• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.
    4. Nechodíme sem přesvědčovat bezdětné osoby o tom, že rodičovství je největší smysl života.
    5. Veškeré osobní spory řešte prosím v poště a pakliže to není možné, tak v jiné diskuzi, nebo ignorem.
    rozbalit záhlaví
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: minus za martinu. Rada bych ji obecne v DI, ale je proste vsude a hodne, to by neslo nic na nyxu cist. A tedka me tady bude moct jeste banovat, tak asi ciao.
    NEI
    NEI --- ---
    Přidávám do adminů MAR_TINA a VERSONNENHEIT kvůli pohlídání dynamiky a klidu diskuze.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: je sympatickej, asi by to byla škoda. Já bych na jejich místě zvážila IVF, protože bych nechtěla, aby moje dítě něco takového zažívalo. Ale je to jejich věc.
    NEI
    NEI --- ---
    LUSINDA: První napomenutí před RO.
    Nebudeš se tady navážet ani do mě, ani do nikoho dalšího.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Neblbněte.. ještě jsem ani nevytáhla ty "lepší", třeba těžkou ichtiozu typu harlekýn, nebo bartsocas papas syndrom
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tyvole jim
    SELENE_
    SELENE_ --- ---
    jdu blejt...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: chlápek na videu mi přijde jako sympatickej, slušnej a spokojenej člověk a říkám si, že kdyby se na jeho vadu přišlo tehdy v prenatálnim stavu a těhotenství se ukončilo, že by to vlastně byla škoda.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA: Psala jsi tu před pár minutama, že nikdo nemá právo na to říkat, kdo se narodit smí a kdo ne. Takže předpokládám, že jsi striktně proti potratům. Nebo ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: vycházím z toho, že žijí v současných USA
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: tam jsou potraty zakázaný. Tak jim nic jiného asi nezbylo.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: ta posledni veta je tam proc? nekdo tu treba jen naznacil, ze si neco takoveho mysli? nevsimla jsem si.
    EKG
    EKG --- ---
    VERSONNENHEIT: Ono to nemusi dopadnout dobre, ani kdyz nevedi.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Tohle je btw ta stejná "vizuální" porucha :) Holčičce je už 9 let
    Požadovaná stránka je dočasně nedostupná.
    https://www.mojezdravi.cz/ze-sveta-zdravi/bez-obliceje-se-nemela-dozit-ani-hodiny-ted-je-ji-9-let-foto-jen-pro-otrle-3560.html

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: tohle už tu jednou bylo a skončilo to vystrilenejma blazincema a eutanazie má dětí a dospělých. Podle mě nikdo nemá právo na to říkat kdo se narodit smí a kdo ne.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA:
    POZITRON:

Ono se nikdy nedá dopředu odhadnout, jak těžké to postižení bude a příjde mi strašně sobecké od těch lidí, že to prostě předají dál... a když vědí, že to nemusí dopadnout dobře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: četné operace obličeje celé dětství a hluchota mi nepřijdou úplně cajk, zvlášT když v případě touhy po dětech stačilo dárcovské sperma.

Plus náklady na zdravotní péče, tím, že žijí v USA asi zatěžující tu rodinu (může je někdo pojistit? je šance, že to nemusí platit sami?).

Ale jejich věc. Hlavně že se mají rádi. A nejsou černý nebo teplý, to je horší než chromozomální vada.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUSINDA: Ha, tak je to ono, trefila jsem se. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERSONNENHEIT: kdyby otec s dcerou nize meli tohle, tak to neni zas tak desny az na ty problemy s dychanim a sluchem
    Treacher Collinsův syndrom – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Treacher_Collins%C5%AFv_syndrom
    Tento syndrom se projevuje zejména fyzicky malformacemi na obličeji a uších. Inteligence pacientů s TCS je normální, může být i nadprůměrná.
    Mezi symptomy TCS patří šikmá a zdeformovaná víčka, zapadlá brada, orofaciální rozštěp dle stupně postižení (rozštěp patra, čelisti, rtu nebo kombinace), čelistní a zubní anomálie, deformace nebo absence uší spojená s nedoslýchavostí nebo úplnou hluchotou, obstrukce horních cest dýchacích spojená s dýchacími potížemi.

Riziko dědičnosti je 50 % a je vyšší u žen s TCS.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: tady je video z té rodiny. Za mě.jsou v pohodě a vypadají že se mají rádi.

Facebook
    https://www.facebook.com/reel/1542906503435937/?app=fbl
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA: Co to je vizuální porucha prosim tě? Myslíš třeba vadu sítnice, nebo astygmatismus?

Jestli se vyjadřuješ k té fotce dítěte s těžkou poruchou růstu kostí, tak tam určitě nejde o "vizuální " pouchu. A ty uši jsou deformovaný hodně výrazně a je vtipný jestli to nevidíš :D Dotyčná je dost možná hluchá s nevyvinutým zvukovodem.
    Jak si myslíš že se dýchá někomu, kdo má abnormální celou obličejovou část, nebo co třeba kousání / polykání. U mimina sací reflex...
    Furt nic?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam