SEJDA: Tak já si myslím že KCD je s ukládáním pořád docela vstřícné, stačí si prostě udělat spoustu sejvovic. Ono je to tak, že save scumming opravdu kazí hru. Když se něco pokazí, hned si znovu načíst uloženou pozici místo toho aby se člověk aspoň pokusil poradit si s tou nečekanou situací, to se podle mě člověk ochuzuje o herní zážitek. Obzvlášť když jde o RPG. A je přece normální, že hra vás "potrestá" za to že vaše postava zemře. Aspoň trochu. Aby to mělo váhu.
Combat uznávám, že je na první pohled komplikovaný a může odradit, ale v podstatě stačí párkrát potrénovat s kapitánem Bernardem, a za chvíli je Jindra prakticky nepřemožitelný. Ono dává smysl, že je zpočátku těžké bojovat proti přesile, tak by to přece mělo být. Hra vás odmění za to že se zlepšujete. A hlavně dává na výběr i jiné možnosti - plížení, střílení z luku atd. Jen škoda, že nemá smysl používat komba, protože protivníci je prakticky vždy přeruší - to uznávám, že se nepovedlo, ani ve dvojce to moc nespravili mi přijde