• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    KARLOSKStezka Českem
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KRISKA: mega hodne urcite ne, ted uz spis vyjimecne, jedna delsi (tyden) akce rocne + par vikendu. Deti jeste moc maly na vandrovani, takze jsem zmastnakoval, koupil obytnou dodavku a jezdime spis na kole ;)
    Kaše jsou hladový obecne, moc je nejim a na treku dohanim orechama. Dehydro nekupuju vubec, je to drahy, vege nabidka omezena a mam po tom vzdycky stejne hlad :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NOISEGATE: dik ten tvuj prvni radek me desne rozesmal.
    ale ty chodis mega hodne, ne?

ja si delam domaci kase kdyz nemam dehydro a ta vahou pod nejakych 130g taky nejde, nechapu ze nekdo da k snidami jeden pytlik 50g z obchodu a staci mu to do obeda...

ja mam cca 5,5kg pokud potrebuju poresit 7 dni, ale zas vazim 63kg, takze mi toho jidla staci pod kilo v poho.

ale kdyz pak slysim, jak si nekdo s moji vahou rozdeli jedno standarttni dehydro na 2 porce nebo ze partnersky par si to da napul a ja koukam, cim to zajist tak si enjsu jista zda bych se nemela doma drzet vic zkratka abych byla zvykla:D
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KRISKA: 4kg na tyden je pro me nereal :) pokud jdu uplne bez podpory a moznosti nakupu tak pod 1 kg / den se nedostanu nikdy. A to se teda hodne hlidam, nejsem rozezranej a jdu "na hlad". A nedela mi problem jist pet dni za sebou to samé. Toto je zhruba set ktery beru na delsi prechody hor, posledne napr. Alta Via, cast chorvatske via dinarica, prechod slovenskych hor atp. uz nevim kde bych usetril :)

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Logicky se na to vyser a když jdeš někde kde ten Trail angel je a ty bys ho ráda využila, cinkni tam a dohodni se.
    Je to jen o tom jak si to v hlavě hodíš. Já stezku chodím i nechodím.
    Když jsem tenkrát na FB stezky napsal, že to kombinuju s Via Czechia, protože je stezka na hovno navrhnutá, byl jsem smazán. Úbl je kokot. :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KRISKA:
    nacpala jsem projita gpxka od roku 2016 co mam logger do te mapy a uz mam 70% stezky ujite, prestoze jsem sla technicky asi 80% 1. etapy a celou 2. etapu (tu alternativni), takze to je sotva 300km.

ale za "chozeni" stezky to nepovazuju, myslim, ze to, ze misty kudy jsem chodila, nahodou nekdo o par let pozdeji urcil trasu stezky, neni to stejne jako jit stezku s cilem jit stezku.

ale prijde mi zajimavy, ze hromada lidi bez toho projektu nedokazala vyrazit ven, nenapadlo je vyrazit ven.

a tak me napada... kdyz jdu stezku, muzu vyuzit napr. trail angela nebo pozadat o natoceni vody v hospode bez utraty.

kdyz nejdu stezku, tak samozrejme vsechny tyto moznosti pro cloveka jsou passe,pritom mi vlastne prijdou na celem projektu to nejlepsi. proc je to koncipovane tedy jen pro lidi, co jdou stezku a jak se urcuje delka, kterou musi mit v planu, aby to nebylo zneuzivani TA protozr nekdo chce sprchu kazdy den?

je to spise filozoficka otazka, protoze logicky kdyz nejdu stezku ale nahodou jsem na trase kudy ji autor urcil, tak nic z tohoto samozrejme nevyuzivam, protoze nejsu stezkar ale vlastne me zajima, zda jsou nejaka nepsana pravidla pro toto ktera je dobre dodrzovat nebo ne a je to jedno?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    SAKALICEK: Do deseti kil je to vždy pohoda.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SAKALICEK: to ani nemas moc jidla, ja se s jidlem na tyden moc pod 4kg nedostanu i kdyz se obcas da pocitat s vietnamkou nebo nejakou restauraci, a pokud se neda pocitat s nicim tak spis pres 5kg mi to leze:D
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    SAKALICEK: Chodíme dva a dost často táhnu věci pro oba protože mám větší batoh.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    KARLOSK: Spani + ešus/bomba/vařic - 4,5kg
    Batoh - 1,2kg
    Žrádlo - 1,8kg (3x0,6kg advanced menu)
    Hadry & ostatní (lékárna, nuž….) nevím.

Moc to neřeším. Naposled jsem to vážil jen ze zvědavosti když jsem to uklízel.

Myslím ze to mam někde okolo 9-10kg bez vody.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    SAKALICEK: Váha?
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    KRALIK: 60l. Na týden ok.

Hamaka
    Celta
    Karimatka
    Spacák
    Hrnec/varic
    Jídlo na 2-4dny
    1,5-3l vody
    Kalhoty
    2x triko
    Bunda
    2x fusekle
    2x trenky
    Sandále
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    SAKALICEK: jak mas velkej?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ja sla jen etapu 1 castecne podle stezky a etapu 2 komplet tu ekvivalnentni a jinak sem stezku nesla ale i tak mam 70% stezky splnene:D

prislo mi to nicmene jako dost zajimavy projekt pro mapovani zvladnutych casti
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Znám a zkoušel jsem, ale vzhledem k tomu, že se ne vždy držím stezky jak klíště to bohužel není pro mě.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    hele na co sem narazila

Stezka Českem: sledujte svůj postup | postezce.cz
    https://postezce.cz/

tam se da trackovat z gpx co je ujito
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    IMG-2077 IMG-2076

Kdyby někdo přemýšlel o batohu. Doporučuju tenhle.

https://a.aliexpress.com/_Eu7DIp8
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    KARLOSK: Hele ať si prší přes tejden co jsem v práci, víkendy by mohlo být dlouhé a hezké babí léto. A s tím ochlazením a goráčem na Šumavě - bacha na to co si přeješ :-D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: No dobře :)) Tak ať prší do vánoc jen v noci.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: zas odsud pocud ja na dovcu teprv jedu a nebavi me 80% roho chodit v neprokoku:D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ZUZIPA: Už by mohlo do vánoc jen pršet. Těším se až se ochladí a budu nosit jen goráče.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam