• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    N_INebezpečí sociálních sítí - téma kyberbezpečnosti pro děti, dospělé, důchodce
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    N_I: Sociálny bublifuk
    Nebezpečné siete
    Siete v ohrození
    Zákutia nášho Matrixu
    V digitálnej sieti
    Nebezpečie digisieti
    N_I
    N_I --- ---
    na tema.tohodle klubu...

zive v klubu
    N_I
    N_I --- ---
    poradite?

nazev pro diskuzni porad ktery se bude opakovat 1x za dva mesice?

jedno.dve slova......mam tvurci mlhu
    N_I
    N_I --- ---
    XCHAOS: pres fb sem sehnal job, pres nyx bydleni a kolo;)
    stoleti pary;).
    N_I
    N_I --- ---
    SEJDA: ...nechci to tu plnit plky, na to se musím hlídat. Přišel tam i někdo z "ulice" a byl taky tiše., děcka na tu skálu chodí randit takže to nebylo jen uzavřené, folkové srdce najdeš všude:)))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    N_I: snad tim nechces rict, ze se tam sesla jenom tvoje uzavrena socialni bublina :D
    N_I
    N_I --- ---
    SEJDA: tak přišel tam adam, řekl něco o tom co je tam za sraz pofiderních živlů a kdo si tam bude marihuanu střilet do žil, ale jinak sem jiný hejt nezaznamenal...jen smích když někdo na okruhu otůroval svoje ferari..:)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    N_I: jake hejty a hoaxy se tam sirily?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    N_I: události jsou ve Fediverse taky, ale zatím hloupě, protože tuhle část ActivityPub nejrozšířenější aplikace Mastodon zatím nepodporuje. Ale není všem dnům konec.

Zazněl tu Instagram. Zrovna ten dokáží decentralizované socsítě nahradit plně. V Západní Evropě to má 2x takovou penetraci, než u nás. Evropská komise si ikonku Mastodonu dala jako první v pořadí na svůj web.
    N_I
    N_I --- ---
    XCHAOS: já to chápu, ale stejně na události FB používám, jako člověk co to máš na hrbu se tomu úplně nevyhneš, komplet.

pro to abys tam nebyl úplně sám
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    N_I: ok, ale to vůbec nechápou, že ty fotky prostě musej bejt někde uložený, na nějakým počítači, a že to může být mimo korporát?
    N_I
    N_I --- ---
    XCHAOS: myslím že jungz se paktují vic na signalu, kde to resi a sdili

jinak mam dost ze to hodim treba na bourkovo datumdutam.cz

u tehle akce ale nejde o dav, ikdyz tadeas a jeho kamosi uz davno dav na svych folk koncertech maji a ja z toho mam velikou radost
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    N_I: škoda, že fotky z takové akce nedáváte třeba na Mastodon, že :-)
    N_I
    N_I --- ---
    cca skoro 150 lidí přišlo na podivní místo, kde hráli akusticky a potichu tři kapely, plachtu si na kresleli na prostěradlo fixou a jediné světlo byla svíčka a oheň. pro mě to bylo skoro až léčivé tam moct být a ukázka toho, že opravdu dost lidí už teď míří, nebo se aspon snaží mířit jinudy nežli je obecné očekávání, reklam z reelsů a obr blikátek...
    ta křehkost hudby a toho setkání.

fans téhle zábavy jen poroste, myslím...

pro pracovni ucely jsem si ale opet nainstaloval instagram, uvidime jak se mi podari udrzet muj ucet na uzde, dalsi test.

boj,

N_I
    N_I --- ---
    ZIDANE: jeden slavný raper, hahaha, říká: "zachovej klid, svět pojede dál"

Ale jistě bude také růst také počet lidí, kteří úplně vynechají technologie a budou si pěstovat v klidu zeleninku někde za městem. Je to popsáno v mnoha scifi románech a novelách.

Ve včerejším debriefu z Perplexem je čas na jinou věc, vytvořit si svou AI jako politickou stranu a tu přihlásit do voleb.

Brzy nás čeká politika mixovaná AI a člověkem. Kdo pak vyhraje?:)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Tlačítko „Je mi 18 a více“ už nebude stačit. EU chystá velké změny - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-video-tlacitko-je-mi-18-a-vice-uz-nebude-stacit-eu-chysta-velke-zmeny-315676?

Aplikace následně provede kontrolu obličeje přední kamerou. Ověří, že před kamerou stojí skutečný člověk, a porovná jeho tvář s fotografií uloženou v dokladu. Jde ale jen o jednu z možností registrace. Věk bude možné doložit také například prostřednictvím elektronické identity, bankovní aplikace nebo osobně u pověřeného poskytovatele.

Při samotném použití už aplikace platformě nesděluje jméno, datum narození ani údaje z dokladu. Předává pouze informaci, zda uživatel splňuje požadovanou věkovou hranici. Na počítači lze požadavek otevřít naskenováním QR kódu telefonem, při použití stejného mobilu stránka požadavek předá přímo aplikaci a uživatel ho pouze potvrdí.

Chápu to dobře, že bez chytrýho telefonu si už člověk ani neupšoukne? Ověřit věk sice pude jinak, ale při použití té sítě se to stejně bude asi muset zase ověřovat přes chytrofouna, čili kdo nemá, smůla?
    Tyvolenakole...
    N_I
    N_I --- ---
    MATT: skvělý!

ps. požádal jsem si o ban kámoše do jednoho nejmenovaného klubu zde, kvůli nové práci.

"neboj se neboj, jedu v tom taky, všichni jsme takový malý sráči"

ZIDANE: Rád bych poděkoval i za tvůj postřeh, podobný úsudek je přece okamžitě na stole, vlastně mě to jako první napadlo taky, to co tebe.

Proto je nutný o tom vést debatu, vůbec to zhmotnit.

V říjnu bych rád udělal jednu zkušební testovací diskuzi mírně řízenou v nedělní podvečer v klubu poblíž Vltavy, zkusím pozvat i nějakého zajímavého hosta z branže, pošlu brzy letáček s termínem.

Rád bych k debatě přitáhl třeba i děti ale, ale také prarodiče a důchodce.

Stay tuned.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MATT: chtelo se mi napsat, ze nase generace prokrastinaci vynalezla, ale vlastne drive byly prodejci primo na ulici, resp. urednici sedeli v prvnim nejvyse druhem patre, na poli i v lese byl neustaly kontakt s druhymi lidmi a tak se zvanilo stale dokola o tom samem hejty, socialni bubliny a totalni izolovanost.

Narodne divadlo v Bratislave ted uvadi hru o cholerove epidemii na Zempline v 18. stoleti, ty hoaxy, ktere se sirily, az ritualni, brutalni vrazdy domelych viniku, ignorovani vedeckych faktu .. vse v jenom, v cetne nekonecneho chlastani a jinych patologickych jevu "nezdravych socialnich siti".

A tak si i urednik mohl zatemnit okno alespon v spondi casti a nikdy ho neotevirat, idiocie pritomne vsude okolo ho dohnala nejpozdeji, kdyz se pod obraz ozraty dav pokousel vymit choleru obetovanim uredniku.
    MATT
    MATT --- ---
    N_I: [MATT @ nyx :: pripominky uzivatelu] 2014... ;)) zajimalo by me, jestli prokrastinace ma podobnej mechanizmus, s tou bojuju uz treba 20 let..
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    N_I: Bejt kámošem, tak bych - dle nálady - možná řekl něco ve smyslu "a zrovna ne. Snad si umíš poručit, že tam prostě nepudeš. A jestli neumíš, nauč se to. Pětka z písemky by ti v tom mohla pomoct."

By se vidělo.

Tyvole závisláci, fakt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam