• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: Na to lze mít mnoho různých pohledů. Ne každé vedení z pralesa je jednak efektivní a druhak důvěryhodný. Šamanismus je dneska ve velký modě, krom toho, že přináší poznání, tak se na něj nabalujou bludy a lidi se na něm snadno obohacujou - ostatně to se dělo asi vždycky. Osobně jsem k vývozu rituálů, který zde byly popsaný často skeptickej - jakkoliv - opravdu se nechci nikoho dotknout... Posvátnej oheň mám i když si zapálím doma svíčku. Já jsem optimista spíš v tom, že je to na nás jak jsme schopni pracovat, samozřejmě bez informací to nejde, ale já zkrátka stejně jako Zelený nejsem příznivcem exportu jakej ja tady popisovanej. Vyjímky samozřejmě potvrzujou pravidlo..

    Sdílení je určitě podstatná část procesu poznání a bez něj se v zásadě opravdu nelze hnout. Ale není sdílení, jako sdílení, Darjeel to nakousnul docela dobře, stejně jako se spojenci. Ale nekterý informace co dostaneš nelze jen tak snadno vstřebat a dobře si je vysvětlit. Pak opravdu konzumuješ, místo abys používal, co obdržíš, no..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: to jo :)
    hele tak spojence jsem take poznal. me ale vzdy pomohli v tom prekonat svy ego a potom jsem byl v cistem stavu kde clovek vse co chtel vedet tak vedel. slo to ale zevnitr, prirozena vlastnost kazde bytosti.
    nicmene pokud nechces kazdy den konzumovat spojence tak se musis ve finale stejne naucit sam za sebe jak na to.
    druha vec je take ta ze ne pro kazdeho spojenci jsou, ne kazdej je pochopi neb jeho cesta je jina. proto je nejlepsi sdilet a nechat odkaz pro budouci generace. potom ten kdo bude hledat je posbira jak drobky u cesty.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: osobně v tomhle kontextu vnímám jako důležitý co říkají samotní vegetalisti a to to, že se učí přímo od rostlin... já to na prahu dospělosti takhle zkusil a ony fakt umí člověka vést v tom, jak správně žít, umí poradit s problémem, ukázat jak vypadá svět "za", nabídnout souvislosti v jinak fragmentárně vnímaný realitě. V tomhle jsem fakt optimista, že i když se třeba spousta informací ztratí a nebo se k nám nedostanou, tak pokud máme dobré otázky, dostaneme dobré odpovědi :o)

    A co se týče MZ, nebo obecně sdílení, něco jde vytroubit do éteru, něco se dá předávat širší skupině, ale na něco to chce mít osobní žáky, které si takový stařešina vypiplá v dlouhodobým mnohaletým procesu učení...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: pardon, myslim to tak ze se exportuje vedeni z pralesa. proste pak mame jeste nejakou nadeji nez kdyz se v tom jen budeme placat. samozrejme je trosku mimo delat amazonskou praxi u nas. tady je jiny prostredi, ale pomuze to. urcite to pomuze kdyz mas uz neco od ceho se odrazit.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: No to je pořád obecný.. myslíš to tak, že MZ nesdílí? Nebo, jinak?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: ja to myslim tak ze by se melo sdilet. melo by se sdilet pro ty co prijdou pro nas a budou hledat. tak aby mohli nalezt. ja osobne vidim to co bylo zanechano generacema pred nama a je to velice uzitecne pro toho kdo to potrebuje.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: To je samozřejmě pravda jako obecný tvrzení.. ale nevim jak to přesně teď myslíš.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: a vim jediny, ze kdyz se nesdili a kdyz nenechas odkaz pro generace nasledujici tak veskery vedeni je ztracene a k prdu.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: Procentuelní statistiku teda nemam, ale podle toho, co sleduju, tak ten konzum (vezměme to jako termín, kterej si použil a kterej nám tu postačí) infikuje nejenom ty promile přežívajících původních národů, ale civilizační masy, který v něm před nedávnem ještě až tak nebyly. Nepropadám beznaději absolutní, ale jsem skeptickej k některým aktivitám a importu kultur na úrovni, která nemusí být uplně košér. Celej problém je ale jak řikám hodně širokej a mně třeba MZ militantní nepřijde vůbec. Naopak, jeho zkušenosti jsou nedoceněný a on moc dobře ví, proč neříká všechno. Na některý věci tu prostě nejsme připraveni...při vší úctě.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: ja mu rozumim vid :D ale rozporuji s nim v tom ze nase vritinova spolecnost je natolik rozjeta ze pokud jsme v riti my tak je v riti i 99,9% prezivajicich prirozene zijicich lidi. podle me je otazka jestli my infikujeme je konzumem a nebo oni nas rozumem. zalezi na kazdem, kazdy z nas totiz mzue byt ten kdo znovu zvrati misky vah.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: No, vždyť on taky nic jinýho (než, že v řiti jsme) netvrdí.. Ale celý si to přesně vysvětlit by to bylo asi na dlouhou debatu, co se mi tu moc nechce absolvovat.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: militantni ochrance ma na jednu stranu pravu. na druhous tranu bysme ale vsichni byli v tom pripade v riti
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    k tomu maya krossu ...
    nevim jestli je to stejná nebo jiná technika .. ale znám výklad, kterýmu se říká strom života (symbol kříže jako takovej u americkejch indiánu moc nefrčel - maximálně křížek v kroužku, a křesťanskej kříž je podle některejch interpretací symbolicky strom života), a vychází to taky docela jinak ...

    NOITA: už dlouho přemejšlim, jak na mě ten mnislav působí ... militatní ochránce tradic zní docela přiléhavě :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOITA: no to bude asi nastavenim te stranky..uz trochu vic svetla ci smyslu to davalo kdyz se clovek podival na jednotlivy symboly a jejich vyznam kde ma i odvraceny stranky. to potom vcelku i sedelo na realnej zivot. jinak optimisticky to je neskutecne..ale je dobry mit trochu optimismu do zivota :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: kdyz nemuze hora k mohamedovi, musi mohamed k hore
    NOITA
    NOITA --- ---
    OLIAS: jojo militantní ochránci tradic to mají vždycky tak jasně nalajnovaný :-)

    OGMIOS: no to teda. A taky jsem tak ze srandy zadala asi 6 lidí a z toho 3 mají úplně stejný kříž jako já :-) tak ti nevím jakou to má výpovědní hodnotu
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOITA: jeee ten mayan cross je tak krasne pozitivni :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    nejdulezitejsi je mit cisty trenky :D
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    OLIAS: nebo třeba mají čisté úmysly a nevědí to :-)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    DRAGEL: No právě..pokud ale mají čistý úmysly, tak by to měli vědět, nejezdit sem a zůstat u svých lidí a problémů. Mnislav Zelený to říkal naprosto přesně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam