• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    N_INebezpečí sociálních sítí - téma kyberbezpečnosti pro děti, dospělé, důchodce
    MORDINO
    MORDINO --- ---
    N_I: to je imho kompulzivní jednání, kdyby neměli mobil a socky, našli by si něco jiného, třeba masturbaci :-D
    N_I
    N_I --- ---
    N_I
    N_I --- ---
    URPUTNIK: hele tohle tema je zajimave tim ze uplne prave uplne moc studii neni a kazdej vari dost z vody i profesor horacek. je to dost otevrena debata coz mi hodne sedi. a nazoru a pohledu to snese hodne.a z ruznych stran.
    dle me je dulezite hlavne to tema otevirat a povidat si o tom
    jasny smer podporeny vyzkumy zatim.chybi.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    N_I: jo, PL ma jiste sve mouchy, pointa byla, ze jsou v resersi jsou jen odkazy na vedecku studie :) cili autor reserse je vlastne dost jedno ..

naopak, ac ma profesor H. jiste sve klady, tak ja mu neverim vsechno, co prohlasi :) preci jen, snazi se protlacit svuj nazor, tak to trosku zjednodusuje a nafukuje .. proto mne zajimalo, jsetli se opira o nejakou novou studii, pac podle studii z reserse od PL, jsou ty dusledky neprimy (tj napriklad nejvetsi problem podle vyzkumu je redukce spanku ..)
    CUKI
    CUKI --- ---
    N_I: Já měl vždycky linkedin za takovou onanii lidí jak by se chtěli vidět. Ono se dá dostat ještě na větší dno? :-)
    N_I
    N_I --- ---
    good luck

N_I
    N_I --- ---
    URPUTNIK: sorry

Podle prof. Horáčka se problematickým podle některých dat stává používání sociálních sítí přibližně od 2,5 hodiny denně. Za rizikové označil také opakované kontrolování zpráv a novinek. Psychiatr zároveň zdůrazňuje, že situaci považuje za natolik vážnou, že podle něj není možné čekat na dokonalé řešení 👇
    🔵 Setkání proběhlo pod záštitou premiéra Andreje Babiše. Ten uvedl, že vláda bude v otázce regulace mobilních telefonů a sociálních sítí hledat takový postup, který pomůže dětem a rodičům, aniž by zasáhl do soukromí a svobod celé společnosti. Většina odborníků se shoduje na omezení mobilů ve školách během vyučování.
    🎥 Celý videopřenos odborné konference je k dispozici zde: https://www.facebook.com/uradvlady/videos/1539665814633082/
    📌 Reportáž si můžete přečíst tady: https://www.echo24.cz/.../digitalni-zavislosti-deti... Zobrazovat míň

URPUTNIK: ludwig pro mě není relevantní člověk, dle mě je lepší ho vynechat, podobně jako už sedláček:(
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    URPUTNIK: a hele, P. Ludwig k tomu udelal resersi pres AI .. https://drive.google.com/file/d/1p9H3mVBj2eLPI3nHcQ0YOZNtbBs9jCwn/view
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    N_I: no a o tom uz je nejaka nova studie, ktera by tu kauzalitu prokazala? korelace tam je, ale kauzalita to bohuzel byt nemusi .. mozna jen vsichni s nestabilni psychikou jsou snadnymi terci socialnich siti .. viz treba knizka Uzkostna generace
    N_I
    N_I --- ---
    N_I
    N_I --- ---
    Jan Jakub Šalomoun

• Sledované

Komunikační technologie tvoří tak důležitou součást reality, že bez jejich znalostí nemůžeme dnešnímu světu plně porozumět.

2 týd. •

⚖️ Přelomový rozsudek z Německa: Google ručí za pravdivost svých AI přehledů!
    Soud v Hamburku vydal zásadní rozhodnutí, které může kompletně změnit budoucnost současných trendů.
    Soud odmítl argument Googlu, že AI text sama zformuluje a zákazníci vědí o jejích nedostatcích - tedy že si občas vymýšlí.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    Norové přitvrzují. Po mobilech u dětí dostala stopku i AI - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-norove-pritvrzuji-po-mobilech-u-deti-dostala-stopku-i-ai-309249
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    N_I: ty toky jsou ale do značné míry virtuální... jen se tím nafukují různé bubliny. to platí i o té AI, no.
    N_I
    N_I --- ---
    ZIDANE: pro tuto chvíli máš naprostou pravdu. stejně by to bylo prima, mít vůbec koho volit. :)

dlouhodobé výhledy a strategie nemá fakt nikdo, nebo mě opravte.
    N_I
    N_I --- ---
    URPUTNIK: díky za postřeh, často se to děje - články a upozornění sem házím opravdu bez důkladných rešerší - spíš jen protot, že se to děje, kde se to děje a kdo se tomu věnuje.

k právě případnému postřehu od někoho jako ty. takže díky!
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    N_I: mne ta upoutavka na podcast totiz prijde trosku clickbait :) argument o rozdelavani ohne mi napriklad prijde uz dost jako od/pro seniora .. o hloupnuti populace s doktorem souhlasim a AI to jeste zhorsila ..
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    N_I: Já teda děti nemám a ve svým věku už to měnit nehodlám (by se dítěte o maturáku spolužáci ptali, proč s ním nejde tatínek, ale dědeček), ale taky se počítám mezi tu polovinu, které není jedno, co bude za deset patnáct let a to nejen proto, že tu ještě v té době tak nějak hodlám být.

Jenže potíž je v tom, že ta polovina, co myslí i na další generace, je ve volbách roztříštěná mezi bůhvíkolik stran a vzhledem k našemu volebnímu systému, kdy třicet procent hlasů prostě není totéž jako dvakrát patnáct, má ta část lidí, kteří potřebují k dohlédnutí si na špičku nosu dalekohled, ve výsledku větší slovo.
    Bohužel.
    N_I
    N_I --- ---
    URPUTNIK: nečetl, hodil jsem to sem jen jako zmínku z eteru. díky za postřeh. často mají tyhle texty kupu nedostatků, ale nezlobím se kvůli tomu na autory.
    N_I
    N_I --- ---
    ZIDANE: :(((

ale druhá půlka třeba myslí na svý děti, nezáleží už jim tolik na nich samotných a tady a teď ale přáli by si to předat víc v cajku?

jako bylo by to revoluční, ale pokaždý to vzdejde nějak tak z ničeho....
    a tak jde přece lidstvo kupředu....? někdo tvrdí že je něco utopie a on to přece jen zkusí udělat

jako holka co otevřela u nás hospodu, mělo by to zkrachovat žeano, 70 lidí ve vsi, a funguje skvěle....nakonec
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    N_I: a cetl jsi tu knizku? co na ni rikas ty?

jsem z ni totiz rozcarovan .. ta cast kolem evoluce mozku a hormonu apod byla dobra a nasel jsem tam veci, co jsem jinde jeste necetl .. ale ten konec kolem "spiknuti mocnych" (= algoritmy soc siti) mi prisel uz jako proste zjednoduseni problematiky clovekem, co nerozumi technologii a byznysu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam