• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    LUSINDA: trošku to usnulo, ale určitě se tam dají minimálně vyfiltrovat důležité informace.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VESTIGIA: a není to tam mrtvé? 💜
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    NEI: není za co. Řekla bych, že pro ženy, co bezdětnost chtějí (třeba i výhledově) změnit je fakt dobré. ❤️
    NEI
    NEI --- ---
    VESTIGIA: Neznala jsem a je privátní, ale děkuji, zkusím.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Já myslím, že na řešení ivf a podobných věcí je tu lepší auditko
    [Tak co, půjde to? ]
    NEI
    NEI --- ---
    VERUSHKA098: Ok, asi detaily kdyžtak dořešíme klidně v poště.
    Děkuji za doporučení kliniky.
    VERUSHKA098
    VERUSHKA098 --- ---
    NEI: Jj, ale to jsou dva rozdílné postupy, obvykle dvě stimulace atd.
    NEI
    NEI --- ---
    VERUSHKA098: Můžeš mít ale zmrazená vajíčka i embrya, ne?
    VERUSHKA098
    VERUSHKA098 --- ---
    LUSINDA: Přesně tak, proto jsem pro sychr šla "jen" do těch vajíček a holt bych případně musela podstoupit proces stimulace jak kdyby nanovo.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VOIKUKKA: není. Ke všem těm úkonům podepisujes smlouvy a je tam důvod odběru. Tyhle úkony jsou hodně přísne.

Navíc pokud mrazis embrya tak musíš mít i u všech úkonů souhlas od partnera. Takže pokud podstoupis celý kolečko a on ti ke konci řekne smolik.....tak ty embrya nejdou vůbec použít. I při transferu jsou overene souhlasy s podpisem.
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    VERUSHKA098:
    LUSINDA:
    A je možné předem podstoupit kolečko pro dárce s tím, že primárně mrazí žena vajíčka pro svou potřebu, ale pokud by nechtěla nakonec z nějakého důvodu toto pro sebe využít, tak je muže darovat?
    Nebo to vůbec není možné?
    VERUSHKA098
    VERUSHKA098 --- ---
    Jinak, jak nad tím v průběhu dne dumám, dospěla jsem k uvědomění, že mám okolo sebe vlastně poměrně hodně žen, které jsou starší, nebo nemají ani partnera, natož šanci na prcka, a působí naprosto v pohodě. Zároveň je nesmysl si pořídit potomka zištně proto, aby se o nás ve stáří postaral, když vůbec netušíme, jestli se na nás jednou třeba nevybodnou :D Stejně tak sourozenci, původně jsem si malovala, že jednou budu mít dvě děti, aby to jedno nebylo v životě "samo", ale kde jsem brala tu jistotu, to taky nevím. A v neposlední řadě, jak už tu někdo zmínil, mám taky furt intenzivně pracující rodiče, kteří by na to hlídání neměli čas, nebo rodiče partnera (80 let), kteří už na to pro změnu nemají sílu. Musím se přiznat, že ani to zmražení jsem nikdy neměla v plánu. Vždycky jsem si říkala, že když to prostě nepůjde, tak to tak asi má být a bylo by proti přírodě s tím jakkoliv bojovat. Ale ve chvíli, kdy jsem se dozvěděla svojí AMH, tak jsem se rozhodla to podstoupit s tím, že si případně jednou řeknu, že jsem pro to aspoň udělala max, co jsem mohla...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: takhle to nemáme. Rodiče jsem měl za vzor dlouho, ono těžké nemít za vzor velmi aktivní vysokoškoláky, úspěšné prakticky ve všem, na co v životě sáhli.... právě spíš to, že jsem je měl za vzor, ale mohlo vést k tomu, že moje vztahy skončily, jak skončily.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERUSHKA098: dárci musí podstoupit kolečko různých vyšetření. Myslím i genetiku. Tam je to nějaké docela přísné....
    VERUSHKA098
    VERUSHKA098 --- ---
    LUSINDA: Máš na mysli tu pravděpodobnost, že se Tě překvapila? Mě zase překvapilo, že za předpokladu, že se rozhodnu toto nepodstoupit, tak nemohu zmražená vajíčka někomu věnovat, nýbrž darovat pouze na vědecké účely.
    VERUSHKA098
    VERUSHKA098 --- ---
    NEI: Jj, v Tvém případě rozhodně doporučuji a konkrétně kliniku Genitrix.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERUSHKA098: s tím zamrazenim vajíček je to tak, že pokud je necháš ""oplodnit "" tak ti vznikne cca max polovina embryí. A i když to bude velký štěstí tak je tam nějaká padesátiprocentní šance na uchycení. Mě osobně to v průběhu toho procesu hodně překvapilo. .......
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    HOWKING: vidím to spíš takto: Lidé, kteří nemají své rodiče za vzor, mohou více pochybovat nad tím, zda být rodičem.
    NEI
    NEI --- ---
    Pro zklidnění diskuze jsem bohužel musela zvolit dočasné RO pro id OCTOPUSS a ACKO.

Omlouvám se jim i vám.

Přeju si, abychom diskutovali klidněji, s respektem a nezabíhali zbytečně do neřešitelných hádek ohledně názoru na něco a pak bez koukání doprava a doleva dál tvrdošíjně hájili svá stanoviska jako jediná správná.

Děkuji za pochopení.
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    XCHAOS: jasné, já si během dospívání s “mladým” tátou hodně rozuměla. Vyzvedávala jsem ho v hospodě, abych nechodila domů sama. Problém je, že jsem jaksi dospěla dřív než on, tak už si tak dobře nerozumíme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam