• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: vycházím z toho, že žijí v současných USA
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: tam jsou potraty zakázaný. Tak jim nic jiného asi nezbylo.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: ta posledni veta je tam proc? nekdo tu treba jen naznacil, ze si neco takoveho mysli? nevsimla jsem si.
    EKG
    EKG --- ---
    VERSONNENHEIT: Ono to nemusi dopadnout dobre, ani kdyz nevedi.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Tohle je btw ta stejná "vizuální" porucha :) Holčičce je už 9 let
    Požadovaná stránka je dočasně nedostupná.
    https://www.mojezdravi.cz/ze-sveta-zdravi/bez-obliceje-se-nemela-dozit-ani-hodiny-ted-je-ji-9-let-foto-jen-pro-otrle-3560.html

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: tohle už tu jednou bylo a skončilo to vystrilenejma blazincema a eutanazie má dětí a dospělých. Podle mě nikdo nemá právo na to říkat kdo se narodit smí a kdo ne.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA:
    POZITRON:

Ono se nikdy nedá dopředu odhadnout, jak těžké to postižení bude a příjde mi strašně sobecké od těch lidí, že to prostě předají dál... a když vědí, že to nemusí dopadnout dobře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: četné operace obličeje celé dětství a hluchota mi nepřijdou úplně cajk, zvlášT když v případě touhy po dětech stačilo dárcovské sperma.

Plus náklady na zdravotní péče, tím, že žijí v USA asi zatěžující tu rodinu (může je někdo pojistit? je šance, že to nemusí platit sami?).

Ale jejich věc. Hlavně že se mají rádi. A nejsou černý nebo teplý, to je horší než chromozomální vada.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUSINDA: Ha, tak je to ono, trefila jsem se. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERSONNENHEIT: kdyby otec s dcerou nize meli tohle, tak to neni zas tak desny az na ty problemy s dychanim a sluchem
    Treacher Collinsův syndrom – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Treacher_Collins%C5%AFv_syndrom
    Tento syndrom se projevuje zejména fyzicky malformacemi na obličeji a uších. Inteligence pacientů s TCS je normální, může být i nadprůměrná.
    Mezi symptomy TCS patří šikmá a zdeformovaná víčka, zapadlá brada, orofaciální rozštěp dle stupně postižení (rozštěp patra, čelisti, rtu nebo kombinace), čelistní a zubní anomálie, deformace nebo absence uší spojená s nedoslýchavostí nebo úplnou hluchotou, obstrukce horních cest dýchacích spojená s dýchacími potížemi.

Riziko dědičnosti je 50 % a je vyšší u žen s TCS.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: tady je video z té rodiny. Za mě.jsou v pohodě a vypadají že se mají rádi.

Facebook
    https://www.facebook.com/reel/1542906503435937/?app=fbl
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA: Co to je vizuální porucha prosim tě? Myslíš třeba vadu sítnice, nebo astygmatismus?

Jestli se vyjadřuješ k té fotce dítěte s těžkou poruchou růstu kostí, tak tam určitě nejde o "vizuální " pouchu. A ty uši jsou deformovaný hodně výrazně a je vtipný jestli to nevidíš :D Dotyčná je dost možná hluchá s nevyvinutým zvukovodem.
    Jak si myslíš že se dýchá někomu, kdo má abnormální celou obličejovou část, nebo co třeba kousání / polykání. U mimina sací reflex...
    Furt nic?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: každý prostě nemůže být tak krásný jako autorka tohoto klubu.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    NEI: a jak by tě holce jako mohlo být? Nemá abnormální uši jako táta, tvář pokud bude chtít tak se dá taky vylepšit. Jinak jsou teda o dost horší vizuální poruchy než tohle.
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Moje rec. Pak prisli doktori a vsechno dobry slo k certu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NEI: otazka je, jestli je narusen intelekt a jestli se jedna jenom o deformity na hlave bez dalsich pridruzenych zdravotnich problemu, ja nevim, treba nejake vaznejsi vady srdce a podobne, pak asi nesoudim a je to jejich rozhodnuti. jestli jsou to ale lide s vyrazneji snizenym intelektem, kteri museji behem zivota podstupovat xy operaci, aby vubec mohli nejak existovat, tak s tim spise nesouhlasim, i kdyz rozhodnuti je na nich, jasne.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Spis se zamýšlím, co ta matka, co si tak myslela. Na ni by melo byt to rozhodnuti hlavne.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    EKG: Dřív mívala příroda dost slušnosti na to, že jedinci s takhle těžkýma genetickyma vadama byli neplodni nebo zemřeli před dosažením pohlaví dospělosti
    EKG
    EKG --- ---
    VERSONNENHEIT: Co je na tom divnyho? Pud zachovani druhu ma prednost i pred pudem sebezachovy jedince. V situacich a stavech, ktere system vyhodnoti jako nepriznive az ohrozujici, uprednostnuje produkci dalsi generace pred zlepsovanim vlastnich podminek. Ty vole, rozum. Ten vubec neprijde na radu.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CAROLIAN: Jenže rodiče umrou a to dítě zůstane na krku společnosti, nehledě na to, že společnost je z dáno živí celou dobu. A pokud někdo vědomě pokračuje v tomhle, tak by si teda za mě měl ty výdaje vyřešit sám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam