TANKIE_: slysela sem a to uz je par let zpet, ze (hlavnr asi usa) je pro lidi levnejsi si kazdy den koupit nove obleceni a to vyhodit nez ho prat, coz me tehdy dost sokovalo.
ja kdyz resim "moc" veci tak to sou 3 rucniky navic, jedno lozni pradlo, kalhoty ze stredni co uz neoblecu, oblibenej svetr co 20 let nosil tatinek a ja ho z nostalgie nechcu vyhodit, kratasy za 20 ze sekace ze sem pribrala ze zhubnu, vzdyt sem je nosila jen 3 roky...
a vlastne si nekdy vycitam i to, ze bych to mela vyuzit do nejmrtovatejsi mrte nebo darovat tam, kde vim, ze se to nosit bude (nastesti mam odber v hubenejsich kamaradkach) a pak slysim neco takoveho a muj mozek si ani nedovede predstavit tu absurdnost a celej ten svetovej rozmer premysleni 1x pouzit a vyhodit...
jasne,prani zere vodu a elektrinu a pracka se taky nezjevi z niceho, ale... je tezke si predstacit ze lidi globalne zvladnout vyrobit tolik textilniho odpadu, kdyz ja bych s primhourenejma ocima dala dohromady za rok tak pul bezne popelnice toho co ve skutecnosti davam pryc do textilu (jsme 2 doma).