• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    NIKOPOL: může být. i když znám i ženy, které bubnují, až se kolem nich kouří :-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    CUCHULAIN: daL jsem ti plus za bezprostřední odpověď .. :-) ale nutno poznamenat, že buben je pro muže :-)

    ... že jako muži jsou velcí, hrubí, tupý a takových užívají i prostředků ... ženy jsou jemné, duševně mnohem vyspělejší, mají vagínu, lůno ke zbírání síly a tak .. taky často mají jen jednoho muže a po jíném netouží, jsou tak mnohem čistčí a jejich záměr, síla, směrování mnohem koncentrovanější ... ženě stačí po zemy jemně tančit :-))
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DIDGENAUT: hoho :-))) jé a ty se jako domníváš, že máš nějakej patent na správnost "cože jako šamaniizmus je, a jak se o něm mluví" ? to mě baví, nepůjdem na pivo ?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    ZIVA: stačí si zabubnovat a nová zkušenost je na světě :-)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    HONZAL: protože my, jakožto šamani, nejsme takové celebrity a tudíž jsme pro většinu přítomných méně známí a zajímaví? :-)
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    je vskutku zábavné absolvovat kurz o šamanismu u religionistky, která se na něj specializuje, a pak zavítat do podobné diskuse jako je tato. Nechtěli byste to tu přejmenovat spíš na naivní ezoterický new age neošamanismus?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    HONZAL: asi jsem málo "psy"nadšenec ... ale nějak to moc nechápu kde vidíš to spojení s přírodou, když, pominu-li zkutečnost, že na psy většinou jezdí hipíci lační drog a společnosti, ani ta hudba už neni analogová, už se nehraje z gramců, ale z cedeček (a tenhle fenomén myslim prosák právě z psy a house partys do celý sceny). digitální hudbu přej dokážem vnímat jen my jako hudbu, timpádem pro astrál nic. tayk jsem moc neviděl, aby někdo na psíčku používal ty mastidla rituálně, spíš mi to přijde, že tam všichni mastej, co to de - spíš, aby od sebe utekli, než aby se našli - a když se případně ztratěj a musej se chvíli hledat, případně jejich prožitek m mistickonáboženskej náboj, je to spíš nějakej přesah, štěstí, milost než, že by někdo žádal o spojení, a slyšení svých nízkých proseb. málo se taky ví, že by se lidi sešli zatancovat, aby někoho léčili a podobně ...

    ne že bych v těch párty neviděl nějakou touhu po nebo volání našich kořenů, taky jsem na to kdysi přišel zkrz párty, ale jako na spirituální práci se na to myslim poukazovat nedá.
    a ani se to nedá brát jakože obřadně, i kdyby se pařilo na správnej datum, ten záměr je prostě někde jinde
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    HONZAL: hmm hele mě třeba party společný zpívání a bubnování u ohně a chvíle ticha při hledění do plamenů nenahradí. na psy občas jezdim a baví mě to, ale les je les. tim myslim les, kterej je slyšet a nehřmí přepálenejma bednama. tim chci říct, že se nepotřebuju bavit o sibiřanech nebo jihoameričanech ale taky že party pro mě není primárně šamanská akce. chybí mi tam intimita, přebývá kolotočovitost:) nepopírám, že se na psýčku dají zažít krásné věci, protože dají, ale pro mě to není ten nejlepší set a setting pro spojování se s přírodou. pokud to někdo má jinak, pohoda, já to mám takhle.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    no pokud tady ma nekdo zkusenosti s transem, rada bych ho vyzpovidala ha
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HONZAL: dej priklad
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    v mym pojetí je šamanismus spojenej s dosahovánim stavu transu, spojení s přírodou/universem..napojení na jakýsi podivný "dimenze". :-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    mě hlavně překvapuje, proč je tu tolik odkazů na jakési sibiřany a indiány (ty mam teda obecně docela rád), když máme všude možně psychedelický party, šamanismus naší kultury, naší doby...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ATREY: Možná je filosofická, ale určitě není k přemýšlení. Navíc s takovou se dají veškeré diskuse zavřít. Co pak řešit, že?:)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    ATREY: ha! téma k bádání :-)
    ATREY
    ATREY --- ---
    LODBROG: Ee v praci nee. Moje mysl miluje se seknout na delani si legraci z jinych seknutych mysli. Jo a ted jedna filozoficka otazka: Kdo je moje mysl a kdo jsem ja?
    PRASAD
    PRASAD --- ---
    rád používám chřestidlo.....přijde mě to jako dobrý spojenec.....ted jsem si pořídil jedno z Peru
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Tady se někdo zase nudí v práci, co? :P
    ATREY
    ATREY --- ---
    LODBROG: Mimochodem, jak chces dalat vylety, kdyz ani nevis, kde je doma?
    ATREY
    ATREY --- ---
    Njn, nekdo si to halt neprizna:)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    mám půjčený šamanský buben a objevuji nové netušené možnosti. do tétio doby jsem jen plácal na djembe. máte nějaký tip kde zakoupit, případně seminář kde vyrobit? díky..co nejvíc možností uvítám:)
    ATREY
    ATREY --- ---
    LODBROG: ANO.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam