• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.

Aktuální téma:
    "Ja ak budem mat dieta, tak bud pojde na rodicak chlap, alebo pojde do jasli/budem mat au pair… ja to nechcem a psychicky nedam."
    rozbalit záhlaví
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    NEI:
    "O dítě se absolutně vůbec nestará.
    Má blbý kecy ohledně pohlaví dítěte.
    Všechnu péči háže na ostatní.
    Doma nic nedělá a chodí si na nějaké parties a podobně."

Tyjo tohle na mě působí jako charakteristika průměrnýho buranskýho chlapa. Akorát on to dítě chtěl, aby se mohl chlubit. Ale když se stejně chová žena, tak je hned psychopatka.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Tohle info máš od kamarádky kamarádky snachy, já třeba myslím, že ta realita může bejt dost jinde
    NEI
    NEI --- ---
    CORNELA: Ale ty jesle jsou jen jedním z mnoha aspektů.
    Nechala se otěhotnět, aby nepřišla o velmi dobré zázemí.
    Když věděla, že dítě fakt ne, měla od něj odejít.
    O dítě se absolutně vůbec nestará.
    Má blbý kecy ohledně pohlaví dítěte.
    Všechnu péči háže na ostatní.
    Doma nic nedělá a chodí si na nějaké parties a podobně.
    Nevím jak jinak by přiměla okolí tohle všechno dělat kdyby to nebyla inteligentní a manipulativní psychopatka.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: Takže je celej svět mimo a kašle na psyche děti, jenom my jsme pokrokovi?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Kolik ti je? Ja že jesle byly v ČSR běžně a nemyslím si, že by z toho byla republika poškozených deprivantu
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MART1NKA: pokud bych své dítě dala v roce a půl do skupinky tak chudák personál. Některé mají separační úzkosti. Ta doba do 3 let má smysl....pokud je matka aktivní a dítěti se věnuje.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Si myslím, že do toho takhle zvenku nikdo nevidí a podle toho, že dáš dítě do jeslí bych fakt nesoudila už vůbec nikoho , jsou civilizované země kde fakt někdo s dítětem doma tři a více let a samy se nepohlidaj
    NEI
    NEI --- ---
    MART1NKA: 1,5 roku staré dítě na 8 hodin z domova je pro mě na hranici emočního týrání.

Viděla jsem asi pět dětí kolem 2 let, které čtyřhodinový pobyt ve školce proplakaly a nešlo jim jakkoliv pomoct.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ako detske skupinky tie deti od 1,5 roka beru a je to sposob, abym uvolnit matke s poporodnou depresiou kapacitu na to, aby sa z toho mohla dostat, ci uz s navratom do prace alebo ne. Mne na tom pride toxicke preferovat nejake pohlavie, ale hodit decko do skupinky… ten zvyk byt s detmi doma do 3 je specifikum vychodnej Europy a nikde inde sa to nerobi.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: Jediné, co umím uznat, je to že nejsem neměla použít výraz "těžkou" disociální poruchu.
    To je už je ode mě moc emočně zabarvené.
    Stejně jako jsi na spektru od 0 do 100, tak tahle ženská má projevy poruchy na stupnici 0 až 100.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: tak to mas imho hodne snizenou hranici toho, co povazujes za patologicke..
    NEI
    NEI --- ---
    NEI: Kde je pravda se stejně nikdo z nás nemá šanci dozvědět.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: Mně to znělo natolik krutě, abych ji z fleku diagnostikovala jako tuhle poruchu.
    A vám může být konec konců jedno, jak to já subjektivně vnímám.

Ale odmítám o tom debatovat celý den.

Konec téhle diskuze, děkuju za pochopení.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: hmm mne to zas tak krute neznelo, plus tam pocitam s faktorem zkresleni informace, jelikoz to je pokec od kamaratky o jeji svagrove prinesen sem kamaratkou te kamaratky. Taky tam pocitam s nejakou kulturni jinakosti, protoze pravdepodobne to je ruska.
    NEI
    NEI --- ---
    Máš různé levely té poruchy, ne každý je vrah stejně jako ne každý autista má mentální retardaci.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: Ale ona jedná doopravdy krutě.
    Alespoň dle popisu.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    - jsou i "zdrave" zeny, ktere otehotni, aby neprisly o sveho muze / vztah / vyhody
    - jsou i "zdrave" zeny, ktere poslou 1,5 roku stary dite do skolky, např. aby samy neprisly o zamestnani

Ja u toho paru vnimam hlavne velkou vzajemnou spoluzavislost... Z toho, co o ni vim, tak ona je spis hodne krehka a ustrasena ( + teda vychcana). Co vsechno se skryva za tou "smisenou poruchou" se muzeme jen domnivat.
    Ale nazyvat to jako "tezce disocialni" je tezce mimo...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: tohle je ale na uplne jinem levelu, poslechni si nejakej podcast o teto poruse, to neni nejaka ta nase neempatie, ale opravdova krutost.
    NEI
    NEI --- ---
    DIVA: Taky znám pár takových a sere mě teda maximálně, že nemají soudem nařízenou léčbu.
    Holt s vysokým IQ se jim to dobře maskuje a fungujou ve společnosti skvěle.

Žena, která otěhotní proto, aby nepřišla o sociální výhody a pak vrazí 1,5 roku staré dítě na 8 hodin do jeslí protože to je holčička a ne kluk, pro mě psychopatka je bez ohledu na další definice.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAGENTA: ty ji znas a treba vis ze to tak neni, z (nutne) neuplneho popisu se to tak jevit muze. Ja treba jednoho takoveho asi znam a je svym zpusobem platnym prvkem spolecnosti .) nemusi asi kazdy hned vrazdit
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    Nemuzes preci vybrat par bodu a ignorovat celkovy obraz ty poruchy.
    Navic ty body, co sis nechala vypsat od AI , mohou byt znakem i jinych poruch osobnosti...
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    Tos asi blbě pochopila...
    Disociální porucha osobnosti – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Disoci%C3%A1ln%C3%AD_porucha_osobnosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam