• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    Aplikace pro sledování střeleckých aktivit, přebíjení a skladových zásob
    Vývoj, nápady, postřehy, žádosti o podporu

Login - Reloading Tracker
    https://www.reloading-tracker.cz

Co umí Reloading-tracker (RT)?
    Reloading-tracker (RT) je především skladový systém, který umožňuje sledovat zásoby komponent pro přebíjení nábojů. Umožňuje evidovat střely, zápalky, prachy a nábojnice, ale také sledovat skladové zásoby továrních nábojů.

Dále můžete v RT zaznamenávat jednotlivé přebíjecí laborace. RT usnadňuje i vývoj laborací – lze načíst data z Gordon Reloading Tools, což automaticky založí žebříky navážek, a tyto lze dále doplňovat importy z hradel (aktuálně podporovaný import z chrono Caldwell a radaru Garmin Xero). Vyhovující laboraci lze označit jako "finální" a dále s ní jednoduše pracovat, například ji přidat na dashboard. Odtud si uživatel může snadno spravovat skladovou zásobu nábojů, přičemž systém automaticky odečítá odpovídající komponenty využité při přebíjení.

Součástí RT je i mobilní aplikace pro Android (iOS – zatím chybí, jedinou překážkou je poplatek za vývojářský účet Apple, aplikace je hotová). Mobilní aplikace umí skenovat QR kódy a čárové kódy továrních nábojů. Každý QR kód reprezentuje konkrétní laboraci a čárové kódy lze přiřadit odpovídajícím továrním nábojům. Díky tomu lze pomocí mobilní aplikace jednoduše spravovat zásoby nábojů. Tato funkce je obzvláště užitečná například na střelnici – po dostřílení stačí oskenovat krabičku a spotřebu přiřadit konkrétní zbrani, protože RT obsahuje také střelecký deník.

Podobně lze RT, QR kódy a mobilní aplikaci využít i při přebíjení. Po dokončení přebíjení jednoduše oskenujete krabičku nábojů a skladová zásoba se automaticky navýší s odpovídajícím odečtem komponent.

Uvítám jakékoliv podněty od uživatelů nebo upozornění na chyby.
    Děkuji,
    A.
    rozbalit záhlaví
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: naostro vyzkouším až na zítřejší zvonkohře (kámoš mi doveze krabku .223, kterou obratem vystřílím do želez), takže zatím jen kosmetické prkotinky (čti "my co sledujeme od začátku víme, ale nového BFU to může zmást):
    1. Tlačítko "Záznam do deníku" otevře skener, ale přidávání záznamů do střeleckého deníku funguje odjinud (z detailu konkrétního náboje) - možná lepší změnit název tlačítka na (třeba) "Sken & spotřeba" (analogicky druhému tlačítku "Sken & navýšení skladu")
    2. "Tlačítko "Náboje" - změnil bych na "Inventář nábojů" (jak je i v záhlaví stránky po otevření) - analogicky možná i "Zobrazit komponenty" na "Stav skladu komponent" (ale tato, přebíjecí, část jde mimo mě)
    3. "Shooting companion" (y) - ještě bych to dal i místo "Domovská stránka" :)
    4. To, že mě appka po chvíli nečinnosti odhlásí a musím se znova zalogovat, je asi zamýšlená vlastnost, ale sere mě :D Nešlo by aspoň přidat "Zůstat přihlášen" pro lenochy jako já? :)
    5. Nešlo by přímo do appky přidat něco jako "Check for updates", aby se dalo aktualizovat přímo z appky? Takhle se musím na telefonu přihlásit na web, stáhnout appku a aktualizovat (ale možná to jde i jinak a já to jen neumím :))
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Na webu je nová verze appky, umí zas pár věcí navíc jako požadované přidávání záznamů do střeleckého deníku z detailu konkrétního náboje a je tam přidanej přehled skladovejch zásob jednotlivých komponent. Chce to ještě dost učesat ale fungovat by to mělo.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    jako šlo by se vrátit ke globálním plus uživatelsky definovaným kalibrům a v nastavení uživateli umožňit globální kalibry vypnout/zapnout. Ale jako upřímně, umím si představit užitečnější věci kterým teď věnuju svůj čas než tohle..

LONESTAR: Má pravdu v tom, že je to o vyklikání pár kalibrů co člověk používá a pak už to neřešíš, maximálně s koupí nové hračky v novém kalibru si něco doklikneš?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    TEMPCZ,REDSNAKE: ať si každý definuje svoje kalibry (stejně jako střelecké aktivity) - lepší než listovat sáhodlouhým seznamem. Stejně je zadáváš jenom jednou...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: popravdě - nevím. Přemýšlel jsem nad tím, technicky to není problém nalít datama. Ale je to potřeba a žádoucí? Naliju ti tam hafo ráží které v životě nebudeš používat a jen v nich budeš složitě listovat....
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    REDSNAKE: A nechceš tam hodit z nějaké databáze seznam ráží?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: No, popravdě do Reloading trackeru jsi mi hodil konkrétně ty vidle :D On už to přeci není jen kousek SW pro lidi co přebíjejí ale i pro střelce továrních nábojů, takže přemejšlím nad kompletním přejmenováním na "Shooting tracker" nebo něco podobného
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Na naskladnění po načtení čárového kódu fungovala bez problémů (i s vygenerovaným QR kódem pro přebíjenky)
    Střeleckou aktivitu (s odepsáním) jsme nevyzkoušel, bo nebyla krabička s kódem (viz níže).

ad název appky - no přece "Reloading tracker" a tvoje ikonka z Nyxu, ne? :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: 1) to uz je v pripravovane nove verzi opraveno, po pridani do streleckeho deniku se presmerovava zpet na prehled zaznamu konkretni zbrane. Souvisi s mym pokusem o sjednoceni metod pro web a api..
    2) nova verze umi komplet vypsat naboje i s jejich detaily, takze to asi nebude problem dodelat. Good point, proc to tam nemit.
    3)je v planu, ale priority. Nicmene nova verze appky by to uz by mela mit nazev (“Shooting companion”?) a zkusim vypotit i nejake logo..

Jinak app fungovala?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LONESTAR: {"success":true,"shooting_log_id":50}
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Taky si trochu zaremcám :)
    - po zadání aktivity do střeleckého deníku nově se objeví bílá stránka s nápisem (jsem si ho nezapamatoval - vypadal jako chybová hláška, ale hlásil "success" - aktivita se přidá). Dříve to IIRC po zadání hodilo do detailů zbraně - nešlo by to vrátit zpátky?
    - (do budoucna) - půjde v mobilní apce zadat aktivitu do střeleckého deníku i ručně (bez skenování čárového kódu)? Ne vždycky si nosím na střelnici náboje v továrních krabičkách... (zjissštěno včera na střelnici, když jsem chtěl zamachrovat :D
    - (prkotina) - nešlo by tu appku hrdě pojmenovat a dát jí odpovídající ikonku? :) "simple_login_app" se blbě hledá v seznamu :)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Chystám novou verzi s různejma opravama a tak, tak tam rovnou ošetřím i tuhle situaci aby se tam vypsala nějaká chybová hláška napovídající v čem je problém. Uznávám že to asi není intuitivní a nemusí to uživatele hned napadnout.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Jop, to bude ono.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Nesouvisí to s tou změnou kdy se zrušily globální kalibry a ty nemáš tady v settings žádnej nadefinovanej?

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Když chci přidat tovární náboj, nevyroluje se mi na výběr kalibr a nejde mi náboj vytvořit.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TRILOBYTE:
    1.) Opraveno
    2.) Opraveno, to byl pozůstatek z dob kdy tenhle formulář byl společný pro přebíjené i tovární náboje. Resp prvně jsem to udělal pro přebíjené a pak vznikl požadavek na editaci továrních což jsem k tomu přilepil. Nakonec se ukázalo, že bude nejlepší tyto dvě sekce rozdělit komplet, ale bohužel to tam zůstalo.
    3, ) Ano, tak by to mělo být ideálně správně, v některých formulářích jsem to teď také opravil. Původní myšlenka byla, že budou globální a uživatelské kalibry. Nakonec jsme se domluvili, že necháme jen uživatelsky definované a nic dalšího do toho nebude vstupovat.
    4.) Přidáno.

Díky za připomínky!
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    Ahoj, trochu sem to poskadlil a mam par drobnosti:
    - v tovarnich nabojich je duplicitne .22 LR/.22LR a .223 Rem/.223 Rem. (5.56 x 45 NATO)
    - kdyz na strance Přebíjené náboje (https://www.reloading-tracker.cz/cartridges/create) pridam tovarni, tak mi to napise "Náboj byl úspěšně přidán.", ale nevidim ho v seznamu... pridal jsem ho trikrat, nez mi doslo ze musim kliknout na seznam tovarnich naboju
    - u pridani zbrane (https://www.reloading-tracker.cz/shooting_journal/create) mam v seznamu kompatibilnich kalibru jenom vlastni kalibry
    - u celkovyho nastrelu v detailu zbrane by byl fajn oddelovac tisicu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Budu samozrejme rad kdyz to prubnes a posles zpetnou vazbu. Aspon po vyzkouseni z toho treba bude jasnejsi kam jsem to celou dobu smeroval.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Tak.to.bych ted potreboval pro tedtovani.prejit uz i na.praktickou cast a zase si nejake naboje prebit, at je muzu polepit QR kodem. Moje bedynka zeje prazdnotou :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak, na produkci je verze ve které jde generovat QR kod pro přebíjené náboje viz screen.

Pokud takto vygenerovaný QR kod načtu mobilní appkou, chová se dále stejně jako čárový kod přiřazený k továrnímu náboji, tzn nabídne zbraň odpovídajícího kalibru, načte aktivity uživatele a případně vytvoří záznam ve střeleckém deníku.

Chce to vychytat další stavy, třeba když se pokusím vytvořit záznam v deníku s více náboji než mám skladem a nebo při že se při navýšení skladové zásoby přes QR kod (což už taky funguje) neodečítají komponenty ze kterých je přebíjený náboj vyklikán.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam