moc nechápu proč jste se do něj tak pustili, když sem vlastně přišel pro rady a poníženě o ně poprosil ...
jasonekk: jestli ti někdo bubnuje u hlavy nebo si pouštíš mp3 je dost jedno .. .resp. buben je určitě předmět síly v cetování ti pomůže, ale na druhou stranu jsou důležitější prvky jako záměr a koncentrace
záměr v tom smyslu, že pokud potřebuješ pomoc svojich průvodců nebo hledáš odpovědi na palčivé otázky, můžeš cestovat jen tak, bez bubnu, bez doprovodnýho zvuku. na cestu se můžeš vydat stejně dobře vstupem v imaginární krajině, začít ze známého osobního silného místa třeba krásnou tůní v romantické laguně ... a nebo taky záchodem
koncetrace v tom smyslu, že šamaská cesta se dá spáchat i v autobuse nebo v metru po cestě do práce, záleží jestli to dokážeš udržet
ani nepotřebuješ nikoho, kdo tě provede nebo bude doprovázet ... na začátek je to lepší, že má člověk větší pocit bezpečí, nepochybuje o tom, co dělá, jestli to bude fungovat, případně se může nechat překvapit, jestli třeba průvvodce vytáhne nějaký znamení a symboly, který třeba cestovatel sám opoměl, považoval za nedůležitý a tak podobně ... ale jinakk nad tebou pořád bdí tvoje vyšší já a většinou i nějaký ty duchovní průvodci (i když si je nikdy neviděl ani o nich neslyšel) (a ve dvou se to lépe táhne je to zábava)
důležitý je pamatovat, že jsem člověk, což mimo jiné znamená, že jsem ve snovém světě téměř nedotknutelný ... nejsem diktátor, ani svrchovaný tvůrce, ale nemůže se mi nic stát .. že ve mě plane božská jiskra, věčné světlo neutuchajícího jasu
a že je potřeba se vrátit stejnou cestou (pokud možno ... což jde téměř vždycky - už jen záměrem, že si to uložíš "chci zpátky" ... "ať jsme zpět tam odkud jsem sem přišel")