• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    Primárním cílem této diskuze je odlehčit ostatním auditkům, kde nejsou diskutující schopni odolat pokušení vznešeně a kultivovaně debatovat o tomto českém géniovi.
    rozbalit záhlaví
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HUGH_BOYLAN: Jednou jsem to prolistoval u veganské milenky na WC (no zdrhl jsem hned ráno, kdy mi střízlivýmu došlo, že je to úplná píča) a bylo mi z toho zle.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HONZA09: Já teda ne, jsou to levičácký mrdky. :D
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Hele, tady jsme dostali nějakou pochvalu z main klubu. :) Přiznejte se, kdo tady čte Alarm?

[AIAX @ Kingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.]
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    MIKEE: Do těch finančních věcí jsem zdaleka neměl takovej vhled. Tzn. Daneček na KDC 2 vlastně neměl zásluhu vůbec žádnou.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    HUGH_BOYLAN: Vzhledem k tomu, ze ve Warhorse mel Bakala 70% a Dan ostatne ani nebyl jednatel, tak je asi dost jedno co podepsal nebo nepodepsal ;) HUGH_BOYLAN bylo na urovni "cool story, bro'!" a pousmal jsem se, ale ted jsi, rekl bych, zcela mimo.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    MIKEE: A to koupení Daneček nepodepsal?
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    HUGH_BOYLAN: Nechapu. KCD2 financoval Embracer, ktery Warhorse koupil rok po vydani KCD1.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    MIKEE: No vyžebral je, kde mohl. Point asi chápeš.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    FABE: tak pan Dan psal ve svých článcích i kritiku pana Kojimy a jeho DS v tom smyslu, že hra se nemá dělat tak, že se plazím nějakým směrem a když tam dojdu klik, video-scéna. A pak jdu na další místo, aby mne to odměnilo zase další video-scénou. Že to je špatný design.

No a pak vyšlo KCD 2…. :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    HONZA09: obecně to není špatný nápad, viděl jsem spoustu takhle (fanouškovsky většinou) cutscén z her sestříhaných do naprosto konzistentního filmu, který je skvělý, přestože jsi hru nehrál třeba (Last of Us například). Ale to jde jen v případě, že tam opravdu celý ten příběh v cutscénách existuje, což není případ KCD2, a přesto to Vávra udělal, aby se pak mohl vztekat nad nevděkem lidí na CSFD.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    HUGH_BOYLAN: napumpoval prachy do KCD2 ..?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    FABE: To je trapný, jak z tý hry vyždímaj každou potencionální kapku čehokoliv, co se vyždímat dá, aby tomu udělali promo a nacpali to úplně všude. Cutsceny z PC hry promítat na filmovým festivalu. To napadne akorát dementa. A ještě větší dement to tam fakt promítá.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    FABE: Daneček si do huby nevidí už 25 let, takže žádné překvápko. KDC 2 je dobrá hra, ale jestli na něm nese vůbec nějakou zásluhu, tak maximálně v tom, že do toho napumpoval prachy.
    FABE
    FABE --- ---
    Daniel: "já si myslim, že většina her, který jsou dobrý, nepotřebuje, aby se z nich dělaly filmy"
    KVIFF 2025 – KVIFF Guide – Rozhovor s Danielem Vávrou o Kingdome Come: Deliverance ll Cinematic Cut
    https://www.youtube.com/watch?v=lxL84cJApAU

takže autor KCD tím vlastně říká, že jeho hra není dobrá a proto podle ní natočí film...? chápu to správně? :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Dobešovi jeblo dávno, byl celou dobu součástí té prapodivné pravicové kliky, co silně zasahovala i sci-fi fandom už od devadesátek, ale tenkrát si hold točili rozverné filmíky a vydávali vtipné povídkové sbírky (kde hejno mužů psalo povídky proti Carole Biedermanové nebo Evě Hauserové (tahle kamarádka mi chybí, její úmrtí bylo pro mne smutkem stejně jako dkyž nám covid sebral Mosteckého) a kolektivně plivali na feminismus (dnes občas udělá Pavlovský blbý vtip k průseru Neina Gaimana, ale je to jen blbej vtip, jinak dělá spoustu pěkných věcí a Kopřiva si prostě píše a dělá furt věci kolem literatury, teď myslím si jede detektivky, takže taky nic konfliktního). Ale oni vrcholili v těch hovadinách fakt v těch devadesátkách, kdy se ženám ta kultura, převážně "chlapecká" dost vysmívala a to "chlapectví" se dostalo až do sebeparodie, jak to bylo vyhoněný do nesmyslna (a vztah k ženám teda do dost agresivních pozic), a většina se pak dost uklidnila a šli dál 21. stoletím a Dobeš si v nich prostě zůstal (a Vávra pak zase propadl :D)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Vytvořit prompt stylem Daniela Vávry pro hru Kingdom Come: Deliverance (KCD) vyžaduje skloubit jeho smysl pro historický detail, realismus a zálibu ve velkolepé, osudové kompozici.

Snímek Triumf vůle (Leni Riefenstahl) je po technické a umělecké stránce známý svou prací s masami lidí, hrdinskými podhledy a hrou světla a stínu, která dává scénám až nadpozemský, monumentální rozměr.

Zde je návrh promptu, který by mohl Daniel Vávra použít, aby dosáhl podobně působivého výsledku v prostředí českého středověku 15. století:

Návrh promptu (v češtině pro inspiraci)
    „Filmový záběr z ptačí perspektivy na nádvoří hradu Pirkštejn v Ratajích nad Sázavou, rok 1403. Stovky ozbrojených vojáků v historicky věrných prošívanicích, kroužkových košilích a s plechovými pláty, seřazených v dokonalých geometrických formacích. Uprostřed stojí Jindřich, osvětlený dramatickým bočním světlem zapadajícího slunce, které vytváří dlouhé, hluboké stíny. Kamera používá širokoúhlý objektiv a podhled (low-angle shot), aby postavy vypadaly monumentálně a hrdinsky. Stylizace černobílého filmu s vysokým kontrastem a jemným zrnem, připomínající estetiku Triumfu vůle, ale v autentickém špinavém realismu středověkých Čech. Žádné fantasy prvky, pouze syrová historie, prach a ocel.“

Technický prompt pro AI (v angličtině)
    Pro nejlepší výsledek v nástrojích jako ChatGPT (DALL-E 3) nebo Midjourney je lepší použít angličtinu:

Cinematic wide shot, high-angle view over a medieval castle courtyard in 1403 Bohemia. Hundreds of soldiers in historically accurate gambesons and hounskull bascinets standing in perfect, symmetrical formations. Inspired by the visual language of "Triumph of the Will" – dramatic low-angle heroism, massive scale, and rhythmic composition. High contrast monochrome aesthetic, deep shadows, harsh sunlight cutting through dust. Focus on realistic textures of cold steel and heavy wool. No fantasy elements. 8k resolution, film grain, epic atmosphere, directed by Daniel Vávra style.

Proč by tento prompt fungoval?

Geometrie a masy: Triumf vůle stojí na opakujících se vzorech a obrovských zástupech lidí. To v KCD prostředí vytváří pocit skutečné armády.
    Historická přesnost: Vávra je známý svým bojem proti „hollywoodskému“ středověku. Prompt proto zdůrazňuje konkrétní prvky jako prošívanice (gambesons) a vylučuje fantasy.
    Světlo a stín (Chiaroscuro): Použití černobílého vysokého kontrastu dodává scéně osudovost a vážnost, kterou disponovala původní díla Riefenstahlové.

Perspektiva: Podhled kamery (low-angle) dělá z obyčejného kovářského učně Jindřicha poloboha.
    Chcete, abych tento prompt upravil pro konkrétní postavu ze hry, nebo vás zajímá, jak nastavit grafiku v samotné hře pro podobný vizuální zážitek?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    What would Leni Riefenstahl do?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SMOKY: premýšlím, jak mu nenápadně vnutit Marka Dobeše, však původní scénář k Žižkovi byl jeho takže má k tomu vztah, plus se pokouší sám teď točit něco s AI, a posledních pár let mu totálně jeblo a jede na anti-imigrantský vlně. Takže pro Vávru ideál.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    on teda na svých sítích vykládal i to, jak se toho hodně dá udělat díky AI :)

Tam tam třeba hlavní roli bude hrát Hrušínský se Štěpánkem.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    tak Brett Ratner má teď asi zase volnější ruce, tak by se toho mohl ujmou
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Já myslím, že když na to seženou prachya kvalitní tvůrce,vtak to může bejt dobrý. Nicméně vůdce si určitě pohlídá, aby to byl "jeho" film, i když jeho jedinej přínos bude jeho ksicht na sociálních sítích
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam