• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    CURZE
    CURZE --- ---
    Kurna kdyz "nula" patri mezi 2% nejcitovanejsich vedcu na svete a je to radnej profesor, kdo muze byt Danovi adekvatnim diskusnim oponentem :-)

VIRIK
    VIRIK --- ---
    HONZA09: to je právě to. Většinou sociopati a chytří hajzlíci si kolem sebe jiné zmrdíky nepěstují, eliminují konkurenci. Takoví ti naopak kolem sebe se obklopujou chytřejšíma lidma, ale co maj nějakou morálku, slušňákama, prostě tím, co oni považují za slabost a kterými pak můžou manipulovat, mít nad nimi navrch (i právě tím, čeho jsou narodzbíl od ostatních, schopní).

Tohle veřejné chlubení, vzájemné bratření se s podobnejma, spíš připomíná gang, kterej se akorát místo jižního města zorganizoval v jiné sociální třídě, ale jde o stejné hlupáky.

V ČR je ale hodně autoritářská společnost, jede se ve skupinách, kde se věří tomu čemu věří ten vedoucí autoritník (od slova řitník), což je vidět i právě kolem videoher a vývoje, kde skutečně hromada lidí věří v "legendy" jako Vávra nebo Čočík a další podobní... zrovna teď je to hezky vidět, jak mají větší dosah, než renomovaní vědci co za sebou mají spoustu práce, a oni na ně zvesela kálí a tisíce lidí tomu tleská a sdílí to.

Je to zde vidět, ta malost – třeba v minulosti tu byla v ČR i EA nebo Disney s hrama. Ale korporáty to zavřely – hromada pak podcastů a článků v časopisech, jak ti lidi v těhle filiálkách byly geniální (často forma chválím sama sebe), a nejlepší – jenže faktem bylo spíš to, že to zavřeli protože to byli úplně zbytečný filiálky a poměrně plný neschopných lidí. Od obchodu po vývoj. Neuměli dělat ani propagaci, prodeje za jejich vedení tady padaly. Naopak, když to třeba po nich převzali Poláci, tak ti v menších týmech naopak dokázali tituly dostat do povědomí a dokonce se začaly objevovat i lokalizace, kde u českého managera a pracovníka jste se v podcastu opakovaně dozvídali, že to je drahé a rozhodně to nešlo (100 důvodů proč to nejde a nešlo, žádný slevy, žádný lokalizace. Pak v několika případech to přešlo třeba pod Poláky a najednou všechno šlo, rozvinula se rychle i platforma, byly akce, byly prodeje, byly reklamy).
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    a za tím EU je méně svobodná než Čínská lidová republika samozřejmě není nic jiného, než prostě zájmy velkokapitálu. Oligarchie a korporátů. Až EU zruší lidská práva, ochranu zaměstnanců, sociální systémy a důchody, tak pak to bude ten svobodný prostor, kde jsou pak odhodláni investovat a stavět továrny.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VIRIK: Je to zmrd a není vůbec náhoda, že jsou s Vávrou kámoši.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Ne, on chválil Čínu zcela otevřeně.

A mně němůže příjít na jméno. Já jsem, když se poprvé s někým z PPF prsil u Půra s Jirsou, jak dobře v Číně je a že on může jezdit kam chce a kde může (snažil se vytvářet dojem, že oni nemaj bumášky a bez nich se normálně tam Číňan nikam nedostane) a jak super technologický to tam je, tak já jsem mu tam napsal komentář. Připomenul jsem mu, že by měl být odpovědný manager a že zapomíná přiznávat, že to že bez problémů jezdí po městě a okolí není výsledek jeho managerského umu, ale lítání jeho podřízených po úřadech, aby měl všude bumášky, včetně sekretářek, který mu to vyřizují a ten život tolik usnadňují. Psal jsem víc, ale tohle ho bouřilo a několikrát pak na to veřejně reagoval – ho nejvíc zjevně nasralo, že jsem jemu i tomu managerovi z PPF prostě napsal, že to všechno čím se chlubí, jsou výsledky práce spousty lidí, který by měli řídit a ne lítat po nočních klubech v Čínských městech a plýtvat tak produkcí a lidma v korporátu, kde by jinak ten čas ti zaměstanci správně měli trávit jinde.

Jsou stejný, jako šéfové ve firmách kde jsem dělal v devadesátkách, kteří si klidně při vydání nějakých časopisů klidně šli a vzali si řidiče i s auty a poslali je na svojí chatičku aby jim tam otevřeli větrací okénko a pak zase večer to samé, aby jej zavřeli, a současně na nás řvali, jak to že se nestíhá rozvážet distribuce.

Akorát to teda dělaj v big korporátech, a taky choděj a tvrdí o sobě, že všechno dělaj sami a jak jsou šikovný a nelepší a co všechno zvládaj,a jak nemaj probém jezdit v Číně kamkoli, protože maj krásný ksichty a každej před nima padne na kolena...

až na to, že vůbec.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    HONZA09: V "Cine je vetsi svoboda nez v EU" je husta hlaska.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Možná čínskej agent není, ale rozhodně je kolaborant
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Čočík: Tajné služby se mě bojí, v Číně je větší svoboda než v Evropské unii
    https://youtu.be/SWUErT2-HlY?si=BGtkee3G5WvfPQu3
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LARS_GUNNER: Ní tak on to samozřejmě popírá a zlehčuje, ale fakt je, že začal pracovat pro čínskej korporat, kde je každá talhle velká firma napojena na stranu. Zaměstnali ho tam na dobře placený pozici a kromě tyhle práce paralelně delal YouTube kanál o tom, jak se má dobře, když ho platí Číňani, o tom jak to chodí v Číňani nikdy neřekl ani slovo špatnýho. Respektive rovnou řekl, že se k tomu vyjadřovat nebude, protože nemůže. To mu ovšem v ničem nebránilo na potkani každýmu vysvětlovat, co je špatnýho na EU.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    HONZA09: Jakoze se tohle nejak oficialne vi?
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    HONZA09: Hele a uvedomujou si tihle "myslitele", ze jsou proste herni vyvojari a to neni mandat vlastne k nicemu?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LARS_GUNNER: Od tý doby, co začal dělat pro Číňany?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ZEBROWSKI: Jj Vávra a čínskej agent Čočík. To je hodně silný kombo.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LARS_GUNNER: 10+ let urcite
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    ZEBROWSKI: Odkdy je Cocik takovy masibl?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    začalo to tak nadějně jako pokus o sebekritiku, ale... ne

ještě tam má další příspěvek na téma "všichni moji kámoši z hospody jsou teď na ministerstvech, vy nuly", ale tohle mi přišlo lepší

EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    nově tu máme Vávra vs Člověk v tísni :-)

😱 Děkujeme Daniel Vavra za pěknou nástěnku ošklivých slovíček posbíraných z internetu! Jeho post věnovaný Člověku v tísni můžeme rovnou využít k facebookové lekci kritického myšlení. S konspiračním...
    https://www.facebook.com/watch/?v=779393747753643
    KUDLA
    KUDLA --- ---
    ZEBROWSKI: Tady se chlubil v Listopadu a vychází to cca na 16200kc.

LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    EVILMIND: To je bezna draha povrchniho trouby s focus span 3s. Nic zleho mu nepreju, ale s timhle stylem zivota si uzene minimalne dnu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam