• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PULNOCGen Z
    FIFI
    FIFI --- ---
    CANEBRA:
    Na nyxu je klub [Boomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.] kde se toto resilo, ja osobne uz se ptala mockrat :) a nikdo neumi urcit, kdo kam patri:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CANEBRA: to není horoskop, že přechodem z 31.12.1979 změníš povahu
    CANEBRA
    CANEBRA --- ---
    Ony ty časový rámce jednotlivých generací si každej používá podle toho, jak se mu hodí. Nepřijde vám? Tohle je víceméně první obrázek na google na to téma. Je to z nějakýho webu o marketingu. Házím to sem teda jen tak pro kontext, jestli to vnímáme plus mínus stejně.

PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    XCHAOS: Asi jsem se špatně vyjádřila, taky nemyslím, že je to o studu, spíš o tom, co se sluší a patří, jak píšeš ty. Prostě co je doma, to tam zůstane a hlavně ať všechno vypadá dobře z venku na první pohled.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PREKOTKA: to není o studu, to je spíš o tom, že předchozí generace to až na vyjímky považovaly za nepatřičné. Ale třeba generace Y v tomhle ohledu taky dávala emocím docela průchod....
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    ARGANNAH: Já myslím, že se to táhne od mileniálů až po Z :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Počkat, sněhový vločky jsou mileniálové, nebo ne? Nebo už se to stalo oblíbenou mezigenerační nadávkou?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: snehovy vlocky pouzivaj prave ty neleceny ptsd z doby "spravnyho/drsnyho" mladi.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Generace Z se jako první nestydí mluvit o svých depresích
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-generace-z-se-jako-prvni-nestydi-mluvit-o-svych-depresich-a-uzkostech-264522

Já si myslím, že právě proto, že tahle generace nemá tolik trápení a věcí, který musí nutně stihnout, protože "co by řekli sousedi", dostali přezdívku sněhové vločky. I když se zdá, že mají všechno, chybí jim právě ta péče o duši, která chyběla i generacím před nimi, ale tenkrát se prostě nehodilo to řešit (vidím to na mojí mámě, duševní zdraví upadá, protože se nechává sedřít z kůže, ale nikdy by to nepřiznala, protože to přiznají jen slaboši, ona to všechno zvládá, neasi!). O sociálních sítích se zmiňovat nebudu, tam je dopad na psychiku čím dál tím propíranější a myslím, že to už chápe každej. Nemají to jednoduché, i když se to předchozím generacím může zdát jako výsměch, protože Z nemusí řešit problémy, které řešili oni. Jenže předchozí generace zase nemusely řešit to, co teď řeší Z. Imo to chce spoustu tolerance a empatie z obou stran. Pojem sněhová vločka mi ale přijde totálně nerespektující a fakt by mě mrzelo, kdyby, i byť jen jednoho člověka, to donutilo neřešit to, jak a proč se cítí.
    A sakra! Studujete psychologii, když chybí odborníci! :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PSYSBEE: "generaci Z baví platformy, které oslavují nedokonalost a každodennost" - hurá, tak to se na ně těším na Mastodonu, ten je nedokonalý dost :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PSYSBEE: vzpoura proti generaci rodičů mívá různé podoby :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSYSBEE: vidis to, fotak a socky jsou podstatnej eleement
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Shodou okolnosti jsem o genZ ted cetl clanek v priloze MF Dnes. Zaznel tam nazor, ze chlastat prestava byt in, pác při tom clovek ztraci nad sebou kontrolu + hrozi ze je nekdo nafoti/natoci a da na socialni site a taky nechtej bejt trapny jak jejich rodice, kdyz se nalejou..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CHOZZE89: mladi jsou fakt jini nez nase generace milenialu, ti uz meli v dospivani nejaky podnety i skolstvi meli uz veselejsi. ja si pamatju prednasku o aurore a vrsr a jK se vsude lilo
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    PALEONTOLOG: Fetovat určitě nepřestávaj. Naopak, na ty drogy přecházej, at už jsou to ilegální, nebo legální, protože každé druhej má nějakou diagnózu nebo psychickou nemoc.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PIKACZU007: hele to obecně nesedí s tím, že mladí fakt pijou míň, prostě nevyrostli v hospodě jako my a týká se to už lidí kolem třiceti. s věkem se užívání dál snižuje

INFO.CZ | Mladí lidé přestávají pít a „fetovat“. Co se to s nimi děje?
    https://www.info.cz/zpravodajstvi-a-komentare/mladi-lide-prestavaji-pit-a-fetovat-co-se-to-s-nimi-deje
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja bych rozmazleny, vystresovany a na antidepresivech zavisly generaci vzkazal: neverte nikomu, komu je pres tricet. :)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Boomerská diskuze o Gen Z, me gusta. Nejvíc mě pobavil ten první příspěvek, to jsem si udělala i printscreen:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam