ISHRI: mno, jistě - některá zvířata mají schopnosti co lidi nemají, dejme tomu najít vodu ap. to je notoricky známý fakt. pokud nežijí jepičím životem mohou se učit, rozvíjet pudy a instinkty. to že se v přírodě vyznají bez kompasu snad ani nemusíš uvádět :-))
ad techno a ptáci co přichází poslouchat - nad ránem a po západu slunce ptáci zpívají, jestli jsi si všimla, nejvíce. nepsojovalbych to s tím, že se jim techno nebo tekno líbí, ...to že jste na nějaké takové akci ráno slyšeli ptáky, přece neznamená, že se jim hlasitá a rychlá hudba líbí a přijdou si ji poslechnout? to bych spíše věřil tomu, že se rostlinám líbí mozart, ale dedukovat že se ptákům líbí techno, je na mne moc. ale zetpám se toho ornitologa.
to že je v okolí brna (jsem rodák) mnoho zajímavých míst, vím, již patnáct let je procházím. tato krajina je historicky bohatá, táhla tu zvěř, žili lidé od pravěku - to je jisté a kdo vnímá otevřeně cití to dodnes. ale jak to souvisí s druidkami? keltskou spiritualitou jsem se trochu zabýval ale tohle mě přijde spíše jako zbožné přání - že bys chtěla, aby to tak bylo, skutečnost by ti pak přišla "více spirituální" (neber to zle, prosím). četla jsi něco "seriozního" o keltských kmenech na území české kotliny a moravského úvalu? a co to prosímtě je "energetická šmouha"? to je jako duch té druidky co se tam inicioval před 2tisíci lety? cítila jsi ho?