• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MART1NKA: chápeš že tady má víc lidí pochybnosti o.... no to je jedno :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: Ne, neni to skusenost s jednym doktorom, boli to 2 rozne instituce a moje kamaratky maju stejne skusenosti z inych. Smarja.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MART1NKA: tak to celý vypadá jako zkušenost s jedním konkrétním doktorem
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: Potom som si po vysokej ked som zacala pracovat a tym padom som patrila uz k vzp v Cesku nasla gyndu v Prahe a pan doktor mi to sice napsal, ale dostala som prednasku, ze to nemam co brat ked mam priatela a mam byt tehotna.
    Gynekologa som vymenila za zensku, ta bola v pohode a typek na sono k tomu tlaku este pridal rasisticke kecy ze Romaci sa mnozia a my ne.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MART1NKA: Asi jsem žila v jiných devadesátkach
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: To ale bylo i u mojí mámy, teda bez těch příkazů, ale přesně - do 25 "hlavně proboha neotěhotni", 26 a dodělaná VŠ "kde mám vnoučata".
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jak ten tlak v Prahe na vysazení a otěhotnění vypadal?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: Ano, dostala som recept na 3 mesiace vzdy
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MART1NKA: Sis během studií jezdila pro antikoncepsci na slovensko?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: antikoncepciu som dostala na Slovensku ale vysadzovanie a tlak na otehotnenie pred 30 prebiehal v Prahe.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MART1NKA: Na slovensku? Tak to jste koukám ušli kus cesty... :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: U nas (v 90s) bolo - dame ta v 16 na hormonalnu antikoncepciu bez debaty, bez testov na zrazanlivost krvi (i ked ma otec trombozu) aby si v ziadnom pripade do ukoncenia vysokej skoky neotehotnela. Akonahle mas 26, tak musis naopak vysadit a vsetci ta tlacia sa mnozit. Doktori, rodicia. Takze najprv nesmies a potom musis.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Shrnula bych to na “samotný věk je špatný rádce”.
    Ale protože právě historicky je dogma, že do 35-ti a pak utrum tak máme i plno vědeckých prací které to “dokazují”.
    Co reálně hraje roli:
    - množství sexu,
    - kouření, alkohol & další intoxikace,
    - nadváha & podvýživa,
    - sport či sedavý životní styl,
    - stres & psychické zdraví,
    - neléčené sexuálně přenosné nemoci,
    - environmentální toxiny.
    Věk jako faktor často tiše absorbuje další faktory, které jsou avšak změnitelné.
    Další věc je, že placenta je z valné části postavena podle genetického materiálu otce. Takže má i velký dopad na to, jak se těhotenství bude nebo nebude odehrávat. I když je to uvnitř ženského těla.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ADAMIRA: me prislo, ze za totace se naolak tlacilo na to, aby zensky rodily chca nechca - nedostupna antikoncepce a potraty.... Nemejte deti jsem nikde neslyslela. Byt svobodna matka byla ostuda, tj spousta svateb narychlo a pouze z duvodu tehotenstvi
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VERSONNENHEIT: tez jsme mely takové hry, je to asi uplne normalni... Diky vcasnemu pouceni z Encyklopedie pohlavniho zivota byly ty hry celkem realisticke 😃
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Aha takže z """"hlavně nemějte děti"""" je "zkuste počkat po škole" :)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Já jsem si taky polštáře pod oblečení strkala a dokonce jsme si hrály se spolužačkama na střední na to, že rodíme. Byla to prostě prdel a recese, přitom že nechci děti o sobě prohlašuju od útlého dětství...

Přijde mi fakt naivní představa, že nějaké pubescentní slečny by měly mít v tomto jasno, když se jim defacto teprve probouzí sexualita a o mateřství vědí uplné kulové...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: taky "uhnala ho na dítě" :-/
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    Vybavuju si taky spojení v souvislosti s otěhotněním "zkazila si život".
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    CAROLIAN: to je dobré doplnění. To otěhotnění na VŠ (nebo dřív) nebývalo plánované... samozřejmě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam