• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    MCD
    MCD --- ---
    REDSNAKE: Obecně je skvělý, žes to vytlačil ven. Drtivá většina věcí, který jsem si napsal, aby mi zjednodušovaly život, je funkční, ale při každým použití si říkám "měl bych to ještě lehce poladit / rozšířit / učesat". K čemuž samozřejmě nikdy nedojde, protože to používám jen sám a takhle to vlastně stačí :⁠-⁠)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ETERNITY: já jako mám co dělat i s tímhle projektem, jen si to trochu zpestřuju pičičandama no :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    REDSNAKE: jop, ja se nemuzu dokopat ani nasypat veci do hotovyho reseni.
    Ale jiste prijdeme na spoustu dalsich moznych uzitecnych aplikaci, ktere na svete nejsou. Do roka mas softwarovku:)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ETERNITY: eshop bych nepsal, jsou na to služby nebo hotový řešení.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    REDSNAKE: Muzes mi mezitim z nedostatku invence napsat eshop, planuju ho uz rok, ale nechce se mi:)
    (ale ony jsou na to sablony, v podstate se do toho nasypou veci za jedno odpoledne... ikdyz.... kdybys mel zase tvorivy zachvat skloubeny se sebevzdelavanim, udelas novy:)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Chápu, musím se přiznat, že když to vlastně píšu po druhé (reálně už ani nevím po kolikáté) tak psát pořád dokola ty samé funkce mě už trochu nudí, prokládám si to vymejšlením těchto blbostí.

Snad to brzy bude mít nějakej prezentovatelnej výsledek.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    REDSNAKE: myslím si, že to je zbytečný záděr s tvou prací a minimální potřebou to tam mít. Když už musím na kuchyňské váze vážit pytlík nábojů, co jsem našel pod postelí, stejně musím vědět, kolik ten náboj váží. A to už si pak na mobilu podělím a do aplikace dám rovnou počet těch nábojů. Jako až nebudeš vědět, co tam přidat a až ti to bude fungovat to opravdu důležité, proč ne. Teď mi to přijde zbytečné. Vlastně i to s tím prachem. Buď to odhadnu, nebo si přesypu prach na misku a pak zpátky do butylky. Držet seznam všech butylek všech prachů je pracné. navíc co šarže butylky, to může být jiná váha atd. jen starat se o aktualizace butylek bude pakárna. A orientačně si to změří každý sám. Stejně když mi váha změří, že mám 214 gramů, tak zadávám do RT 0,2kg.
    Přiznám se, že QR a ani čárový kód mě zatím míjí.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ETERNITY: Rovnou se doplnim Dannyho postem odvedle;)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    REDSNAKE: carovy kod nese mnohem vic informaci, nez "tohle je tatranka", takze vidim v jeho nacitani a uchovavani bezpecnostni riziko.
    Z hlediska prebijeni samozrejme nemuzu otazku kvalifikovane posoudit. Jen z toho, kolem ceho jsem se mihla, mi prijde, ze je to moc prace a minimum uzitku.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ETERNITY: Carovej kod si priradis konkretnimu produktu sama pres app a pak muzes jen appkou oscanovat nakup, naskladnis material. Komplikuju si zivot nebo by to bylo dobry?
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    REDSNAKE: registruje to autorita, pro kazdou polozku mas unikatni kod a nespolihala bych se na to, musel bys sledovat a supportovat zmeny. (vynechame fakt, ze spousta veci v tve aplikaci tak nejak od prirody GTIN nema:)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mate nekdo nejake povedomi jak dunguji klasicke carove kody na zbozi? Jde predpokladat, ze jedno zbozi ma stejny carovy kod v radu roku? To si meni vyrobce zbozi sam nebo na to existuje nejaka autorita?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Delší dobu jsem přemýšlel jak vlastně vést skladovou zásobu prachu, až jsem dnes vymyslel jednoduchej inventarizační systém.

Jak to funguje - uživatel si nadefinuje druhy prachů které používá. V ideálním případě systém bude obsahovat přednastavené váhy kontejnerů prachů jednotlivých výrobců, aktuálně je potřeba si to doplnit sám.

Přes "inventarizačního wizarda" se nastaví prach kterej inventarizuju, navážená hodnota prachu včetně obal (prostě to prdnu na kuchyňskou váhu) a systém by měl dopočítat a doplnit zbytek sám.
    Nepředpokládám, že by to byl proces kterej by podstupoval uživatel často, prostě tím můžu doplnit prach při nákupu nebo při zavádění do systému.

Co si o tom myslíte? Nasadit něco podobného i pro střely? Aktuálně mám třeba odlévané střely v různých krabicích, váhu střely znám, kontejner si zvážím, kontejner + střely taky asi není problém zvážit a zbytek se dá dopočítat. Asi to nebude s přesností na jednotky kusů, ale jestli mám 2500 nebo 2468 střel mi je vlastně skoro jedno...?

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Asi doma najdu nejake obaly od ReloadSwisu. Mrknu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nemate nahodou doma prazdne obaly od ruznych znacek prachu? Potreboval bych je zvazit, tedy vahu prazdneho obalu a uvest kolik v tom puvodne bylo prachu kdyz to bylo plne. Mam takovej napad a chci vyzkouset jak by to fungovalo v praxi
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Zdržuje to, ale bude to myslím dobrý. Nastavení se ukládá, je potřeba to doladit co se týće stylů.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Koncem tydne bych to zkusil nahodit kdyz budu mit cas.
    Ale bude to urcite zas nejaka alfa se spoustou much.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Kdy bude Framework RT dostupný pro testování? Řádově dny, týdny, či měsíce? Je mi jasné, že s tím je hafo práce a (zatím:) tě to neživí, není to pobídka ke spěchu. jen mne tento projekt opravdu zaujal
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    nějakej základ už tam je, zbývá mi odladit spousta formulářů a detailů.

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: já vím, že to není správné řešení - ale na domácím kompu ho využívám všude, kde se nabízí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam