• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.
    4. Nechodíme sem přesvědčovat bezdětné osoby o tom, že rodičovství je největší smysl života.
    5. Veškeré osobní spory řešte prosím v poště a pakliže to není možné, tak v jiné diskuzi, nebo ignorem.
    rozbalit záhlaví
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MART1NKA: Jo to jednou odsekla moje matka, presne takhle. Na co studijes, kdyz budes stejne sedet doma na zadku a rodit deti. Nasledne mi vysvetlila mechanismus: bohatemu muzi je treba porodit dite, aby neutekl a do smrti se o nas staral. Na chude at se ani neusmivam.
    Namitla jsem, ze nejsem kurva a ona mi vysvetlila, ze to je trzni chovani :) moje matka byla v podstate podnikatelka uz v dobach, kdy se nesmelo soukrome podnikat!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MART1NKA: ale vážně, kdysi moje koňská trenérka tvrdila, že pokud ženská chce mít děti, tak potřebuje mít nějaké "řemeslo" - měla vystudovanou ekonomiku / business nebo něco podobného - a když přišly děti, tak šla dělat účetní na jeden den v týdnu k zubaři či kýmu čertu. A do toho teda trénovala koně (výdělek nula nula nic, to je tak na kapesný), ale jak děti odrůstaly, tak si přibírala práci, a nakonec šla dělat na plný úvazek zpět do oboru - ale bylo v tom nějakých dvanáct, patnáct let, kdy to táhla takhle (a měla vydělávajícího manžela - to účetnictví dělala jen proto, aby neměla díru v CV a měla nějaký kontakt s oborem - zákony, nařízení, atd.)....

...já VŠ nemám, bo totáč (nebyla jsem z uvědomělé rodiny), a v divokých devadesátkách jsem měla zajímavá zaměstnání i bez VŠ (protože jsem uměla plynně anglicky a konverzačně Fr) - to by dneska asi nešlo, když člověk musí mít titul málem i na uklízečku... takže jsem tohle neřešila, svým způsobem to bylo osvobozující - že jsem s dětma měla možnost různě intenzivních úvazků (ovšem, se zázemím vydělávajícího manžela) v různých oborech... ale asi jsem divná, mě teda kariéra nikdy nechyběla - zkusila jsem to (v těch devadesátkách) a zjistila, že to není pro mě...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MART1NKA: vysoká škola je na to, abys ulovila toho manžela, neasi....
    EKG
    EKG --- ---
    MART1NKA: Abys vypadla z oboru a ztratila presne pulku kvalifikace, prece. Vsude jsou potreba nejake "pomocne" pracovni sily, i ve vede treba. Idealni pro mladou soudruzku s detmi, bude makat za nizsi plat, vyhlidky na povyseni male, pokud vubec nejake. Ale ve finale bude vdecna za aspon nejakou praci.

Btw nejuchylnejsi na celem utlacovani zen je to, ze muzum to sice vyhovuje, ale v chodu to udrzuji zeny. Maminky, teticky, babicky, to jsou ty skutecne otrokarky.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    QUANTI: mna to teda vzdy fascinovalo... na co mi je kurva ta vysoka skola, ked mam okamzite zacat rodit deti?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: U mna prave mali tie kecy hlavne chlapi.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MART1NKA: pardon za smazání, myslela jsem, že to stejně jde pryč celý. Měla jsem nejspíš velké štěstí na velmi rozumné ženy. Vlastně pořád mám :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ANABEL_LEE: ono kazdy to mozno vnima inak, u mna ta vychova k tomu, ze ak nedokoncis vysoku kvoli decku, tak tvoj zivot skonci bola intenzivna.

zaroven doktori no... ako u tej prakticky som to chapala, ta bola slusna este a viem preco mi to hovorila (hoci som vtedy bola nastvana, pretoze neviem ci si ti ludia myslia, ze to nevieme a musia nam to opakovat), ale tie rasisticke kecy nedostatku bielej vzdelanej rasy, to je fakt neco.

RUZOVYKOLOUSEK: ja ti asi zavidim :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Adamira ma RO, zmazala som OT
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MART1NKA: vnimala jsem to podobne, i kdy ne jako natlak, ale ta disonance mezi tim - ve 24 NESMIS otehotnet jinak SMRT a v 26 DETI KDE? me taky trochu srala :) ale pak uz jsem v tom veku mela jiny problemy tak plozeni slo stranou
    EKG
    EKG --- ---
    MART1NKA:
    QUANTI:

Vam rodice pockali takhle dlouho? Ja jsem to absolvoval uz v sedmnacti ;)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MART1NKA: to se mi fakt libi, clovek co v zivote gynekologicke vysetreni neabsolvoval, vi picu o tom, jake to je, ale bude ti vysvetlovat, ze se mylis. mansplaining at its best.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MART1NKA: Chlapi tieto rozhovory nemajů ale ani je nepotrebuju, stačí jim vědět že SK je jak Vatikán na pervitinu, takže tie chlapi tak nějak dedukůjů (či ako sa to piše :D) ;)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: Neviem co tym myslis, pisem svoje skusenosti a skusenosti svojich kamaratok narodenych 85-89. Na vysokej sme vsetky brali hormony.

Prakticka doktorka tiez zacala v 27 hned: kdy deti? Viete, ze je to treba teraz a nie az vam bude 40… nebudte ako moja dcera, co to odklada.
    Kamoska v Brne tiez dostala na gynde kecy o mnozeni Romov.

Nepredpokladam, ze chlapi s kymkolvek tieto rozhovory maju.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MART1NKA: chápeš že tady má víc lidí pochybnosti o.... no to je jedno :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: Ne, neni to skusenost s jednym doktorom, boli to 2 rozne instituce a moje kamaratky maju stejne skusenosti z inych. Smarja.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MART1NKA: tak to celý vypadá jako zkušenost s jedním konkrétním doktorem
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: Potom som si po vysokej ked som zacala pracovat a tym padom som patrila uz k vzp v Cesku nasla gyndu v Prahe a pan doktor mi to sice napsal, ale dostala som prednasku, ze to nemam co brat ked mam priatela a mam byt tehotna.
    Gynekologa som vymenila za zensku, ta bola v pohode a typek na sono k tomu tlaku este pridal rasisticke kecy ze Romaci sa mnozia a my ne.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MART1NKA: Asi jsem žila v jiných devadesátkach
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: To ale bylo i u mojí mámy, teda bez těch příkazů, ale přesně - do 25 "hlavně proboha neotěhotni", 26 a dodělaná VŠ "kde mám vnoučata".
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jak ten tlak v Prahe na vysazení a otěhotnění vypadal?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: Ano, dostala som recept na 3 mesiace vzdy
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MART1NKA: Sis během studií jezdila pro antikoncepsci na slovensko?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ADAMIRA: antikoncepciu som dostala na Slovensku ale vysadzovanie a tlak na otehotnenie pred 30 prebiehal v Prahe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam