• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.

Aktuální téma:
    Genetická zátěž
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NEI: jako neznám pozadí problému, ani ho z tebe netahám, ale přijde mi to jako jedna z nejzajímavějších otázek v celém tohle oboru. A to, aby to mohlo být hrazené pojišťovnou (když můžou být hrazené ty léky), to samozřejmě je zajímavé politické téma. Někdy mi to přijde podobné, jako kdyby lidi, co si jednou zlomili nohu, museli nosit sádru zbytek života...
    NEI
    NEI --- ---
    XCHAOS: Žádné takové prostředí v ČR neexistuje.
    Třeba v Bohnicích jsem to několikrát zkoušela se optat - být tam tak dlouho, dokud všechno nevysadím.
    To se mi pomalu vysmáli.
    Možná by tohle bylo realizovatelné v soukromé individuální léčbě v Berouně, kde to stojí myslím nějak 5-10 000 Kč/ den.
    Vezmu si hypotéku, abych mohla zkoušet vysazovat prášky?
    Asi ne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NEI: psychiatrie je velmi zvláštní odvětví medicíny. Oni prostě nemají v popisu práce ty léky vysazovat a udělat to bez jejich souhlasu je prakticky ekvivalent trestného činu... Faktem je, že nějaké chráněné prostředí by to chtělo, psychika není sranda, ale na tu samotnou nemožnost bude jednou podle mě nahlíženo obdobně, jako se dnes koukáme na léčbu rtutí nebo přikládáním pijavic.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: možná přesně tahle jemná arogance je důvod, proč s tebou žádná ženská nevydrží :-)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    HOWKING: Souhlasím. Taky mi to přijde jako hloupost. Realita nikdy nebyla lepší než je a bude. Něco dobré, něco špatné. Třeba je klimatická krize stmelí a budou se mít mnohem lépe než se máme my. Nikdy se nedá odhadnout jak bude, ale jedno platí vždycky. Je tak jak se lidé k sobě chovají.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Mě by taky přišel, ale ségra takového anděla sehnala. Je s ním 33 let.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: To mi přijde jako pohádkový mýtus.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Ale to tak přece není. Hledáš prostě hodného chlapa, který tě bude milovat i s tvou nemocí a který bude vědět, že ty miluješ jej i když to tak zrovna nevypadá. A dítě jak jsi řekla je "naše", tedy i jeho a jsou chlapi, co se umí a chtějí postarat. Prostě dobrý chlap je základ.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: Fakticky to je tak že bych musela vysadit zcela jedno ze tří farmak, které užívám, ale psychiatrička se na to dlouhodobě moc netváří a čas už není, takže proto zvažuju nechat si zmrazit vajíčka.
    Už jsem to probírala i ve specializovaném centru.
    Takže zatím mám názor dvou odborníků.
    Najít si chlapa tak, aby zvládal péči o miminko bez mé fyzické přítomnosti, nebo během mých výkyvů na ose a tak podobně, to už mi hodně sobecké přijde.
    Dám si inzerát, že hledám pracujícího otce pro naše dítě narozené přes náhradní matku? Nemyslím si. To není fér a takový vztah by byl dlouhodobě nevyvážený a žádný muž by to nezvládl.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Hele, možná konzultace s více lékaři. Pokud sama otěhotníš, tvé hormonální hladiny se změní a třeba bys zjistila, že těhotenství zvládneš s jinými a pro dítě neškodnými farmaky. Vždy se to dá zkusit, máš na to vlastně cca tři měsíce, kdy uvidíš, jestli to dáš a když tak prostě potrat. Spolehlivého chlapa jsem myslel spíš na pak. Asi nebudeš celý život psychicky stabilní (znám to od ségry) a tak je třeba aby byl někdo, kdo spolehlivě dítě sanuje. (ségra na takového chlapa štěstí měla - sám nechápu, že takoví samaritáni existují)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NEI: "zabolelo" :D

Nezabolelo ma od neho nič, akurát si nechávaš klub derailovať jedným autistom, čo je pochopiteľne tvoja vec. Takže enjoy.
    NEI
    NEI --- ---
    CLAVEN: Mohl bys nám, prosím, zkusit popsat, co přesně tě teď od Howkinga tolik zabolelo? Jako konkrétní případ.
    Díky.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: Děkuji. Uvidíme.
    Mám v plánu konzultovat s co nejvíce odborníky to jen půjde ...
    U náhradního mateřství je taky problém když si na poslední chvilku maminka rozhodne "geneticky moje" dítě nechat, tak dle legislativy v ČR mám prostě smůlu.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Já tvou situaci chápu a soucítím. Myslím, že s fakt spolehlivým chlapem bys dítě mít mohla.
    NEI
    NEI --- ---
    CLAVEN: Mně právě Howking nepřijde bez empatie. Jen jakoby trochu méně sociálně obratný?
    A měl tu už pár zajímavých postřehů.
    Možná trochu skáče od téma k tématu, ale já jsem třeba taky trochu ADHD, takže tomu rozumím.

Pokud je opravdu bez pudů, jak sám o sobě tvrdí, může přinášet naopak velmi zajímavé názory.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NEI: tento klub sa zaoberá témou, ktorá je pre väčšinu ľudí extrémne osobná a pre mnohých aj citlivá. Pokiaľ nebudeš schopná upratať mudrlantov absentujúcich nevyhnutné množstvo bazálnej empatie, ako je Howking (a jeho multiid) a Lusinda, ktorí nepridávajú absolútne nič k téme, len tu komentujú osobné rozhodnutia cudzích ľudí, tak sa ti tu na to nakoniec všetci vyserú.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: Já popravdě s vlastními pudy musím bojovat, to téma je se mnou furt.
    Proto jsem i založila tohle auditko.
    Racionálně to vím, že dítě není dobrý nápad, ale přesto to neustále uvažuji jak by to šlo a jestli přecijen třeba přes náhradní matku a tak, víš.
    NEI
    NEI --- ---
    LUSINDA: No tak nevíš absolutně u nikoho, zda večer pláče do polštáře, ale to je každého věc.
    Zní to od tebe tak jako kdybys je chtěla za jejich rozhodnutí devalvovat, víš.
    Teda alespoň já mám ten pocit.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Ale sobeckost je svobodné rozhodnutí, stejně jako obětování se je svobodné rozhodnutí. Svobodné rozhodnutí není naopak to, co je řízeno pudy.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: To pak není sobeckost, ale svobodné rozhodnutí.
    Sobeckost je zbytečně nadužíváný slovo nejen na nyxu.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    NEI: já to nemyslela nijak agresivně. Úspěšný člověk může vypadat jen z pohledu z vnějšku (a přitom je to třeba hromádka neštěstí) a sama dobře víš jak je duševní zdraví křehký.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam