ADAMIRA: No, asi by mi takovej navolávač měl někdy zavolat, abych slyšel, co zkoušej.
Nedokážu si totiž představit, co by mi museli nakecat, abych přes to všechno, jak do lidí banky a policie už doslova roky hustěj, že takhle nikdy nevolají, nikdy nepožadují vybrání peněz a převedení jich na "bezpečný účet" nebo dokonce předání někomu v hotovosti, na to skočil.
Vím, že to maj propracovaný a často zblbákovali i jinak inteligentní lidi, četl jsem i o případu, že ženská cpala prachy do bitcoinmatu, policajt jí osobně - byl u toho - říkal, že to je podvod atd. a podvodník na telefonu ženskou přesvědčil "nevěřte mu, je to falešný policista"... asi mi fakt bude muset někdo zavolat, abych věděl, jak to dělají.
Takhle si akorát říkám, že když by mi volal někdo "z mojí banky", první otázka, kterou mu položím, bude "a z jaké banky" a budu trvat na odpovědi, přičemž "no z vaší banky" mi stačit nebude. A schválně, co by zkoušel.
Ale zadávat někam na net číslo, aby si to nějakej obvolávač mohl najít, fakt nechci, takže se bez té zkoušky budu asi muset obejít :-)