
    MART1NKA: Gratuluju ke coming outu ;)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    EKG: Vdaka tejto pani a mojou fascinaciou nou si Insta mysli, ze som lesba :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KAIAFOX: Ony si ludia mimo fitness myslia, ze ked hodne cvicis, tak zacnes vyzerat ako kulturistky na testosteronu. Nema zmysel to riesit.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAGUMI: Však jo :). To je skvělá baba :).
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KAIAFOX: Najdi si obrázky takové Olivie Reeves - olympijská vítězka, mistryně světa, dřepne 220, zvedne nad hlavu 150 kilo (víc než já nebo ID Bucci :)) a když zrovna něco nezvedá, vůbec bys to na ni nepoznala.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KUBLAJ: Ale já je mám vidět, proto mě to docela rozesmálo, jak si pak představuje lidí, co cvičej.. btw některý naše trenérky nemaj vyrysovany svaly a dávaj šílený bomby, za který by se nestyděl ani chlap :).
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    Jak říká kublaj. Ja dělám kalisteniku a tam je to zásadně o stabilizaci. Koneckonců na porovnání posílám video. Jeden z nejlepších power lifteru světa dává challenge s kalistenikem a nakonec je kalistenik téměř skoro na vahách jako power lifter. Čili síla nemusí být vidět.

How Strong is Calisthenics Beast in Powerlifting? | ANATOLY
    https://youtu.be/N0561tNLGGE?si=0JUyOZjrCCeVuNCi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam