• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    DRU: taky se mi stalo něco podobnýho, když jsem se dostávala do stavu, ve kterým člověk udělá něco přesně a ví, otočí,rozmotá, přesune.. dobrý na tom je, že mi přišlo, že v tom stavu jsem necítila sebe, spíš,že to dělám všeobecně, jsem pak byla schopná někde pobíhat a dělat nerozumný věci, který v tu chvíli smysl měly- taková síla, že jsem se snad nechala jen vést..už se mi to dlouho samovolně nestalo..bych to teď ráda uplatnila ve svym životě:) ty to máš asi docela mazec podle toho co píšeš, bych zkusila nějak s tim začít pracovat, nebo zkus Diabasis
    IVETS
    IVETS --- ---
    DRU: spís vysvetli co si myslela tou vetou:"Jednoho dne jsem od kamaráda dostala sošku následně jsem probourala díru ve zdi,na zrcadlo položila skříňku a pár dalších věcí"
    DRU
    DRU --- ---
    No všechno to začalo když jsem se nastěhovala k babičce v tom bytě zemřel babiččin syn a také můj děda který byl pro mě nejdůležitější muž v mém životě!!!bydlela tam s námi také moje matka která dostala naší rodinu úplně na mizinu a když babička neměla už ani na nájem a málem z toho dostala infarkt.Strašně mě to rozčílilo tak strašně moc,že jsem se dostala do takového stavu že jsem jí byla schopná zabít no a pak to začalo.Třeba jsem vstoupila do místnosti a najednou jako by mě něco táhlo vzala jsem fotku a někam jsem jí položila a najednou jako by se svět zastavil,otočila jsem se a zas mě něco upoutalo tak jsem to vzala a zase jsem to položila na nějaké místo.Nevím proč ale vté chvíli to dávalo všechno jasný smysl no a pak jsem už jen ležela v posteli a dívala se do toho zrcadla a bylo to jako by jsem snad jezdila v čase nebo co.No je to dost zkrácená verze,protože se tam toho stalo tolik že nevím čím začít.
    REVAN
    REVAN --- ---
    DRU: to bys asi sama měla vědět nejlíp co jsi to prováděla za rituál se zrcadlem apod a jakou sošku jsi to vlastně dostala. Nebo chceš říct, že nevíš, co jsi to dělala za rituál? Jestli to něco spustilo, tak z pochopení spouštěcí události se dá odvodit, co to asi je, což je první krok k tomu s tím něco udělat. Tož pověz víc, nebo dostaneš nějakou obecnou radu ochranných formulí.
    DRU
    DRU --- ---
    Ahojda všichni kteří ví ,že náš svět není takový jaký se na první pohled zdá!!!Jednoho dne jsem od kamaráda dostala sošku následně jsem probourala díru ve zdi,na zrcadlo položila skříňku a pár dalších věcí a od té doby se mi dějí fakt zvláštní ale opravdu zvláštní věci které asi každý nepochopí!!!\\\\\\babička na mě v noci syčí,v zrcadle jsem se viděla bez vlasů s tečkou uprostřed čela a s velkýma zubama!!!což si myslím,že není zrovna moc normální v mém rodišti se celý týden -nebo tak nějak nevyskytoval ani jeden člověk a to nemluvím o tom,ze mi teď všichni něco vyčítají-dokonce se mě snad bojí!!!Ato ani nemluvím o tom bodnutí do hrudi a následném roztrhání a rozsekání.Celé povlečení mám od krve takže to fakt nebyl sen ale jsem živa!!!Pomůže mi někdo konečně objasnit co se mi to stalo PLS!!!
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    LINKOS: tak k tématu to je, dělaj pravidelný bubnovací kruhy, děláš taky něco podobnýho? ráda poznám víc lidí, který u nás bubnujou v přírodě u ohně a jdou podobnou cestou, stejnak si každý prochází svoje, tyhle konkrétní cesty jsou pro mě lepší ve více lidech.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    NIKAO: tj, nevim, na tohodle člověka narážim poslední dobou celkem často a nějak si říkám, že to není to praví ořechový.
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    http://www.youtube.com/watch?v=GOiXSncLa28 ...tak přemejšlim, jak tenhle počin pobrat. Dotklo se mě to snad? Jak to zapůsobilo na ostatní? Dostat chlapec prášek od pána v bilým plášti, tak by to bylo OK? A prdí hadi?
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    SCHWEPZ: no a kolik dalších takových tu je? Tahle to vzala celkem v globálu a hraje si s ohněm. Bohužel je tu spousty jiných co si berou peníze
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PETRPAN
    PETRPAN --- ---
    odpustte mi to prosim.. ale nekdy je dobre i trochu odlehcit.. podobnym duchem mne dnes kamarad trapil asi pul hodiny, toto: http://www.youtube.com/watch?v=1gpycUgUp88 mi dal jako tresnicku na dort..
    YANINNA
    YANINNA --- ---
    Dekuji za rady :-) uz na to koukam.. diky moc..
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    ANNA: ano tak nějak to má kamarádka v plánu :o) Zítra mám praxi z tčm, už se moc těším. Musím říct, že mě to hodně posunulo dál a najednou mi to vše zapadá dohromady jako mozaika.
    ANNA
    ANNA --- ---
    RAHANUR: na což se hodí ten rekvalifikační kurz:) a pak si zařídit živnosťák.
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    YANINNA: http://www.masaze-kurzy.cz/rekvalifikacni.php známá si chce dělat tenhle, já dělám ted kurs tčm http://inspirita.cz/cz/kurzy_pro_terapeuty jsem z něj nadšená, ale co vím tak volný termín je až na září ..a musíš na to mít živnosták.
    ANNA
    ANNA --- ---
    YANINNA: můžeš si tu pro začátek udělat třeba rekvalifikační masérský kurz (sportovní a rekondiční masáže), na základech pak stavět dál (výhoda je, vezmeme-li to z pragmatické stránky, že tehle rekvalifikační kurz je akreditován MŠMT).
    ale přirozeně ani rekvalifikační kurz tě zas tak moc nenaučí, chce to praxi a imho sebevzdělávání, pokud je člověk zodpovědný a chce to dělat dobře.

    dále viz třeba tady: http://www.ftvs.cuni.cz/verejnost/czv2/fyzioterapeuticke-kurzy.htm (jo, google je mocný duch:)

    já bych na to asi šla od podlahy, vykašlala bych se na new age nabídky superduchovních kurzů a vsadila bych na poznatky zdejšího lékařství, imho nějaká znalost anatomie etc. etc. není nikdy na škodu (pak taky třeba líp poznáš, jestli nějací kurzovní guruové kecají blbiny, a budeš si schopná sama vybírat efektivněji:))
    YANINNA
    YANINNA --- ---
    moc Vas zdravim.. opet se po delsi dobe hlasim.. za ty tri mesice, co jsem sem poprve napsala se toho hodne zmenilo. pomahala jsem, dost me to vzalo, zkolabovala jsem, semlelo me ego - od toho jsem utrpela nejvic.. ale nejak jsem se sebrala a hodne uvazovala. svou cestu citim u konce - protoze jsem kvuli hledani odjela cestovat a chci se vratit domu. Uz delsi dobu mam jasne, ze se tomu chci i nadale venovat. A hlavne, chtela bych pomahat pomoci masazi - treba fyzioterapie. Udelala jsem si kurz Thai masazi tady v Thaisku, ale neni to ono.. Potrebuji ale zacit od zacatku. pochopit..Hledam neco v cr, nevim cim zacit tech kurzu je tolik a tech lidi co to porada. Nikdy jsem nestudovala zadnou zdravotnickou skolu..a tak ted nevim kam se vrhnout..ma nekdo prosim nejakou radu, kde, s cim a jak zacit?? Dekuji moc...
    MTO
    MTO --- ---
    Šamanismus, duchové a spiritismus
    http://www.carovnezrcadlo.cz/samanismus

    vypada zajimave, obsah sekce:

    * Když duchové přijdou na zavolání
    * Duchovní přístupy k depresi
    * Rozhovor se šamankou
    * Četba o šamanismu
    * Urban Primitive, Raven Kaldera
    * Šamanismus, Tom Cowan
    * Šamanské léčení, Fried Froemer
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Metašamanismus v podání učení dona Juana
    "Ačkoli jsem vždycky věřil, že knihy Carlose Castanedy jsou výmysly postavené v základu z Východních nauk s velkým podílem imaginace autora, a v žádném případě nauky připisované Don Juanu Matusi nejsou naukou o Prvotním stavu, tak jelikož tvrdí, že učedníka vedou jak za cestu vidění běžných lidských bytostí, tak i za cestu vidění 'čarodějnice'/šamana, znamená to, že v případě, že se nejedná o výmysly Carlose Castanedy, mohou tyto nauky pocházet z autentické metašamanské tradice."
    — Elias Capriles, v článku Beyond Mind III: Further Steps to a Metatranspersonal Philosophy and Psychology, International Journal of Transpersonal Studies, 28(2), 2009, s. 34


    (Pozn.:
    — Za "šamanismus" Capriles považuje tradici, kde šaman věří, že svět duchů či vize, které zažívá, je "ten skutečný svět", zatímco ta běžná realita je jeho nějakým nedokonalým odrazem či přímo iluzí.
    — "Metašamanská tradice" překračuje i tento náhled a považuje všechny zkušenosti, ať ty odehrávající ze za běžného stavu vědomí, tak i ty, odehrávající se za rozšířeného stavu vědomí, za pouhé odrazy v zrcadle, které se nesmí zaměnit za zrcadlo samotné. Podrobněji o tom autor hovoří v článku Science, shamanism and metashamanism.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam