• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    Aplikace pro sledování střeleckých aktivit, přebíjení a skladových zásob
    Vývoj, nápady, postřehy, žádosti o podporu

Login - Reloading Tracker
    https://www.reloading-tracker.cz

Co umí Reloading-tracker (RT)?
    Reloading-tracker (RT) je především skladový systém, který umožňuje sledovat zásoby komponent pro přebíjení nábojů. Umožňuje evidovat střely, zápalky, prachy a nábojnice, ale také sledovat skladové zásoby továrních nábojů.

Dále můžete v RT zaznamenávat jednotlivé přebíjecí laborace. RT usnadňuje i vývoj laborací – lze načíst data z Gordon Reloading Tools, což automaticky založí žebříky navážek, a tyto lze dále doplňovat importy z hradel (aktuálně podporovaný import z chrono Caldwell a radaru Garmin Xero). Vyhovující laboraci lze označit jako "finální" a dále s ní jednoduše pracovat, například ji přidat na dashboard. Odtud si uživatel může snadno spravovat skladovou zásobu nábojů, přičemž systém automaticky odečítá odpovídající komponenty využité při přebíjení.

Součástí RT je i mobilní aplikace pro Android (iOS – zatím chybí, jedinou překážkou je poplatek za vývojářský účet Apple, aplikace je hotová). Mobilní aplikace umí skenovat QR kódy a čárové kódy továrních nábojů. Každý QR kód reprezentuje konkrétní laboraci a čárové kódy lze přiřadit odpovídajícím továrním nábojům. Díky tomu lze pomocí mobilní aplikace jednoduše spravovat zásoby nábojů. Tato funkce je obzvláště užitečná například na střelnici – po dostřílení stačí oskenovat krabičku a spotřebu přiřadit konkrétní zbrani, protože RT obsahuje také střelecký deník.

Podobně lze RT, QR kódy a mobilní aplikaci využít i při přebíjení. Po dokončení přebíjení jednoduše oskenujete krabičku nábojů a skladová zásoba se automaticky navýší s odpovídajícím odečtem komponent.

Uvítám jakékoliv podněty od uživatelů nebo upozornění na chyby.
    Děkuji,
    A.
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Tak to jsem rád, že to šlape!
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: nefunguje znamená, že jsem slepej a blbej :D
    Hledal jsem ten modrý křížek nahoře, kulaté modré tlačítko dole jsem přehlédl :D

vše OK, za mě takhle super (y)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: a nefunguje znamená co? Jakože tam ty modrá tlačítka máš nebo nemáš? nebo že kliknutí na ně nic neotevře? Nebo že se to otevře ale neobsahuje to data?
    V čem to otevíráš? Mě to funguje na dvou kompech, ve vivaldi i edge, testováno i na mobilu v safari a všude to chodí?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: nefunguje, nepomohlo (ani Logout-Login ne)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Napoveda napravo ti funguje? Pokud ano tak ctrl +f5 nebo smazani cache prohlizece by melo pomoct
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: nezobrazuje se mi :(
    Tohle se zobrazovalo...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    přehled nábojů dle kalibru je přesunut do levé části obrazovky

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nasazeno zobrazování celkového počtu nábojů napříč ráží. Tohle pole zobrazuje kompletní součet všech nábojů dané ráže které uživatel v systému má, pouze na základě kalibru, takže napříč přebíjenýma, továrníma, oblíbenýma, neoblíbenýma, prostě sakum pikum.

Stále si hraju si s myšlenkou že bych to vyčlenil nějak z dashboardu, napadlo mě řešení podobně jako máme pro rozpracovanou nápovědu, jen z levé strany, ale zatím se mi nepovedlo implementovat.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Podle me to tak funguje spravne, nemusim lovit naboj ktery chci editovat kdesi v utrobach. Koneckoncu ono nestaci jen kliknou na nazev omylem, ale musel bys jeste neco zmenit a pote trefit tlacitko ulozit. Nak moc nahod.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: teď jen otázka, zda je nutné/potřebné/rozumné, aby mě to při prokliku z Dashboardu hodilo do EDITACE ("Upravit tovární náboj") - kam se dostanu i přes AMMO/Factory Ammo a na řádku pak "Upravit" - nebo jestli by proklik z Dashboardu vyhodil jenom INFORMACI o daném náboji...
    Myšlenka (možná blbá) - z Dashboardu se chci klikem KOUKNOUT na podrobnosti daného náboje, z AMMO/Factory Ammo si je pak MĚNÍM (třeba navyšuju stav)
    Abych si při koukání v Dashboardu omylem něco nepoměnil...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: proklik jsem upravil, z názvu to určitě dává větší smysl než z kalibru.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: funguje! (y)
    V editaci přibylo pole Poznámka" a je možné ho (i opakovaně) měnit - a zobrazuje se i v tiskovém PDFku!
    Díky!

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Zkusil bys ty své připomínky proklikat ještě jednou až budeš mít čas prosím? Mělo by to být minimálně z většiny opraveno.

Při editaci střelecké aktivity se sice zbraň zobrazuje, ale editovat nejde. Aspoň mě ne.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: chápu...
    U Továrních je rozklikávací jen "Kalibr", který mě po kliknutí (poněkud nelogicky) hodí na "Upravit tovární náboj" toho konkrétního řádku - logičtější by mi přišlo, kdyby mě na "Upravit tovární náboj" hodilo kliknutí na (zatím neklikací) "Název"
    Po kliknutí na "Kalibr" bych uvítal (třeba jen okno) s Celkovým aktuálním skladovým počtem daného kalibru
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: "Střelecký deník zobrazuje nově i poznámku"
    - v mém případě ukazuje "Žádná poznámka", i když jsem ji při zadávání aktivity psal
    - a při "Akce/Editovat" ve formuláři pole "Poznámka" vůbec není

Ergo IMHO by formulář "Editace střelecké aktivity" měl být analogický formuláři "Přidat střeleckou aktivitu pro zbraň:"
    - bez možnosti měnit zbraň (v Editaci to jde - důvod mi nedochází)
    - s možností editovat pole Poznámka
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Co se týče továrních nábojů na dashboardů a vlastně továrních nábojů tak nějak obecně, jsou zatím takový otloukánek, většina péče se věnovala části s přebíjením. Ale vize je taková, že se z dashboardu půjde navýšit skladovou zásobu, přímo nakliknout nástřel ke konkrétní zbrani, tak jako to teď funguje u přebíjených nábojů viz screen

Také by se zde mělo dát továrním nábojům přidělit čárový kod přes aplikaci (opak jak budou fungovat přebíjené náboje, kdy generuju čárový kod a lepím si ho na krabičku abych mohl při vystřílení/při přebíjení snadno manipulovat se skladovou zásobou přes appku). Pak by mělo stačit aplikací oskenovat qr kod na krabičkách po nákupu střeliva a naskladní se zásoba konkrétního továrního náboje. Možná je to gimmick, se asi uvidí až v praxi, tak nějak jsem si to vysnil. A snad to vysvětluju srozumitelně.

Myšlenky zobrazovat někde nějak souhrnné info o počtu nábojů napříč kalibry se nevzdávám, ale tohle místo na dashboardu si chci zatím rezervovat pro tuhle popsanou funkcionalitu.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: smazal jsem globální aktivity, máš recht, ať si to každej nakliká podle sebe.
    Střeecký deník zobrazuje nově i poznámku a umožňuje editaci a smazání záznamu. Bude to chtít ještě doladit kam se po jaké akci user vrací, ale mělo by to fungovat.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: opraveno, moje chyba, omlouvám se.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: "nemožné na počkání, zázraky do tří dnů"? :D
    My zas tak nespěcháme ;)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: ad celkový přehled nábojů - jen nahlas uvažuju - nevidím do Warehouse (protože nemám žádné přebíjecí komponenty) a tudíž nevím jak funguje a nakolik by bylo níže navržené složité implementovat do již stávající filosofie programu)
    Pro tovární náboje:
    - v Dashboardu (na titulce) jenom celkový počet nábojů daného kalibru ("mám doma 200 lugrů") ALT celkový počet OBLÍBENÝCH nábojů daného kalibru (upřímně řečeno, mně konkrétně aktuální smysl funkcionality "Oblíbený" náboj u továrního střeliva v dané stavu uniká - zafajfkuju si jako oblíbené všechny zadané (aby se mi zobrazily v Dashboardu)
    - ve Warehouse pak seřazeno/filtrováno/rozbalitelno(?) podle kalibru jednotlivé značky/typy a jejich počty ( = to, co teď vidím v Dashboardu, ergo v Ammo/Factory Ammo)
    YMMV
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Uspim deti a vlitnu na to
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam