NIKOPOL: tohleto cítím absolutně jinak, tomu o tom astrálu nevěřím, tu hudbu vnímám jako přirozený základní vibrace a potkávám kolem toho spoustu krásných lidí, kteří to co dělají, dělají srdcem, a i když třeba něčemu rituál neříkají, v jejich podání to rituál je. a jít ven a tancovat spolu pod oblohou je pro současného člověka posun k lepšímu, ať se to dělá jakkoli
jistě, lidi se taky potřebují uvolnit, vybít, vyřádit, bavit, být spolu, a to je taky rituál, to k tomu patří, a pokud vím, patřilo to i k domorodým rituálům, viz. třeba lidi, co celé noci tancovali na nízkých dávkách ibogy, které působí stimulačně
rušivých vlivů je hodně, to uznávám, jsme prostě tady v téhle civilizaci, která své členy vychovává vyloženě proti rituálu, proti posvátnu, proti respektu, a uzdravování se z toho je postupnej proces...
ale to, co se děje na psíčku, mi přijde svým způsobem opravdovější, než některé rádoby rituály praktikované new age lidmi, kde se napodobují staré obyčeje.
protože je to spontánní, současné, skutečné, je v tom radost, je v tom to, že se věci prostě nechají dít a vznikají samy, tím že každej je sám sebou a dělá co mu jde a co miluje, a to je IMHO podstata skutečnýho rituálu, která je daleko důležitější než forma
respektuju, že to vnímáš jinak, ale přijde mi to trochu jako povýšení a odsudek zvenčí, přijde mi, že jsi se toho společenství musel dotknout jen povrchně, protože kdybys pronikl hlouběji, tak bys, jako vysoce vnímavej člověk, tohleto určitě viděl
je ošemetné něco soudit. pokud se ti to nelíbí, není to pro tebe, je pro tebe něco jiného, ale to neznamená, že je to špatně...přijde mi hodně důležité, abychom spolupracovali, ve všech odlišných směrech, i když nám něco nesedí, i když něčemu nerozumíme
tak jako třeba mně nesedí kousky neopohanství či magických rituálů, se kterými jsem se setkala, ale to znamená, že to prostě asi není pro mně, moc o tom nevím, zjevně to jiným lidem přináší naplnění....a díky tomu, co jsem si přečetla od tebe, příště až na něco takového narazím, zkusím se poctivě zdržet soudících myšlenek....děkuju :)