XCHAOS: jenze ten clanek neni k posledni verzi starlinku s 1 Tb/s, je k verzi 1, ne? Asi tezko zachovaji vsechny parametry az do verze 3.
No ale neco asi zachovat budou muset, sirku kanalu 240 MHz asi nechaji (satelity pridavaji postupne, takze verze jsou namichane), ale nejspis zvednou pocet kanalu. Kdyz to zkusim jen tak tupe od palce odhad - v clanku je to pro hadam v1 starlinku, 8 kanalu, 3 bit/Hz (16QAM) , v1 mela 4 anteny tusim, takze jsme nekde pres 26 Gb/s, coz jsme blizko cisla co se da k v1 dohledat (30 % celkovy overhead asi zni rozumne?). Satelit v3 ma mit 12 (?) anten, nevim hadam podle fotky, 64 QAM 6 bit/s, takze 1 Tb/s bude nekde na 50 kanalech, kazdy 240 MHz? A jeste je potreba pripocist 10 MHz pasmo oddelujici kanaly, ale to jsou drobne. Ale co ja vim, informaci je malo, a co najdu informace tak casto nepisou zda to je pro v1, v2, v3. Taky klidne na jinych pasmech muzou mit jine sirky kanalu a na starych pasmech nechat puvodni sirky kanalu, co ja vim, ale do odhadu to hodi vidle. Tady budou brzdy asi hlavne uzivatelske zakladny. No na poradnou analyzu nejsou data.