ONDRAT: S tím prosvětlením sice nesouhlasím (ono ho zas tolik není protože je většina zatmavená), ale jinak asi ok, snadná údržba dejme tomu. Pořád mi ale nejde do hlavy proč glorifikovat něco, co se prosadilo na výjimku i v té době (nejsem si jist že to bylo i u těch kostech, ale stavby tohoto skleněného systému) a bylo to tragicky špatně. Já myslím že máme mnoho jiných staveb z té doby, které takové pochybení nenesou. I ty paneláky které se jeli s ohledem na rychlost výstavby a cenu už v té době nějaké izolace měli.
Pak je u ještě druhý aspekt. Jak jsem psal hmotově mi to nepřijde problematické. Spojení moderní stavby s historickou částí města je za mě ok. Ale jak přistupovat k rek-ci takové stavby? Je možné (morálně, technicky, legislativně) měnit její části, tak aby se dnes daly ještě používat?
Morálně bych s tím zrovna tady problém neměl, on sám egoisticky měnil ráz jiných staveb (třeba federální shromáždění), technicky si to umím velmi snadno představit. A legislativně? Pokud to bude památka? Neodsoudí takovýto status tyhle stavby zbytečně k záhubě?