• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Já tvou situaci chápu a soucítím. Myslím, že s fakt spolehlivým chlapem bys dítě mít mohla.
    NEI
    NEI --- ---
    CLAVEN: Mně právě Howking nepřijde bez empatie. Jen jakoby trochu méně sociálně obratný?
    A měl tu už pár zajímavých postřehů.
    Možná trochu skáče od téma k tématu, ale já jsem třeba taky trochu ADHD, takže tomu rozumím.

Pokud je opravdu bez pudů, jak sám o sobě tvrdí, může přinášet naopak velmi zajímavé názory.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    NEI: tento klub sa zaoberá témou, ktorá je pre väčšinu ľudí extrémne osobná a pre mnohých aj citlivá. Pokiaľ nebudeš schopná upratať mudrlantov absentujúcich nevyhnutné množstvo bazálnej empatie, ako je Howking (a jeho multiid) a Lusinda, ktorí nepridávajú absolútne nič k téme, len tu komentujú osobné rozhodnutia cudzích ľudí, tak sa ti tu na to nakoniec všetci vyserú.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: Já popravdě s vlastními pudy musím bojovat, to téma je se mnou furt.
    Proto jsem i založila tohle auditko.
    Racionálně to vím, že dítě není dobrý nápad, ale přesto to neustále uvažuji jak by to šlo a jestli přecijen třeba přes náhradní matku a tak, víš.
    NEI
    NEI --- ---
    LUSINDA: No tak nevíš absolutně u nikoho, zda večer pláče do polštáře, ale to je každého věc.
    Zní to od tebe tak jako kdybys je chtěla za jejich rozhodnutí devalvovat, víš.
    Teda alespoň já mám ten pocit.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Ale sobeckost je svobodné rozhodnutí, stejně jako obětování se je svobodné rozhodnutí. Svobodné rozhodnutí není naopak to, co je řízeno pudy.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: To pak není sobeckost, ale svobodné rozhodnutí.
    Sobeckost je zbytečně nadužíváný slovo nejen na nyxu.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    NEI: já to nemyslela nijak agresivně. Úspěšný člověk může vypadat jen z pohledu z vnějšku (a přitom je to třeba hromádka neštěstí) a sama dobře víš jak je duševní zdraví křehký.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ale já neodsuzuju sobeckost, abychom si rozuměli! Každý na ni má právo. Mi sobci nijak nevadí, mnohdy vedlejší produkt jejich sobeckosti je ku prospěchu okolí. Jen je třeba nazývat věci pravými jmény.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Pokud to není z objektivních příčin, jako máš třeba ty (chtěla bys je, ale nesmíš - to je pak opak sobeckosti, to je vědomé sebeobětování), nebo s autistické bezcitnosti, jako třeba já (kdy jsem prostě duševní mrzák a nemám pudy), ale jde o normálního zdravého a finančně průměrného člověka, tak je to podle mě jen sobeckost.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: Nicméně vědomě se rozhodnout nemít děti je spíš opak sobeckosti.
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: Myslela jsem to spíš tak trochu na Clavena a Lusindu.
    Diskutujme, prosím, s vzájemným respektem.
    Emoce a nadávky se dají ventilovat v 50 000 jiných auditkách.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Považuješ cokoli co jsem dnes napsal za porušující pravidla? Pokud ano prosím o permanentní ban bez možnosti i číst. Nikoho jsem nenapadal, jen diskutuji floskuli, kterou jsme každý (včetně tebe) slyšeli milionkrát. Nemám pocit, že jsem kohokoli trollil a diskuze bez vyjádření a obhajoby názorů není diskuze. Budu takto činit i nadále. Takže pokud si myslíš, že tím porušuju pravidla, tak prosím o výše uvedené. Slibuju, že se za to na tebe nebudu zlobit, jen mi pak existence zde připadá bezpředmětná. (Pokud jsem paranoidní a tvé pravidlo bylo myšleno pro mého oponenta, kterého už nevidím, protože mi hysterka dala DI, tak se omlouvám :D)
    NEI
    NEI --- ---
    Tak jsem přidala druhé pravidlo do záhlaví.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LUSINDA: chyť sa s Hovnkingom za ruku a odskáčte spoločne do piče, díky
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    HOWKING: to je věta od lidí, kteří se sami (z různých důvodu) cítí v životě nejistě. Fakt nevíš jestli každý den nepláčou večer do polštáře.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    XCHAOS: Tenhle milionkrát opakovaný bonmot navzdory přesně opačné realitě něco naznačuje. Prostě sebeklam. A sobecký gen sem netahej, to je úplně jiný problém (a podle mě ani není reálný, ale nejsem biolog, abych mohl vynášet soudy této pro mě nesmyslné teorie, to je jako bys ty přemýšlel nad kosmologii :D)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING:
    HOWKING: jako hele, hodně přelétáš od zdi ke zdi, jeden příspěcek o pudech, druhý o abstrakcích typu "sobeckost". Sobecké jsou geny (prostě se chtějí rozmnožit) nebo memy (třeba idea romantické lásky, nalezení "druhé polovičky", apod.), nemyslím, že vinit reálné lidi, že sobečtí jsou ještě oni sami, něčemu pomůže. Všichni nějak žijeme. Kdo k tomu navíc nepotřebuje soukromý tryskáč, má bod ;-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    XCHAOS: No ono to je tak zařízeno, že potomstvo je nehoda po pudové manipulaci orgasmem a příroda nepočítala s antikoncepcí. Proto pudová manipulace láskou k potomstvu nastává až po jejich početí. Kdyby příroda s antikoncepcí při evoluci počítala, budeš pudově milovat své potomky ještě před jejich narozením. Já vím, že to nedává smysl milovat něco co není, ale jsou to pudy. Sex samotný je také docela nechutná záležitost a jen díky pudům to vyhledáváme a máme to rádi. Proto lidé nemají děti a nechybí jim, protože to chybění může nastat až když děti existují.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Kdo vymyslel tenhle debilní bonmot?
    a navyše si úprimne myslím, že doviesť deti do budúcnosti, ktorá nás s najväčšou pravdepodobnosťou čaká, je ak nie rovno kruté, tak minimálne nezodpovedné
    Tím se ohání každý druhý a přitom je s progresu celých dějin (aspoň Evropských) jasné, že každá další generace se má lépe než ta předchozí.
    Tenhle sebeklam kdy si před sebou samým omlouvám svou sobeckost tím, že to dělám pro dobro "svých" neexistujících dětí....
    Sorry, ale musel jsem, tohle už jsem slyšel tolikrát a zejména od lidí u nichž by se děti měly výrazně nadstandardně (samozřejmě, díky sobectví nahromadili výrazný majetek, to není korelace, to je kauzalita - děti nechtějí převážně bohatí)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam